Annonce
Trekantområdet

Overrasket borgmester frygter ikke Søvndal som modstander: -  Jeg håber at blive afløst af en yngre kandidat

Borgmester i Kolding Jørn Pedersen siger, at han tager det roligt, at tidligere SF-formand og udenrigsminister Villy Søvndal onsdag meldte sig på banen som spidskandidat. Foto: Søren Gylling
Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) blev onsdag dybt overrasket over meldingen om, at Villy Søvndal vil gå efter borgmesterposten i Kolding. Det er da et omvendt generationsskifte, kalder han det.
Annonce

Kolding: At Venstre-manden Jørn Pedersen formentlig får den til den tid 69-årige tidligere udenrigsminister som en af sine modstandere ved kommunalvalget næste år, kom som en kæmpe overraskelse for ham onsdag formiddag.

Men han understreger, at han ikke er nervøs ved udsigten til at skulle op mod en tidligere partiformand og udenrigsminister, når kampen om koldingensernes gunst skal stå.

- Det er jo ikke sikkert, at en tidligere udenrigsminister brager ind i byrådet i Kolding, siger Jørn Pedersen.

Villy Søvndal sad i byrådet i Kolding fra 1982 til 1994 men har siden koncentreret sig om landspolitik i mange år og i de seneste fire år om regionsrådet.


Altså han er 69 år næste år. Jeg er overrasket, og med mindre vi skal til at have amerikanske tilstande, er det jo det modsatte af, hvad der ellers sker.

Jørn Pedersen


- Min umiddelbare reaktioner er, at jeg vil kalde det noget af en omvendt generationsskifte. Når jeg engang ikke genopstiller mere til borgmesterposten, håber jeg, at jeg bliver afløst af en yngre kandidat, siger Jørn Pedersen.

Er det en stikpille til Villy Søvndals alder?

- Altså han er 69 år næste år. Jeg er overrasket, og med mindre vi skal til at have amerikanske tilstande, er det jo det modsatte af, hvad der ellers sker, lyder det fra Jørn Pedersen.

Annonce

Tonen i valgkampen

På spørgsmålet om, hvad Søvndals indtræden på den lokalpolitiske scene i Kolding vil betyde for næste års valgkamp op til byrådsvalget i november, svarer Jørn Pedersen, at han ikke er sikker på, at det får den store betydning.

- Måske kan han tage en kandidat mere ind. Sidst havde SF et godt valg, da de havde Karina (Lorentzen, red). Hende har de ikke mere, og der skal alligevel 2000 stemmer til at flytte en kandidat, siger Jørn Pedersen.

Han peger på, at han med Søvndal som en af spidskandidaterne, kan være en smule nervøs for, hvad det har af konsekvenser for tonen i valgkampen.

- Jeg lægger vægt på, at vi har en ordentlig tone, og når jeg ser på valgkampen op til sidste regionsrådsvalg og på den tone, Søvndal stod for, kan jeg frygte det lidt. Men jeg håber, at man har draget en læring siden da, fortæller Jørn Pedersen og henviser til, at Søvndal igennem valgkampen rettede kritik mod Venstre i regionsrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce