Annonce
Erhverv

Özlem Cekic om skatteaftalen: Jeg er dybt skuffet

SF'eren Özlem Cekic har svært ved at genkende sit parti efter blå skattereform.

Enhedslisten er ikke de eneste, som raser over, at S-R-SF-regeringen har indgået en skattereform med de borgerlige partier.

Også internt i SF's egne rækker bliver aftalen mødt med kritik. Regeringen har svigtet de svage grupper i samfundet, og aftalen burde aldrig været indgået, lyder det fra SF's socialordfører, Özlem Cekic.

Hun er dybt skuffet over SF's forhandlere.

- Jeg synes, det er dybt skuffende, at SF's forhandlere har valgt at indgå en aftale, der tager fra bunden for at hæve topskattegrænsen, siger hun.

- Jeg fatter ikke, hvordan det kan være rød politik at tage fra arbejdsløse, handicappede, syge, efterlønnere, fleksjobbere og førtidspensionister for at hæve topskattegrænsen.

- Jeg har svært at genkende mit parti, som altid har kæmpet for lighed. Jeg er dybt, dybt skuffet. Folk har ikke stemt på SF for, at vi skulle føre højrefløjens fordelingspolitik, siger hun.

Ôzlem Cekic er især fortørnet over, at SF har accepteret, at de arbejdsløse mister 13.000 kroner årligt i regulering af overførselsindkomsterne, og dermed skal være med til at betale en højere topskattegrænse.

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) fortryder ikke, at han står bag en skattereform med Venstre og De Konservative, selv om mange SF'ere og socialdemokrater ønsker en ren rød skattereform med Enhedslisten, som regeringen forhandlede længe med.

- For mig er det afgørende, hvilket indhold en skattereform har. Skatteaftalen, der er indgået, er stærk. Den sætter gang i hjulene, øger arbejdspladserne og har fokus på, at folk med lavindkomster får mere ud af at gå på arbejde, siger skatteministeren.

Annonce
For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Varsler demonstration midt i åbningsfest for letbanen: Støjplagede naboer kræver hurtig handling

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Navne For abonnenter

Før koncert med Odense Symfoniorkester: Det er 25 års huskesystemer, der går i gang

Historisk erklæring underskrevet i Esbjerg onsdag aften: - Det her er mega stort og vil få betydning hele vejen op og ned ad den danske vestkyst

Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Sport For abonnenter

Vild orange jubel efter toptændt indsats - Odense Håndbold viste klassen, da det gjaldt

De giver den gas: Ordblinde håndværkere har succes med Danmarks største 3D-printer farm

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Nordfyn

Lang hård fødsel: Så blev vandkantsdanmark lige en perle rigere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

Odense

Opsigtsvækkende forsøg i Odense: Kan et træ styre sine egne bevægelser med hjul under rødderne?

Annonce