Annonce
Odense

Overvældende flertal i Fyns Almennyttige Boligselskab: 53 ud af 55 stemte for Vollsmoseplan

1000 ud af Vollsmoses 2900 almene boliger skal rives ned - flest i Bøgeparken og Birkeparken (på foto). De 1900 almene boliger, som overlever, skal til gengæld renoveres, så der bliver mere tidssvarende.Arkivfoto: Michael Bager
Fyns Almennyttige Boligselskab holdt ekstraordinært repræsentantskabsmøde torsdag aften, hvor Vollsmoseplanen var til afstemning. Det blev til et rungende ja.

"Udviklingsplan Fremtidens Vollsmose" fik tæt på fuld opbakning, da repræsentantskabet i Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB) holdt ekstraordinært repræsentantskabsmøde torsdag aften. 55 stemmeberettigede var mødt frem, og af dem stemte 53 for Vollsmoseplanen.

- Der var meget stor enighed om udfaldet, og det bunder i, at vi ønsker det bedste for beboerne i Vollsmose. Den lovgivning, der er nu, og den udviklingsplan, vi har fået lavet, tilgodeser beboerne i Vollsmose, og det kunne repræsentantskabet heldigvis godt se, siger direktør for FAB, Jacob Michaelsen.

Han mener, at aftalen får det bedste ud af lovgivningen og giver de berørte beboere tryghed i forløbet.

- Det er ikke en særlig sjov situation, når boliger rives ned, men udviklingsplanen sørger for at få det bedste ud af situationen. Vi kommer selv til at stå for genhusningsopgaven, hvilket vi er ret gode til. Fordi vi går op i vores beboere og vil gøre alt for, at de får en tryg og værdig genhusning, siger Jacob Michaelsen.

Annonce

Den absolut bedste aftale

Næste skridt er en afstemning i det andet involverede boligselskab, Civica. Derefter skal byrådet godkende "Udviklingsplan Fremtidens Vollsmose". Er der grønt lys, sendes planen til Christiansborg ved udgangen af maj.

- Ministeriet har sommeren til at lave sagsbehandling på den fælles plan, og hvis alt går vel, kommer der en afgørelse til august. Derefter går vi ind i en ny fase, hvor det handler om at realisere "Udviklingsplan Fremtidens Vollsmose". Det er en kæmpestor renoverings- og ombygningsplan af vores boliger i Birkeparken, som kommer til at køre efter de helt normale beboerdemokratiske processer, siger Jacob Michaelsen.

Det betyder, at et forslag sendes ud til drøftelse blandt beboerne. Så de kan være med til at påvirke, hvordan renoveringen kommer til at foregå.

- Jeg håber, at planen får grønt lys i alle berørte instanser. Det er den absolut bedste plan, der kan skabes ud fra den aktuelle lovgivning. Det er jeg ret sikker på, at man kan se alle andre steder, som er involveret i projektet, siger Jacob Michaelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce