Annonce
Faaborg-Midtfyn

Overraskende comeback til Clemmensen

Søren Clemmesen har aldrig været bange for en udfordring, og i en alder af 72 år stiller han nu op som de konservatives borgmesterkandidat i Faaborg-Midtfyn. Foto : Andreas Bastiansen

Søren Clemmesen, er Det Konservative Folkepartis spidskandidat ved næste valg

Annonce

Det var en mindre bombe, der detonerede, da Det Konservative Folkeparti i Faaborg-Midtfyn Kommune torsdag aften holdt ekstraordinær generalforsamling på Ringe Bibliotek.

Partiet stiller nemlig med den garvede lokalpolitiker Søren Clemmensen på toppen af stemmesedlen, når der er kommunalvalg i 2017.

72-årige Clemmensen, der i 20 år sad i byrådet i Ringe og i fire år var kommunalbestyrelsesmedlem i Faaborg-Midtfyn Kommune, forlod politik i 2009, og han var egentlig gået på pension.

Alligevel sagde han ja, da han i starten af året blev spurgt, om han ville tage en runde mere.

- Jeg var glad for at blive spurgt. Selv om jeg ikke er nogen årsunge, har jeg stadig både lysten og ambitionerne, siger Søren Clemmensen.

På stemmesedlen får han følgeskab af tilløberen Andreas Møller, der ved valget i 2013 stillede op for Venstre og fik stemmer nok til at blive førstesuppleant for dette parti. I 2014 forlod han dog Venstre for at blive konservativ, og da der i januar blev brug for ham i kommunalbestyrelsen i forbindelse med Jane Heitmanns (V) orlov, var det de konservative han repræsenterede.

Andreas Møller har det fint med at være nummer to efter Søren Clemmensen.

- Søren er objektivt set den bedste kandidat. Vi har haft en debat igennem et par måneder om det, og jeg kan sagtens se fornuften i det, siger Andreas Møller.

Formanden for den konservative vælgerforening, Kirsten Birkelund, var yderst tilfreds med sit nye konservative hold.

- En rigtig god duo. Vi kalder det for vores dreamteam, og de skal sikre os to pladser i den næste kommunalbestyrelse. Jeg kan næsten ikke forestille mig to bedre, når vi nu ikke kan få Bendt Bendtsen, sagde hun.

Søren Clemmensen forlod politik i 2009 for at hellige sig formandsskabet i Dansk Golf Union. Hans sidste periode blev lidt speciel.

Egentlig havde han trukket sig fra den konservative liste i 2005, efter at han skuffende kun var blevet opstillet som nummer tre på listen, der havde Grethe Justensen som spidskandidat.

Men så valgte han at etablere sin egen konservative liste og blev valgt, mens Grethe Justesen også blev valgt på den anden konservative liste.

Søren Clemmensen er kendt som en skarp debattør, der præcist og kompromisløst fremfører sine synspunkter uden populistisk leflen for nogen eller noget.

Med sin erhvervsbaggrund - 26 år som direktør på Lactosan - har det ofte været i de økonomiske sager, han har markeret sig. Men han har også vist sig som en uforsonlig revser, når han mente, folk havde svigtet hans tillid.

Det erfarede blandt andet kommunens tidligere kommunaldirektør, Benny Balsgaard, der ifølge Søren Clemmensen løb fra et løfte om at flytte til kommunen, hvis han fik jobbet som kommunaldirektør i Ringe i 2002.

Benny Balsgaard valgte at blive boende i Kolding, og det måtte kommunaldirektøren så høre for i de 13 år, han nåede at være kommunaldirektør først i Ringe og siden i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce