Annonce
Kerteminde

Overskud i teknisk udvalg: Det kræver en forklaring

Ukrudtet kom til at stå højt i kommunen denne sommer, fordi der var sparet på kontoen for Park og Vej. Nu undrer politikerne sig over, at der er overskud på netop den konto. Arkivfoto: Helle Kryger
Jesper Hempler (SF), formand for teknisk udvalg, vil have en forklaring fra forvaltningen på, hvilke konti, der ikke er brugt op.

Nordøstfyn: Det var godt nyt, da formand for teknisk udvalg, Jesper Hempler (SF) kunne fortælle, at der bliver fem millioner kroner i overskud på udvalgets konti.

En del af dem er øremærket til naturprojekter og overføres til næste år. Andre penge er sat til side til at kunne sætte ind, hvis det bliver snevejr inden nytår.

- Men jeg er alligevel overrasket over, at der kan være et overskud på 2,4 millioner kroner på kontoen til Park og Vej, siger han.

- Derfor vil jeg til vores udvalgsmøde tirsdag den 3. december bede forvaltningen om at give en forklaring.

Jesper Hempler understreger, at netop i et år, hvor der er foretaget mærkbare besparelser og serviceforringelser springer det i øjnene, at der kan være overskud på netop den konto. Det er blandt andet den konto, der står for at fjerne ukrudt.

- Når vi har været med sparekniven og afsat nogle begrænsede penge til forskellige formål, så er det ikke meningen, at der skal være overskud.

Den holdning deles af blandt andre Hans Luunbjerg (V), der havde en bemærkning til det på byrådsmødet.

- Og han havde ret i sin bemærkning, men set i det lidt større perspektiv, så er det da et held, at vi kunne komme med et overskud fra vores udvalg, når hun Hans Luunbjergs udvalg ikke kunne holde deres budget, griner Jesper Hempler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce