Annonce
Kerteminde

Overskuddet faldt hos Munkebo Kro: To ugentlige fridage koster på bundlinjen

Finn Egebjerg Rasmussen og Iben Egebjerg Germundsson overtog Munkebo Kro i sommeren 2014. Arkivfoto: Helle Kryger
To ugentlige fridage kan ses i Munkebo Kros regnskab for 2018/2019. Det havde kroejerne dog også forventet.

Munkebo: - Vi har valgt at opgradere antallet af ansatte og selv holde mere fri en eller to dage om ugen. Det vil helt sikkert kunne mærkes på det næste regnskab, men vi skal jo også kunne holde til det, sagde Finn Egebjerg Rasmussen til Fyens Stiftstidende i foråret

Her talte avisen med ham og hans kone, Iben Egebjerg Germundsson, om, hvordan parret hvert år, siden de overtog kroen i sommeren 2014, har skabt en blomstrende forretning.

De seneste år har regnskaberne vist et overskud på godt en million kroner før skat.

Regnskabet 2018/2019 viser nu et lille fald. Overskuddet er reduceret fra 1,3 millioner kroner til 981.954 kroner før skat. Firmaets bruttofortjeneste blev 7,9 millioner kroner. Året før var tallet 7,4 millioner. Selv om året endte med et overskud efter skat, faldt egenkapitalen i Hotel Munkebo Kro ApS fra 1,6 millioner til 1,3 millioner kroner.

Annonce

Hård branche

Selv synes Finn Egebjerg Rasmussen og Iben Egebjerg Germundsson, at regnskabet er tilfredsstillende.

- Vi vidste jo godt, at det ikke ville se helt så godt ud som tidligere, siger Iben Egebjerg Germundsson og fortæller, at det udelukkende skyldes, hun og hendes mand for et år siden besluttede at holde fri mandag og tirsdag.

- Det kan godt være, at vi er på arbejde alligevel eller sidder og laver noget administrativt derhjemme, men vi forsøger at være lidt mere væk fra arbejdspladsen.

- Vi vil gerne blive i branchen i nogle flere år, og det kan godt være lidt hårdt at være selvstændig. Hvis man i flere år har arbejdet de her 70 - 80 timer, kan man godt bruge at geare en lille smule ned engang imellem, understreger hun,

Finn Egebjerg Rasmussen bliver 60 år til næste år.

- Det er jo også begrænset, hvor længe han kan holde til det, hvis han skal blive ved med at køre 80 timer om ugen.

- Derfor har vi valgt at satse lidt mere på selv at holde fri og har ansat noget mere personale. Vi har fået flere deltidsmedarbejdere. Det, vi i branchen kalder reservetjenere, forklarer Iben Egebjerg Germundsson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce