Annonce
Sydfyn

På cykelstien er de enige: Folketingspolitikere cykler for udsatte børn

I 2018 blev der indsamlet næsten 380.000 kroner til ferieaktiviteter til udsatte børn og foreningens lokalafdelinger gennem cykelløbet BROEN Danmark Rundt. Pressefoto.

Svendborg: 35 mere eller mindre kendte cykelryttere får trådt i pedalerne, når cykelløbet Broen Danmark Rundt lægger vejen forbi Svendborg mandag den 10. juni.

Holdet, der begyndte turen lørdag formiddag i Silkeborg og skal ende i Allinge på Bornholm fem dage og 700 kilometer senere, tæller blandt andet Kristian Thulesen Dahl (DF), Jacob Mark (SF), Morten Østergaard (R), Magnus Heunicke (S) og Anders Bondo Christensen fra Danmarks Lærerforening, og til anledningen bliver de politiske uenigheder lagt på hylden.

Overskuddet fra cykelløbet går nemlig til foreningen BROEN Danmark, der støtter udsatte børn og unge, og det er turens fokus. Det er tredje gang løbet afholdes, og i 2018 blev der samlet næsten 380.000 kroner ind til ferieaktiviteter til udsatte børn og foreningens lokalafdelinger.

I BROEN Svendborg har det blandt andet betydet, at man i 2018 hjalp 70 lokale børn og unge med at blive en del af det lokale foreningsliv.

Svendborg bliver første stop på turens tredje etape, og du kan møde rytterne, når de besøger Svendborg Forsorgsmuseum mandag omkring klokken 10.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ghettopakke: Aktuelle tal, tak

Der er ikke længere blot én, men nu to rigtig gode grunde til, at partierne bag den såkaldte ghettopakke tænker sig godt om og justerer kriterierne, inden de pålægger en række kommuner at begynde nedrivning af boligområder på den hårde ghettoliste. Med et bredt flertal bestående af seks partier bag ghettopakken må man udlede, at dette tiltag mod socialt udsatte parallelsamfund har solid folkelig forankring. Men den folkelige forståelse kan hurtigt skrumpe ind, hvis det viser sig, at et nedrivningsdiktat har et grotesk skær af tilfældigheder. Det har stødt mange borgere, at Odense Kommune tilbyder flyttepenge til dømte kriminelle i boligområder, der risikerer at havne på den nye ghettoliste, som sendes ud til december. Forargelsen er forståelig, selv om kommunen kun reagerer som alle andre, der ser en kæmpeudgift tårne sig op forude: Man forsøger at undgå den. Og her er der tale om, at nogle færre beboere med en plettet straffeattest i et par opgange måske er afgørende. Senest er det kommet frem, at nedrivning kan blive udløst af, hvad man kan kalde bagatelkriminalitet. Hvis en person får en bøde og ikke betaler den, havner sagen i retten, hvor personen får en dom. Ifølge et datatræk hos Fyns Politi for 2017 og 2018 har otte personer med adresse i det nedrivningstruede boligkvarter Solbakken i Odense fået en dom på grund af en ikke-betalt bøde. Disse eksempler belaster altså Solbakken i ghettoregnskabet og kan i sidste ende betyde nedrivning. Venligt udlagt vil det være et papirtyndt grundlag. Boligminister Kaare Dybvad besøgte et af Odenses udsatte boligkvarter for nogle dage siden og havde ingen bemærkninger til kommunens flyttehjælp til kriminelle. Derimod stillede Dybvad i udsigt, at de tal, der skal danne grundlag for ghettolisterne, skal være så aktuelle som muligt. Hvis det skal forstås sådan, at de 11 måneder gamle tal, der bruges i dag, ikke dur, er det en god erkendelse, selv om skrotning bør være en selvfølge. Betryggende vil det også være, hvis partierne bag ghettoaftalen giver opgørelsesmetoden et eftersyn. På landsplan berører ghettoplanen flere tusind mennesker og koster mange milliarder. Derfor skal kriterier og udførelse være uangribelig.

Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Annonce