Annonce
Trekantområdet

Overlykkelig mor på SU kan give sine børn den familiejul, de drømmer om: 'Jeg er stadig helt høj over at kunne give mine børn en dag, hvor vi er helt almindelige'

Christina Junker Bjerre er ved at skrive bachelor og bor med døtrene Silke, der går i skole, og Zoey, der er med på billedet. Foto: Mette Mørk
Der bliver færre smalle steder, når familien Junker Bjerre holder jul, takket være Dansk Folkehjælp. Nu håber den lykkelige mor, at flere i fremtiden vil bidrage til det gode formål.

Vejle: Det er stadig en brusende glæde, der skyller ind over Christina Junker Bjerre, når hun tænker på det brev, hun modtog forrige mandag.

Brevet lå i en stor hvid konvolut, som PostNord havde gjort hende opmærksom på, var på vej.

- Jeg tænkte, hvad dælen, det kunne være, så jeg slog pakkenummeret op og så, at den kun vejede 90 gram, fortæller Christina Junker Bjerre.

Annonce

Få timer senere havnede den mystiske forsendelse i postkassen, og Christina, der er nyskilt mor til to og på SU måtte ned for at hente det.

I brevet, der viste sig at være fra Dansk Folkehjælp, lå der blandt kravlenisser og en sød julehilsen, et gavekort på 800 kroner til Rema 1000 samt gavekort for 1000 kroner til børnenes julegaver.

Sådan så indholdet af brevet fra Dansk Folkehjælp ud. Privatfoto

- Det var en kæmpe glæde, og jeg fik både sommerfugle og en varm følelse i maven. Nu kan jeg give mine børn så meget lækkert til jul! siger den lykkelige mor til to til avisen.

Søgte julehjælp

Christina Junker Bjerre er 33 år og er i gang med sin uddannelse. Hun blev for ganske kort tid siden skilt fra sin mand og forsørger derfor sine to døtre ved hjælp af sin SU.

Men som alle, der nogensinde har modtaget SU ved, så rækker den ikke langt. Især ikke i de dyre julemåneder, hvis man er mor til to.

375 familier har fået julehjælp

  • Man kan søge julehjælp flere steder - i Vejle Kommune har mange familier således søgt om hjælp via deres kontaktperson hos Vejle Kommune.
  • I år er der indkommet 375 ansøgninger, hvilket er et rekordstort antal ansøgninger, oplyser kommunen - der glæder sig over, at alle 375 familier har fået hjælp.
  • Vejle Kommunes julehjælps-koordinator har modtaget ansøgningerne og fordelt dem, så alle bliver tilgodeset,  og har sendt gavekort ud på vegne af giverne. Kirkerne og Mødrehjælpen har selv kontaktet familierne og inviteret til at hente julehjælpen.
  • Givere af julehjælp via Vejle Kommune er: Lions Clubbernes Fællesfond i Vejle, Røde Kors, Røde Kors-Give, Røde Kors-Egtved, Bykirken Vejle, Vejle Oasekirke og Mødrehjælpen Vejle.

- Jeg er hårdt presset økonomisk. Jeg har prøvet at spare sammen af min SU til de faste udgifter, men det er svært, når man har to børn, der vokser helt vildt, sagde hun kort efter at have søgt julehjælp ved Dansk Folkehjælp.

Og der er ingen tvivl om, at julen nu kan blive en hel anden, end hvis ikke konvolutten var endt i hendes postkasse.

- Det var nok blevet jul alligevel, men det havde nok været med færre gaver, mindre julehygge og et stort minus på kontoen, jeg så skulle gøre op for i flere måneder, siger hun.

Annonce

En ubeskrivelig glæde

Christina Junker Bjerre vidste, at hvis ikke hun fik besked fra Dansk Folkehjælp inden 16. december, så var hun ikke en af de heldige, der fik hjælp.

Derfor har hun med en knude i maven tjekket sine mails - også dem, der var landet i spamfilteret, op til flere gange dagligt.

Det var nok blevet jul alligevel, men det havde nok været med færre gaver, mindre julehygge og et stort minus på kontoen.

Christina Junker Bjerre

- Man håber jo så meget, at man får hjælpen, at man slet ikke kan lade være med at tænke på det, og det kunne jeg heller ikke, forklarer hun.

Det var også en ubeskrivelig lettelse, da gaven ankom.

- Der er jo til rigtig meget julemad bare på gavekortet til Rema 1000, så jeg tænker, at vi kommer til at få lækker mad i flere dage, uden at vi behøver at bekymre os så meget om, hvad vi køber, siger Christina Junker Bjerre.

- Jeg håber, at alle, der har søgt, kan få julehjælp, også selvom det er lidt urealistisk, fordi der er så mange om buddet. Det er også derfor, at jeg føler mig ekstra heldig over, at jeg har fået den, siger hun til Vejle Amts Folkeblad.

Christina Junker Bjerre og Zoey. Mette M¿rk. Mette M¿rk


Annonce
Odense For abonnenter

Mens toårig søn sad på bagsædet: Fører og passager skiftede plads med 80 kilometer i timen på motorvejen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Landsbyer frygtede at miste milliondyr cykelsti over motorvejen: Nu får de to helt nye broer, når den gamle rives ned

Assens For abonnenter

Afledte sideeffekter af corona og brexit: Cabinplant mere end fordobler overskuddet

Nyborg

Færdig i lokalpolitik efter sag om nøgenfotos: Nu bliver der rykket rundt i byrådet

Erhverv For abonnenter

Øjenåbner i vestfynsk stationsby: Christian og Christian trækker kunder til fra de større byer og sørger for nyt imponerende plus på bundlinjen

Valgkamp med forbehold: Intern uenighed om EU-afstemningen i flere partier

Nyborg

Udsolgt festival var en succes: - Vi måtte sende bud efter mere fadøl

Nordfyn For abonnenter

21-årige Damien er med i Paradise: - Jeg har altid gerne villet være et kendt ansigt

For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Kaj jagter billig strøm: - Elprisen er steget vanvittigt, og det kan mærkes på elregningen

Odense

Fem små killinger efterladt til døden i denne lille papkasse: - Det er aldrig okay

Assens For abonnenter

Lastbilchaufføren Thor har startet en maskinstation med kun én maskine: - Når man først har prøvet at være sin egen chef, vil det nok altid lokke lidt

Faaborg-Midtfyn

Minibus med flere passagerer kørte direkte i grøften: Chauffør fik pludselig ildebefindende

Annonce