Annonce
Odense

Overset spisested bejler til de unge

Køkkenchef Thor Jacobsen har svært ved at sprede det gode budskab om fællesspisningern i Ungdomshuset. Meget af hans omsætning stammer fra mad ud ad huset. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Køkkenchef Thor Jacobsen fra Ungdomshusets Café og hans ansatte ønsker at styrke det odenseanske ungdomsmiljø, når de inviterer til fællesspisninger med billig mad for alle. Men for få kender til tilbuddene, mener han.

Flere unge studerende og nyligt udeboende kan have svært ved at kombinere et begrænset budget med et socialt ungdomsliv.

Mange føler sig nødsaget til at deltage i sociale aktiviteter, selvom pengene ikke rækker. En undersøgelse udført af Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden viser, at hver femte ung deltager i sociale aktiviteter, selvom de ikke har råd.

I Odense ligger løsningen dog lige for. I Ungdomshusets Café, der ligger i Nørregade, formår Thor Jacobsen og hans ansatte i caféen at sammenkoble socialt samvær med overskuelige priser, når deres daglige tilbud om fællesspisning ruller af stablen.

- Selvom det er et ungdomshus, så er der jo åbent for alle herinde. Hvis man kommer to mennesker, kan man spise for en hund. Det kan man sgu ikke handle ind for. I hvert fald ikke det, vi serverer, fortæller Thor Jacobsen.

Annonce

Fællesspisninger i Ungdomshuset

Caféen i Ungdomshuset serverer mad hver dag - bortset fra fredag - fra klokken 17.30 til 20.

Mandage er der fokus på internationale studerende, onsdage er dansk mad på programmet, mens den frivillige organisation Folkekøkkenet overtager cafeens køkken torsdag aften.

Cafeen findes på Nørregade 60 i Odense C. Man kan læse mere på @ungdomshusetodense på Instagram, Ungdomshusets Café på Facebook og på ungdomshusetodenseodense.dk.

Hjælp til at overleve

Han ærgrer sig over, at ikke flere kender de gode spisetilbud i Ungdomshusets café. Thor Jacobsen og hans ansatte kæmper en hård kamp for at lokke besøgende til deres lille café og restaurant.

På trods af tilbud for udenlandske studerende, veganere og tilhængere af det danske køkken, har caféen svært ved at løbe rundt.

Thor Jacobsen fortæller, at restaurantens største omsætning er mad-ud-af-huset cateringservice, som ydes internt i Odense Kommune.

Uden denne service vil cafeen i Ungdomshuset ikke kunne løbe rundt, men hvis det stod til Thor Jacobsen, var caféens primære opgave at skabe et miljø, hvor unge kan samles over et godt måltid mad.

Svært at fange unge uden reklame

Den største umiddelbare udfordring for Ungdomshusets Cafés ligger i at lave reklame for caféens tilbud.

Da Thor Jacobsen er kommunalt ansat, må han ikke underbyde andre restauranter og caféer i Odense. Det begrænser markedsføringen af caféen, hvor priserne er lave. Det kan blandt andet lade sig gøre, fordi mange af de ansatte i køkkenet er der som en del af deres uddannelse.

Caféen afhænger derfor udelukkende af lokalt kendskab, mund-til-mund omtale og den enkelte plakat her og der for at tiltrække kunder. Det svært at fange unge, der har deres gang på sociale medier, når man kun kan lægge et billede af menuen ud på caféens private Instagramprofil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Annonce