Annonce
Hvem skal passe farmor

Overvældende interesse for prisen som 'Fyns bedste sosu': Du kan stadig nå at indstille din kandidat

Tidligere har Fyens Stiftstidende fulgt social- og sundhedsassistent Marianne Nielsen (til højre på fotoet) på en arbejdsdag i Nyborg Kommune. Her hjælper hun en ældre mand sammen med sosu-elev Julie Hochreuter. Marianne Nielsen er blandt de mange sosu'er, læserne indtil nu har indstillet til prisen "Fyns bedste sosu". Foto: Michael Bager
Over 200 fynboer har indtil nu indstillet kandidater til prisen som "Fyns bedste sosu", og det er fortsat muligt at påskønne en ansat i ældreplejen ved at indstille vedkommende til hæderen. Prisen er en del af Fyens Stiftstidendes kampagne "Hvem skal passe farmor".

Er der en social- og sundhedshjælper eller social- og sundhedsassistent, du gerne vil påskønne, er det fortsat muligt at indstille hende eller ham til Fyens Stiftstidendes nye pris "Fyns bedste sosu" (se blanketten lidt længere nede).

Her er et tilfældigt udpluk af nogle af indstillingerne, der allerede er kommet fra de ældre, pårørende og kollegaer:

Indstillet: Hanne Trane

På Provstegårdshjemmet ydes der professionel og respektfuld omsorg og pleje for beboerne. Hvis jeg skal fremhæve en af de mange dygtige medarbejdere, må det blive social- og sundhedsassistent Heidi Trane. Heidi kan kunsten at skynde sig langsomt. En egenskab, der er vigtig i plejen og omsorgen af ældre og har stor betydning for beboerens tryghed. Det er vigtigt for mig som pårørende, at der bliver handlet på de problemer, der måtte opstå. Det kan man være sikker på sker, når Heidi tager sig af det. For min mand og jeg er Heidi guld værd.

Indstiller: Doris Hansen, Odense

Indstillet: Annemarie Kingo

Humlehaven er et helt fantastisk plejehjem, hvor man kunne nominere rigtig mange plejere. Her prioriteres aktivitet og omsorg højt. Annemarie har været kontaktperson for min far og hans kone gennem fire år og har været enestående langt ud over det forventelige. Hun har været initiativtager til ture ud af huset, som dengang de tog nogle beboere med på kro at spise, på blomsterfestival, juleudstilling i Plantorama, sommerhusture, ture ud i det blå m.m. foruden alle de aktiviteter, der er i huset, som Anette sørger for. Altid en venlig tone og altid et blik for, at beboerne også ser ordentlige ud og bevarer deres værdighed. Tit en venlig opringning for lige at fortælle, hvordan det går, og kunne vi gøre sådan og sådan. Altid tid til en lille snak, når man var på besøg. Da min far døde mødte Annemarie ind fra sin fridag for at være med til at synge ham ud. Hvis jeg kunne nominerede jeg alle på Humlehaven, men nu må det blive Annemarie. Jeg er sikker på at hun vil dele ”roserne” med de andre.

Indstiller: Kirsten Wind Retoft, Ringe

(Flere eksempler på indstillinger under indstillingsblanketten)

Indstillet: Katrine Petersen

Min mand er 86 år og har primær sekundær sclerose. Dvs. at han ikke kan få noget medicin mod sin sclerose. Han sidder i kørestol, har loftlift og får ca. 12 personer til at hjælpe sig hver dag. Katrine blev ansat i Stationgruppen for ca. to år siden, kom i starten en gang i mellem, men hun har været fast hos os i ca. 1/2 år. Hun fik corona i starten af pandemien, men fik at vide at hun bare kunne gå på arbejde, selv om de ikke vidste, om hun var smittet. Det var hun så, og hun har da også stadig senfølger af covid19. Hendes astma er blevet værre. Men det kan man ikke mærke på hende.

Katrine er en solstråle. Hun er altid glad, med godt humør og har altid en sød og frisk hilsen til min mand, når hun kommer på morgenbesøg. Hun er meget hurtig med alting. Hun klarer at vaske min mand i sengen, tage ham op med liften, ordne hans toilette og give ham tøj på. Når Katrine er med, så varer det ca. 1/2 time, hvor andre er ca. 1 1/2 time om det samme.

Katrine ordner alt - bestille varer hjem til plejen, og hun tørrer også min mands lille bord af hver dag, spritter hans briller, når de trænger til det, ja jeg kunne blive ved.

Indstiller: Henny Andersen, Blommenslyst

Indstillet: Nathja Mol

Da jeg blev hjemsendt fra sårambulatoriet på OUH med behandlerstøvle og vakuum apparat, havde jeg et sår på højre ben. Nathja ydede professionel og omhyggelig pleje, og ikke mindst var hun let at snakke med. Resultatet er, at nu er såret helet, og støvlen er erstattet med kompressionsstrømper.

Indstiller: Bent Bytoft, Ferritslev

Indstillet: Dorte Rosenfeldt

Social- og sundhedsassistent Dorte Rosenfeldt bør påskønnes for sine både faglige og menneskelige egenskaber. I en udfordrende hverdag har hun været en ildsjæl for plejehjemmet Tingagers beboere og kolleger. En fagperson og rollemodel, som eleverne også kunne spejle sig i og lære af.

Indstiller: Liselotte Brøgge

Indstillet: Naja Ringsted Rosenberg

Jeg vil gerne nominere Naja Ringsted Rosenberg fra Odense. Hun arbejder i Odense Kommune i udekørende gruppe Åsum/Skibhus gruppen. Hun er så sød og smilende, og hun har altid rosende ord klar til andre og hun fik mig til at føle mig værdsat som SSA-elev i Odense Kommune. Selv om hun har borgere, der er komplekse, klarer hun det uden brok. Hun er en god kollega og borgerne er også glade for hende. Hun er virkelig en skøn kvinde.

Indstiller: Sanni Maria Lindberg

Indstillet: Nicole Elisabeth Diethelm

Jeg vil gerne indstille min vejleder Nicole Elisabeth Diethelm fra Æblehaven i Haarby, fordi hun virkelig har taget mig ind til sig og gør alt for, jeg kommer igennem min uddannelse som social- og sundhedshjælper.

Jeg er ærligt talt en skovl til det boglige og skide dygtig til mit fag. Nicole er typen, der tager sig tid til mig og forklarer mig gerne fem gange, for jeg forstår min opgave og kan gennemføre den. Nicole er ikke bare vejleder men også et menneske med utrolig meget empati og er utrolig opmærksom på sine elever. Vejledere er ekstra presset, da de både tager sig af vores skønne beboere samt tager sig af os elever, for vi kan komme igennem vores uddannelse. Nicole er typen, der tager mobilen uden for arbejde, hvis det hele er kaotisk. Nicole lytter virkelig til sine elevers behov. Hun har lært mig at koble teori på praktik, fordi hun virkelig bruger tiden på mig, noget jeg ikke har formodet at lære på skolebænken. Derfor fortjener hun helt klart at få at vide, hun gør det mega godt og virkelig er et skønt menneske.

Indstiller: Sosu-elev Janni Mai Nielsen

Indstillet: Heidi

Jeg indstiller Heidi (udekørende hjemmepleje) fra Vissenbjerg plejehjem. Hun har overskud, når tingene brænder på, altid empatisk og rigtig godt menneske. Hun samler de ældre op og giver dem lyst og gejst tilbage i livet. Hun følger op og gør en kæmpe forskel.

Indstiller: Irene Jeppesen(pårørende)

Indstillet: Helle

Min Helle, som kommer hos mig hver anden tirsdag, tænker altid på dem hun tager hånd om i plejen, før hun tænker på sig selv. Blandt andet passer hun stadig meget på ikke at have en adfærd, som gør, hun kan smitte os, hun kommer hjem til. Helle kommer altid med godt humør og er klar til at gøre de små ekstra ting for en. Helle har været rigtig mange år i hjemmeplejen i Odense Kommune, og hendes næstekærlighed lyser ud af hende.

Indstiller: Katrine Porsmose

Indstillet: Personalegruppen på Stigtebo Plejecenter

Personalegruppen på Stigtebo Plejecenter har under corona-nedlukningen og leders længerevarende sygdom klaret alle de opgaver, som der blev dem stillet. De har kæmpet for at hjælpe hinanden, støtte hinanden, og dækket vagter for hinanden, så vi faktisk ikke mærkede, at der manglede folk til at dække vagter. Som HK-ansat på hjemmet har jeg været så imponeret af deres vilje til at få enderne til at mødes. Uanset om de vinder denne konkurrence eller ej, så har de vundet både min og de pårørendes respekt for deres kæmpe indsats.

Indstiller: Kim Abramsson

Indstillet: Jane Mortensen

Min mor har været social- og sundhedshjælper i snart 40 år (hvis ikke mere), hun arrangerer ture for de ældre, køber små julegaver m.m. af egen fri vilje til de ældre. I 2017 var hun i avisen, da hun kom kørende med fuld oppakning på cykel, hun havde været nede på havnen efter fyrværkeri til plejehjemmet, de skal jo også ud og skyde af. Hun er højt elsket af både de ældre, men så sandelig også af de pårørende. På hendes fridage klemmer hun til tider en begravelse ind i hendes ellers travle hverdag, men den afdøde betyder meget for mig, som hun siger. Et sidste farvel betyder meget, og det er meget værdsat af de pårørende. Som børn af Jane kan vi se, hvor meget hun elsker sit arbejde. Når vi er med på sidelinjen på plejehjemmet, kan vi se, hvor højt elsket hun er blandt beboerne, og hvilken glæde og varme hun bringer. Jeg håber inderligt at hendes arbejde vil blive belønnet.

Indstiller: Tonny Mortensen

Indstillet: Tina Nielsen

Fyns bedste sosu-assistent er Tina Nielsen, der har været ansat på Havebæk Plejecenter som nattevagt siden 1999. Hun har om nogen været med til de mange omstruktureringer, som der har været i årenes løb. Og hun har passet de gamle til UG og holdt dem i hånden og grint med dem. Hun tog også plejeorlov for at passe og pleje sin døende mor. Og der kunne man virkelig se, at hun er skabt til at være sosu-assistent. Hun har hjertet på det rette sted. Hun om nogen fortjener et skulderklap. Hun er en af hverdagens helte. Det samme vil hendes kollegaer sige.

Indstiller: Lise Nielsen

Indstillet: Linda Henriksen

Linda Henriksen, Vissenbjerg hjemmepleje, er så omsorgsfuld og arbejder gerne over for, at de ældre får den bedste pleje. Fagligt er hun den assistent, jeg har kendt i mine 18 år i hjemmeplejen, som er den bedste. Hun er dybt professionel og sætter sig altid godt ind i alt, der har med de borgere, hun arbejder med.

Indstiller: Karin Pedersen

Indstillet: Marianne Nielsen

Jeg er selv social- og sundhedsassistent og arbejder i den udekørende hjemmepleje i Nyborg Kommune. Lige nu er der en del skriv i aviserne omkring hjemmeplejen i kommunen og måden, det køres på ifht køretid. Min kollega Marianne har været med til at tale vores fag op og vise den gode side ved faget. Marianne er et livstykke af den anden verden, hun er evig og altid glad, smilende, frisk i bemærkningerne, med på sjov, hudløs ærlig i hendes opgaver. Hun er dybt værdsat af de borgere og pårørende, hun er i berøring med, hun er en utrolig værdsat kollega. Uanset hvad, kan du altid regne med Marianne, om det er borgermæssigt, kollegaer imellem eller hvis man selv har brug for at snakke om noget, som går en på, hvad end det er privat eller arbejdsmæssigt, Marianne er god til at få en til at føle sig tilpas og vise, at der er en, der interessere sig for en. Marianne er en utrolig dygtig og kompetent assistent, hun er en som altid skaber glæde hvor end hun kommer.

Indstiller: Karina Harboe

Indstillet: Amina Xirsi

Amina Xirsi fra Hunderup-gruppen møder altid på arbejde med et kæmpe smil og spreder godt humør hos alle, hun møder. Hun er værdsat af både kollegaer og borgere. Hun er empatisk, omsorgsfuld og super dygtig fagligt. Hun er altid klar med en hjælpende hånd og sætter en dyd i at udføre sit job til ”UG”. Alt i alt er hun en fantastisk kollega, som fortjener at vinde.

Indstiller: Josefine Amanda Andersen

Indstillet: Steen Frederiksen

Nu ved jeg ikke, om han er Fyns bedste, men han må være meget nær ved, Steen Frederiksen, for han har omsorg og omtanke og en varm hånd uden dikkedarer. Han lytter gerne og giver medhold, hvis klagen er berettiget. Steen støtter uden at dominere, og så kan han også være med på en vits – ikke dårligt. Steen arbejder i Ørbæk-området, så vi, der bor her, er heldige.

Indstiller: Birthe Gyldion, Ørbæk

Indstillet: Anna Ignatowski

Jeg er i gang med at læse til sygeplejerske og skulle dermed i praktik. Jeg endte på Kærgaarden Plejecenter i Odense, og tak for det, for jeg mødte nemlig Anna. Det er ganske enkelt, Anna er den absolut bedste assistent. Hvor har jeg mødt mange hjælpere og assistenter gennem tiden, også dengang jeg arbejdede i hjemmeplejen, og rigtig mange gør et stort og flot stykke arbejde, men Anna rykker den længere. Hun formår at vise omsorg for hver en borger på plejehjemmet, uanset om en opgave skal gøres om og om igen, så formår Anna at udføre opgaven med borgeren på en sådan måde, at jeg ville ønske, Anna kunne passe dem, jeg elsker aller højest.
Når en borger er dement og livet ikke længere er, hvad det burde, så kan det være svært for personale at sætte sig ind i, hvad der sker, og det er også svært for borgeren selv, men Anna formår at guide, hjælpe og vise anerkendelse, og sidst men ikke mindst, så udfører Anna hjælp og pleje på den absolut bedst tænkelige måde.
Hvis der er travlt, så får borgerne alligevel deres bad, for hellere borgerne får bad, end Anna får en pause. Anna brænder for sit fag, og det nåede at jeg opleve på 10 uger - hun er det største og mest fantastiske forbillede for en kommende sygeplejerske som jeg. Tak for din måde at være på Anna, tak for at vise mig, hvordan man behandler vores borgere i primærsektor. Tak for at behandle dem med respekt og bevare troen på, at næstekærlighed er vejen frem.

Indstiller: Emma Hansen

Indstillet: Stine Schjeldahl

Stine fra Thurøhus i Svendborg er uden tvivl den bedste. Både på det faglige og det personlige plan. Hun kommer altid med et skønt smil, lige meget om man har travlt eller ej. Hendes altid gode humør smitter af på alle, der er i nærheden af hende, og både os og vores beboere elsker hende. Hun er guld værd på vores skønne arbejdsplads. Hun er bare den bedste.

Indstiller: Simone Frydendahl Larsen

Indstillet: Maria Nielsen

Maria Nielsen er sosu-hjælper i Lavsengruppen i Odense Kommune. Jeg arbejder som trænende terapeut, og møder Maria ved fælles borgere. Hun er en utrolig dygtig sosu-hjælper. Hun er fantastisk til at skabe relation til borgerne. Hun har indlevelsesevne, har styr på tingene, og selv om der til tider er travlt betyder det ikke at hun slækker på opgaverne. Borgerne er utroligt glade for hende, og de stoler på hende og hendes færdigheder. Hun sørger for tingene er i orden, at der er dokumenteret og opdateret korrekt. Hun har øje for hverdagsrehabilitering. Hun træner med borgerne og giver dem mulighed for at genvinde retten til at være selvstændige mennesker. Hun gør ikke ting for borgere, hun gør det med dem. Hun har en evne til at skabe ro, tillid og tryghed.
Maria er et godt menneske, og jeg ville være utroligt tryg, hvis mine kære skulle passes af hende. Jeg ved, at Marias borgere er enige i disse ord.

Indstiller: Sigrid Karlsson Christensen

Indstillet: Lone Rasmussen

Lone Rasmussen gør så meget for, at de ældre og pårørende får en dejlig sidste tid. Hun er omsorgsfuld, kærlig og gør lige det ekstra, både overfor de ældre, pårørende og sine kollegaer. Hun har været med til at arrangere Vild med dans, hvor hun som frivillig møder på arbejdet for at gøre de ældre klar til dans (de ældre får lidt make up på, parfume og flot tøj), og så står den på dans, spisning og efterfølgende oprydning.

Indstiller: Christina Thagaard Wilhelmsen

Mest læste

Nordfyn For abonnenter

21-årige Damien er med i Paradise: - Jeg har altid gerne villet være et kendt ansigt

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Nyborg

Udsolgt festival var en succes: - Vi måtte sende bud efter mere fadøl

Assens For abonnenter

Lastbilchaufføren Thor har startet en maskinstation med kun én maskine: - Når man først har prøvet at være sin egen chef, vil det nok altid lokke lidt

Odense

Mysterie opklaret: Borgere troede, de havde mistet cykelsti over motorvejen - nu baner gigantisk projekt vej for to helt nye broer, når den gamle rives ned

Faaborg-Midtfyn

Minibus med flere passagerer kørte direkte i grøften: Chauffør fik pludselig ildebefindende

Valgkamp med forbehold: Intern uenighed om EU-afstemningen i flere partier

Faaborg-Midtfyn

Se video: Ingen hajtænder, dårligt udsyn og biler på skoleelevers cykelstier - Her er de tre største trafikale udfordringer

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma med frilandsgrønt markant

For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Odense

Rockbands fra 70'erne og 80'erne laver maratonkoncert: -Vi håbede på 5-6 bands, men så stod vi pludselig med 13 bands

Middelfart For abonnenter

Michael var bekymret for identitetstyveri, når borgere skulle hjælpes med MitID: Nu er der sket ændringer

Odense

Borgmester afviser at tale om pisk for at få bilisterne over i letbanen: - Det kan jo være, at det går over al forventning i den kommende års tid