Annonce
Fyn

Oversygeplejerske efter rapport om dårligt arbejdsmiljø: Patientsikkerheden har ikke været i fare

Selvom sygeplejerskerne har haft meget travlt og har været presset, så er det ikke gået ud over patienterne, siger oversygeplejerske Lone Møller. Arkivfoto: Michael Bager
Oversygeplejerske på neonatalafdelingen på OUH Lone Møller slår fast, at det dårlige arbejdsmiljø for fortravlede sygeplejersker, som er beskrevet i en rapport fra Arbejdstilsynet, ikke har haft indflydelse på behandlingen af patienterne.
Annonce

- Hvad tænker du, når du læser de to rapporter?

- Det er bestemt ikke rar læsning. Jeg blev meget påvirket, da jeg læste dem, for der er noget, der meget hurtigt skal rettes op på. Vi er i gang, og jeg tager det meget alvorligt.

- Havde du en ide om, at det stod så slemt til, som det beskrives?

- Nej, ikke som de beskrevne ord. Jeg var klar over, at arbejdsmiljøet var lidende i afdelingen, og derfor havde vi også, inden Arbejdstilsynet meldte sig på banen, sat i værk at arbejde med OUH’s organisationspsykolog.

- I rapporten beskrives det, at medarbejderne har mavepine, føler sig mobbede, græder på arbejde og står i svære følelsesmæssige situationer med patienter og pårørende. Samtidig har der gennem de senere år været stor udskiftning i personalet. Lyder det som en god arbejdsplads?

- Nej, det lyder som en, der har store problemer med arbejdsmiljøet. Der er meget dygtige og dedikerede sygeplejersker på afdelingen, og de kommer til at stå i situationer, hvor de oplever, de ikke kan udfylde den rolle, de har. Det er en ekstrem følelsesmæssig belastning for dem.

- I 2018 blev der lavet en MTU, hvor problemerne blev belyst. Hvorfor reagerede I ikke på den?

- Der blev også reageret på den. Der blev blandt andet tilført flere midler – næsten 2,5 millioner kroner - til sygeplejersker, der blev sat fokus på struktureret oplæring samt en koordinatorfunktion til at organisere flowet i hverdagen. Men jeg må bare konstatere, at det ikke har været tilstrækkeligt.

- Når sygeplejerskerne har så travlt, at de ikke har tid til at holde pause, gå på toilettet eller få noget at spise eller drikke, får det så indflydelse på behandlingen af patienterne?

- Vi er en akut modtageafdeling, så derfor er der perioder, hvor der er rigtig travlt, og der er perioder, hvor der er stille. Der er travle perioder indimellem, hvor man ikke lige kan få en pause på det tidspunkt, man havde regnet med at få en pause, men der er opmærksomhed på, at man i de travle perioder sikrer hinanden, at man i hvert fald får noget at drikke og spise.

- Er det gået ud over patienterne?

- Nej. Faktuelt har vi ikke registreret nogle hændelser, hvor patientsikkerheden har været i fare eller kompromitteret. De her konkrete hændelser, der er nævnt i rapporterne, er der ikke konstateret fejlbehandling i. Men det har selvfølgelig været nogle meget pressede situationer, sygeplejerskerne har stået i, når der pludseligt sker noget akut, men der er ikke konstateret fejlbehandlinger.

- I rapporten beskrives det, at der ikke er faste retningslinjer for behandlinger, og at der er uenighed om, hvordan arbejdet bedst udføres. Hvordan kan der være det?

- Der er faste retningslinjer. Et lille barns situation kan ændre sig fra time til time, og det gør, at lægerne, der har vagt, tit ændrer på behandlingen. Det skal de. Vi har et kontrolsystem, og selvfølgelig skal der være enighed om retningslinjerne, men situationen kan ændre sig fra minut til minut med de små børn engang imellem.

- Tillidsrepræsentant Tanja Bergenhagen fortæller, at det også handler om, at der er nødt til at være flere hænder. Hvad siger du til det?

- Der er tidligere også blevet lagt en del budget i det. Vi er opmærksomme på, at flere er oplært, så vi sikrer os mod fravær. På den måde prøver vi at sikre, at vi ikke får vakancer.

- Men kunne I ikke ansætte flere?

- Jo, hvis vi både kan rekruttere sygeplejerskerne og samtidig har pengene til det. Vi skal fortsat arbejde med vores organisation, for sådan et højintensivt afsnit, som vi har med de intensive børn, kræver en ret høj bemanding. Men når du har en lille volumen børn, vil du også have en lille volumen ansatte, og når du har treholdsskift hele tiden, har du en helt korrekt oplevelse af, at du går meget i vagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Sundhedshus på giftig grund

Middelfart

76.457 biler om dagen: Efter 50 år kan Lillebæltsbroen få brug for en makker til at klare trafikpresset

Erhverv For abonnenter

Lukkede fabrik i Ringe: Nu tjener fynsk kæmpe koncern penge igen

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce