Annonce
Odense

Oviga tabte på målstregen: Nyt borgerhus skal hedde... Borgernes Hus

Udover mulighederne Borgernes Hus og Oviga kunne odenseanerne stemme på Blok15, Byboteket, Paletten og No. 15.

Det nye store borgerhus, der står klar i Odense Banegård Center i efteråret 2017, har fået sit navn efter afstemning.

Odense: Kun 65 stemmer afgjorde navneduellen om det 10.000 kvadratmeter store nye borgerhus, der i efteråret 2017 åbner i Odense Banegård Center, efter at være blevet ombygget for op mod 40 millioner kroner.

De to frontløbere Borgernes Hus og Oviga havde længe distanceret de fire andre bud.

Fem dage havde odenseanerne til at stemme på favoritnavnet til det nye hus enten via Facebook eller ved fysisk fremmøde på et af byens biblioteker, Borgerservice eller Frivilligcenter Odense. Og da afstemningen lukkede klokken 12 onsdag, adskilte kun 13 stemmer de to topforslag i afstemningen på Facebook. Borgernes Hus førte med 1089 mod 1076 stemmer.

Og efter de fysiske stemmer blev talt op, tiltede sejren endeligt over til Borgernes Hus. På Hovedbiblioteket og Borgerservice fik Borgernes Hus 46 stemmer, mens Oviga samme steder fik blot en enkelt stemme.

I alt stemte 2588 personer. I øvrigt indløb der en række stemmer på Facebook til Oviga efter afstemningen lukkede, der gjorde, at Oviga vandt dysten om Facebook, men de stemmer blev altså ikke regnet med.

Sådan fordelte alle stemmerne sig

Borgernes Hus 1142 stemmer

Oviga 1077 stemmer

Blok15 194 stemmer

Byboteket 93 stemmer

Paletten 53 stemmer

No. 15 29 stemmer

Kilde: Odense Kommune

Annonce

Boye stemte på taberen

Navnet Borgernes Hus var i øvrigt et populært valg for en række byrådspolitikere, fremgår det af afstemningen på Facebook. Hele 11 af de nuværende byrådspolitikere stemte på vinderen. Især Venstre virkede begejstret for navnet med stemmer fra Jane Jegind, Brian Lauridsen, Chistoffer Lilleholt, Bo Libergren og Claus Houden. Alle tre konservative byrådsmedlemmer, Steen Møller, Kristian Guldfeldt og Lars Havelund stemte også på Borgernes Hus. Det samme gjorde Helle Nielsen og Olav Rabølle fra Socialdemokratiet samt Brian Skov Nielsen fra Enhedslisten.

Borgmester Anker Boye (S) derimod stemte på taberen Oviga, fremgår det.

Det nye borgerhus vil indeholde Odense Centralbibliotek og Musikbiblioteket samt Borgerservice, Center for Civilsamfund og Frivilligcenter Odense.

Og hvis du i øvrigt undrer dig over, hvad navnet Oviga, der altså blev slået på selve målstregen, betyder, så er svaret, at det er en reference til, at Odin og hans kone Frigg i følge en historisk fortælling under en overnatning i Odense kaldte byen for "Odins Vi". "Vi" kommer fra verbet viga og betyder helligsted, og sammen med O'et fra Odense altså Oviga som "en moderne fortolkning af det gamle Odense med stærke rødder i historien", som der står i indstillingen.

Borgernes Hus var kommunens egen, oprindelige arbejdstitel til huset. De resterende bud blev født på en workshop tidligere på måneden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Corona-nødråb fra børnehaver i Vollsmose: Vi bliver svigtet mens smitten spreder sig

Annonce