Annonce
Sydfyn

På cykelstien er de enige: Folketingspolitikere cykler for udsatte børn

I 2018 blev der indsamlet næsten 380.000 kroner til ferieaktiviteter til udsatte børn og foreningens lokalafdelinger gennem cykelløbet BROEN Danmark Rundt. Pressefoto.

Svendborg: 35 mere eller mindre kendte cykelryttere får trådt i pedalerne, når cykelløbet Broen Danmark Rundt lægger vejen forbi Svendborg mandag den 10. juni.

Holdet, der begyndte turen lørdag formiddag i Silkeborg og skal ende i Allinge på Bornholm fem dage og 700 kilometer senere, tæller blandt andet Kristian Thulesen Dahl (DF), Jacob Mark (SF), Morten Østergaard (R), Magnus Heunicke (S) og Anders Bondo Christensen fra Danmarks Lærerforening, og til anledningen bliver de politiske uenigheder lagt på hylden.

Overskuddet fra cykelløbet går nemlig til foreningen BROEN Danmark, der støtter udsatte børn og unge, og det er turens fokus. Det er tredje gang løbet afholdes, og i 2018 blev der samlet næsten 380.000 kroner ind til ferieaktiviteter til udsatte børn og foreningens lokalafdelinger.

I BROEN Svendborg har det blandt andet betydet, at man i 2018 hjalp 70 lokale børn og unge med at blive en del af det lokale foreningsliv.

Svendborg bliver første stop på turens tredje etape, og du kan møde rytterne, når de besøger Svendborg Forsorgsmuseum mandag omkring klokken 10.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Genlæs livebloggen: Så faldt dommen over Britta Nielsen - over seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce