Annonce
Erhverv

Overskud på 136 millioner: Fynsk succesfirma får historisk godt resultat

Tigergården var et af de odenseanske projekter, som blev afhændet i løbet af 2020. Boligerne er solgt til investeringsselskabet Koncenton og et selskab med direktør Robin Feddern og hans tre sønner. Arkivfoto: Michael Bager
AG Gruppen nåede nye højder i 2020, hvor resultatet blev forbedret med over 50 millioner kroner.

Odense: AG Gruppen havde i 2020 mere succes end nogensinde før som projektudvikler. Koncernen fik i løbet af året solgt flere andele af joint ventures, som ifølge pressemeddelelsen har gjort overskuddet endnu større.

Henover hele året fik virksomheden et overskud før skat på 136,1 millioner kroner. Frasalget af flere store projekter kan mærkes markant i regnskabet, da overskuddet er 54,4 millioner kroner større end året før, hvor bundlinjen landede på 81,8 millioner kroner.

Virksomheden tjener især sine penge på at projektudvikle, sælge og købe fast ejendom, mens AG Gruppen er bygherre eller totalentreprenør på byggerier, som er i gang. I 2020 fik selskabet afleveret nøgler 725 gange til folk med nye boliger og erhvervslejemål.

Annonce

Det historiske overskud i AG Gruppen, tidligere Arkitektgruppen, kommer efter, at omsætningen i det forgange år faldt en smule. Koncernen omsatte i 2020 for 648 millioner kroner, mens det i 2019 lå på 695 millioner kroner.


Vi har i en årrække fokuseret på at være en god samarbejdspartner for kapitalstærke investorer, hvilket vi nu høster frugterne af.

Robin Feddern, adm. direktør i AG Gruppen


Administrerende direktør i AG Gruppen Robin Feddern fortæller i meddelelsen, at det store overskud ikke kommer helt uventet, da koncernen i flere år har gjort alt for at optimere forretningen.

- Vi har i en årrække fokuseret på at være en god samarbejdspartner for kapitalstærke investorer, hvilket vi nu høster frugterne af. Sideløbende med realiseringen af enkelte joint venture-andele søger vi konstant at etablere nye stærke samarbejder; både med eksisterende partnere og enkelte nye.

I det kommende regnskabsår forventer virksomheden ikke helt at nå samme højder, da det manglende salg i foråret 2020 vil kunne mærkes, men det vil til dels opvejes af den travle aktivitet indenfor branchen.

Coronaen fik lille betydning

Især byggebranchen har haft nok at se til i løbet af corona-året.

Robin Feddern fortæller i meddelelsen, at han er stolt over sine medarbejderes evner og indsats i 2020.

- Særligt corona-krisen, med de deraf følgende udfordringer, har sat fokus på, hvor privilegeret en virksomhed AG Gruppen er, når den har så dygtige medarbejdere. Vi skylder alle medarbejdere stor tak for indsatsen i det forgangne år.

AG Gruppen A/S

Hjemsted: Odense SØ

CVR-nr.: 26 86 59 05

Direktion: Robin Feddern (adm. direktør), Bjarke Windeløv Graae

Bestyrelse: Lars Holst (formand), Robin Feddern, Boris Nørgaard Kjeldsen, Bjarke Windeløv Graae, Berit Hoelgaard Didriksen

Ejere: Robin Feddern, Bjarke Windeløv Graae

Regnskabstal 2020 (2019 i parentes)

Omsætning: 648 millioner kr. (695)

Overskud før skat: 136 millioner kr. (81)

Overskud efter skat: 118 millioner kr. (67)

Egenkapital: 329 millioner kr. (310)

Antal ansatte: 67 (74)

I en note i regnskabet oplyser AG Gruppen, at virksomheden kun forventer at blive ramt i mindre grad af den fortsatte corona-krise, da dens projekter er attraktive.

Annonce

Flere store projekter i Odense

Lige nu har AG Gruppen da også et par store projekter i Odense på vej.

Det største er den store ombygning af Tigergården på hjørnet af Østre Stationsvej og Nørregade. Her bliver indrettet 226 familie- og ungdomsboliger, og hele projektet blev solgt i 2020.

212 boliger er afhændet til investeringsselskabet Koncenton for godt 200 millioner kroner, mens et selskab med direktør Robin Feddern og hans tre sønner som ejere har købt de resterende 14 boliger for cirka 30 millioner kroner. En søgning på udlejernes hjemmeside viser, at ni af lejlighederne indtil videre er lejet ud. De første beboere vil flytte ind i midten af juli måned.

AG Gruppen er også gået i gang med anden etape af et byggeri på den tidligere gasværksgrund i Sankt Jørgens Gade. Her skal i alt opføres 44 byhuse på området, som er navngivet Sankt Jørgens Engen. De første 19 huse er overdraget til nye beboere, mens den sidste etape med boliger ifølge salgsmaterialet er klar til indflytning 1. november i år.

Annonce

Klar til fremtiden

Særligt i Hovedstadsområdet, Århus, Horsens og Odense har koncernen yderligere projekter på vej. I det fynske tegner 246 boliger på Svendborgvej i Odense Syd og 20.000 kvadratmeter bolig og erhverv på Dannebrogsgade i Odense Centrum sig for nogle af de større projekter, som er i pipelinen.

Robin Feddern fortæller på den baggrund, at AG-gruppen har store forventninger til de kommende år.

- Vores pipeline er stærk, vores medarbejdere blandt de bedste i branchen, og markedet, vurderer vi, vil fortsat være solidt.

I løbet af året flytter AG Gruppen også sit hovedsæde fra Hollufgård i det sydøstlige Odense til de nyrenoverede industrilokaler ved Dalum Papirfabrik.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Fynske blomsterbutikker trækker sig fra Interflora - Svært at være tilfreds, når de tager så høj provision

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Karina og Brian finder tyrolertøjet frem: Bierfest vælter Vissenbjerg

Odense For abonnenter

Tre små børn og en restaurant går ikke: Nu er stedet sat til salg

Sport

I Odense Idrætshal hylder folket sine helte - og Axelsens evne til at mestre selv det største pres

Sport For abonnenter

Søndag kan Axelsen vinde Denmark Open - Hongkongs super-smasher fik boldene tilbage i hovedet

Odense

Yppig nøgenhed: Læserbrev bragte kendt, men glemt statue frem i lyset

Nordfyn For abonnenter

Efter slotsfruens bortgang: Datteren fortsætter med at drive Harridslevgaard

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med eks-GOG'er Emil Jakobsen, Michael Outzen, der sætter ord på tragisk hændelse, og B1909-general i comeback

Kerteminde

Redningsaktion fik Folmers køer tilbage på land: - Det var lige før, at de var begyndt at svømme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

GOG

GOG er et rigtigt tophold: Vinder også når holdet er mest presset

Odense For abonnenter

Analyse: Derfor åbner letbanen ikke til nytår

Faaborg-Midtfyn

Hvad synes du, valget bør handle om? Journalister tager computeren under armen - Her kan du møde os

Annonce