Annonce
Kerteminde

Oversvømmelse og ingen planer i Kerteminde: Folkeslusen Kerteminde vil genoptage sluseprojekt

Strandlysehuse er et af de områder i Kerteminde Kommune, der nu to gange i 2019 har oplevet oversvømmelser. Her har flere beboerne også efterlyst, at sluseprojektet genoptages. Arkivfoto: Sugi Thiru

To gange i 2019 har der været oversvømmelser af huse i Kerteminde Kommune. Det sætter en tryk streg under, at der er behov for en sluse. Derfor forsøger ny forening nu at genoptage det kuldsejlede sluseprojekt.

Nordøstfyn: 2019 er stadig et helt dugfrisk år, men bare inden for en uge har borgere i Kerteminde Kommune oplevet, at de har været nødt til at kæmpe mod vandmasser i deres huse.

- Der er sat en tyk streg under, at der er behov for en sluse, siger Søren Sillassen, der er næstformand i bestyrelsen i kystbeskyttelseslaget Kerteminde, Kølstrup og Munkebo Sluse- og Digelag og selv har to sommerhuse ved Møllekrogen i Munkebo, hvor det ene var to centimeter fra at få vand ved de seneste oversvømmelser.

I fjor kuldsejlede planerne om en sluse, og hvor andre kommuner på Fyn har lagt planer og arbejder for at beskytte mod fremtidige oversvømmelser, er Kerteminde på bar bund. Her er det kun lappeløsninger.

Da Søren Sillassen mener, at der er behov for at finde en løsning mod oversvømmelser, har han nu oprettet siden www.folkeslusen.dk, hvor han forsøger at undersøge, om der er basis for, at folk vil være med til at genoptage planerne om en sluse.

Han vil gerne oprette den frivillige forening, Folkeslusen Kerteminde, hvor alle er velkomne til at være med.

Eneste krav for at være med er, at man også skal synes, at der mangler en sluse i Kerteminde.

Annonce

Vil I være med?

I første omgang skal folk, der er i risiko for at få vand ind i deres huse, og som var stemmeberettigede, da der i september blev stemt om sluseprojektet, komme med deres tilkendegivelse af, om de vil være med eller ej, og hvor meget man i så fald vil støtte med økonomisk.

Indtil videre er det helt uforpligtende at give udtryk for, om man vil være med eller ej.

Og man må også gerne melde sig ind i foreningen, selv om man ikke er i fare for at få vand. Foreningen har nemlig også behov for ambassadører.

Først når projektet får den nødvendige opbakning, hvor folk tilkendegiver, at de vil støtte en sluse økonomisk, kan Folkeslusen Kerteminde blive mere konkret, og så vil de folk, der har nikket ja til at være med blive kontaktet for at finde ud af, om de stadig er seriøse i deres støtte.

www.folkeslusen.dk er det muligt at læse meget mere om de tanker, som foreningen Folkeslusen Kerteminde gør sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce