Annonce
Rejser

Guide til podcast-walk: På bølgelængde med Fyn

Tag støvlerne på og telefonen i lommen. Vi har fundet tre gode podcast-walks, som du kan gennemføre, når du har brug for lidt frisk luft. Foto: Jens Thaysen.
Efter et 2020 fyldt med restriktioner trænger vi til at komme ud og opleve noget. Vi har fundet tre podcasts med corona-venlige kulturoplevelser, som både giver kilometer i benene og vitaminer til hjernen.

UNDER ISEN

Hvad: Under isen er en dramatiseret audiowalk, hvor den sydfynske natur bruges som scenografi. Sammen med arkæologen Sofie går du fra Faaborg by op i de istidsbakker, der skærmer byen, mens du lytter til en usynlig teaterforestilling med Rosalinde Mynster, Elliott Crosset Hove, Sonja Richter, Sofie Torp og Pilou Asbæk i de bærende roller. Forestillingen blander fiktion med historisk virkelighed fra området og beskæftiger sig med personligheder som Anna og Fritz Syberg, H.C. Andersen og Riborg Voigt.

Hvor: Ruten starter ved Øhavsmuseet på Faaborg Havn (Havnegade 3) og slutter på toppen af Lerbjerg med en fantastisk panoramaudsigt over de fynske alper. Herfra går turen til Restaurant Skovlyst og Skovtrolden, hvor man kan tage bussen tilbage til byen. Ruten er ca. syv kilometer lang, og der er ingen toiletter, vandposter eller caféer undervejs. Det tager små tre timer at gå hele turen.

Annonce

App’en: App’en kan hentes på baggaardteatret.dk/audiowalk, i App Store eller Google Play. Under Isen kan høres på dansk, tysk eller engelsk. Det koster 80 kroner at downloade Under Isen.

Hvem står bag: Under Isen er skabt i et samarbejde mellem Øhavsmuseet, H.C. Andersen Centret, Svanninge Bjerge samt Faaborg Museum.

SUNDETS STILHED

Hvad: Sundets Stilhed er er en dramatiseret lydfortælling, der krydser sporene af seks sydfynske forfattere – tre nulevende og tre afdøde. De afdøde forfattere er Bertolt Brecht, Karin Michaëlis og Tom Kristensen, og de nulevende er Josefine Ottesen, Mikael Josepsen og Jesper Wung-Sung. n. Forestillingen handler om Sydfyn som tilflugtssted og om at finde ro. At finde et sted at ånde ud, at nærme sig det åbne sund. At skrive som en vej ud og at skabe sin egen historie, skridt for skridt, ord for ord. Fortælleren, som i dette tilfælde er Lars Mikkelsen, guider dig igennem fortællingen samt ruten, som går fra havnen i Svendborg til Brechts Hus. Det tager mellem to og tre timer at gå turen.

Ruten: Den seks kilometer lange rute starter ved Maritimt Center på havnen i Svendborg og slutter Brechts Hus på Skovsbostrand.

App’en: App’en kan hentes på baggaardteatret.dk/audiowalk, i App Store eller Google Play. Under isen kan høres på dansk, tysk eller engelsk. Det koster 80 kroner at downloade Sundets Stilhed.

Hvem står bag: BaggårdTeatret med støtte fra blandt andet Kulturregion Fyn, Svendborg Kommune og Statens Kunstfond.

LYT TIL KUNSTEN

Hvad: Lyt til Kunsten er en samling lydfortællinger, som formidler de gode historier, der gemmer sig i kunsten i det offentlige rum på Fyn. lyddokumentarist Helle Ansholm Rasmussen og kunstformidler Sara Line Batson Matzen har udvalgt en række værker og skulpturer, som de vækker til live med nærværende fortællinger om deres oprindelse og historie. Duoen tager blandt andet værkerne ”Oceanet i dit øje”, som står foran Pilehaveskolen i Assens, ”Manneken Pis” i Bogense, ”Hvalborgs Hale” i Faaborg og ”I skal ikke blive glemt” af Hans Krulle på Ærø under behandling. Mere end 70 fortællinger om fynsk kunst ligger bare og venter på at blive lyttet til.

App’en: Lyt til Kunsten kan findes på den gratis kunst-app VIZGU. Find de forskellige skulpturer på lyttilkunsten.dk.

Annonce
Sport For abonnenter

Landsholdets mangeårige massør har haft pacemaker i 27 år: Han tænker ikke på den, men tænker meget på Christian Eriksen

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Se videoen: Da kampuret slog 10 sendte barndomsbyen klapsalver af sted til Eriksen

Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Annonce