Annonce
Kerteminde

Overskuddet faldt hos Munkebo Kro: To ugentlige fridage koster på bundlinjen

Finn Egebjerg Rasmussen og Iben Egebjerg Germundsson overtog Munkebo Kro i sommeren 2014. Arkivfoto: Helle Kryger
To ugentlige fridage kan ses i Munkebo Kros regnskab for 2018/2019. Det havde kroejerne dog også forventet.

Munkebo: - Vi har valgt at opgradere antallet af ansatte og selv holde mere fri en eller to dage om ugen. Det vil helt sikkert kunne mærkes på det næste regnskab, men vi skal jo også kunne holde til det, sagde Finn Egebjerg Rasmussen til Fyens Stiftstidende i foråret

Her talte avisen med ham og hans kone, Iben Egebjerg Germundsson, om, hvordan parret hvert år, siden de overtog kroen i sommeren 2014, har skabt en blomstrende forretning.

De seneste år har regnskaberne vist et overskud på godt en million kroner før skat.

Regnskabet 2018/2019 viser nu et lille fald. Overskuddet er reduceret fra 1,3 millioner kroner til 981.954 kroner før skat. Firmaets bruttofortjeneste blev 7,9 millioner kroner. Året før var tallet 7,4 millioner. Selv om året endte med et overskud efter skat, faldt egenkapitalen i Hotel Munkebo Kro ApS fra 1,6 millioner til 1,3 millioner kroner.

Annonce

Hård branche

Selv synes Finn Egebjerg Rasmussen og Iben Egebjerg Germundsson, at regnskabet er tilfredsstillende.

- Vi vidste jo godt, at det ikke ville se helt så godt ud som tidligere, siger Iben Egebjerg Germundsson og fortæller, at det udelukkende skyldes, hun og hendes mand for et år siden besluttede at holde fri mandag og tirsdag.

- Det kan godt være, at vi er på arbejde alligevel eller sidder og laver noget administrativt derhjemme, men vi forsøger at være lidt mere væk fra arbejdspladsen.

- Vi vil gerne blive i branchen i nogle flere år, og det kan godt være lidt hårdt at være selvstændig. Hvis man i flere år har arbejdet de her 70 - 80 timer, kan man godt bruge at geare en lille smule ned engang imellem, understreger hun,

Finn Egebjerg Rasmussen bliver 60 år til næste år.

- Det er jo også begrænset, hvor længe han kan holde til det, hvis han skal blive ved med at køre 80 timer om ugen.

- Derfor har vi valgt at satse lidt mere på selv at holde fri og har ansat noget mere personale. Vi har fået flere deltidsmedarbejdere. Det, vi i branchen kalder reservetjenere, forklarer Iben Egebjerg Germundsson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce