Annonce
forside

Overlegen sejr i afstemning: Thurø Sejlklub et skridt nærmere stor idrætspris

Studerende fra sygeplejeskolen, Simac, Den Frie Lærerskole, gymnasierne og elever i håndværkerfagene mødes i Thurø Sejlklub under initiativet "Sejl og Studér", der allerede er blevet hædret med Dansk Sejlunions klubudviklingspris. Foto: Katrine Becher Damkjær

Med 63 procent af stemmerne er Thurø Sejlklub det af tre nominerede fynske idrætsinitiativer, der går videre i konkurrencen om at blive årets vinder af Danskernes Idrætspris.

Thurø: Den er endnu ikke helt hjemme. Men Thurø Sejlklub har taget et kvantespring tættere mod det, den drømmer allermest om i de her dage - at vinde Danskernes Idrætspris for initiativet "Sejl og Studér".

Afstemning om, hvilket af tre fynske nominerede idrætsprojekter, der skulle gå videre og være Fyns bud på en vinder af den eftertragtede pris, som DR uddeler, er netop slut, og Thurø Sejlklub står tilbage som overlegen vinder af fynboernes stemmer.

Ikke færre end 63 procent af alle dem, der har stemt, har valgt Thurø Sejlklub som deres favorit blandt de tre, der også talte Vollsmose Boxing i Odense og Børn, Bold og Motorik i Middelfart.

Det tøver Jesper Henriksen, næstformand i sejlklubben, ikke med at betragte som en stor sejr allerede.

- Det er jo helt vildt. Vi har kæmpet for at mobilisere alt, hvad vi kunne, for vi synes selv, vi har et godt budskab, så det er en hel forløsning, siger han om det store rygstød i retning af prisen, som Svendborg Gymnastikforening og SG Huset vandt i 2014.

Annonce

Det er jo helt vildt. Vi har kæmpet for at mobilisere alt, hvad vi kunne, for vi synes selv, vi har et godt budskab, så det er en hel forløsning.

Jesper Henriksen, næstformand i Thurø Sejlklub

Vellykket nytænkning

Sejren betyder nu, at Thurø Sejlklub sammen med syv andre regionale vindere fra resten af landet går videre til semifinalen, hvor bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund udvælger tre finalister, der kommer med til DRs prisuddelingsshow Sport 2018, hvor man udpeger den endelige vinder af prisen. Showet finder sted 5. januar.

"Sejl og Studér" er en slags klub i klubben-initiativ, som har formået at få unge i alderen 17 til 30 år i gang med at dyrke sejlads. Til fordel for klubben, der har fået lukket et hul i medlemskaren og sikret et grundlag for rekruttering af blandt andet trænere, og til fordel for de unge, der typisk er studerende, der har glæde af både den fysiske aktivitet og et nyt fællesskab i en by, hvor de er tilflyttere.

Nytænkningen er Anne Lolks bud på, hvorfor Thurø Sejlklub har vundet den her delsejr. Hun er selv tidligere verdensmester i toerkajak, OL-deltager i roning og har siddet med i det regionale dommerpanel, som har valgt de tre fynske projekter, der gik videre til en afstemning.

- Thurø Sejlklub har fået fat i en gruppe, der til tider kan være overset i foreningsidrætten - og med et ret simpelt koncept og setup får den både skabt et netværk for unge studerende og genereret nye kræfter til klubben. Her er en klub, som på en nytænkende måde har fået en lille og ikke så tilgængelig sportsgren sparket ind som et åbenlyst valg, når man skal være både social og aktiv, siger hun i en pressemeddelelse.

"Sejl og Studér" har 50 unge med om bord, og hver tirsdag i sæsonen møder omkring 30 af dem op til sejlads i klubbens J70'er-både og til molebajere og fælles madlavning bagefter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Meteorologer: Ingen tegn på vinter - lavtryk med mere regn nærmer sig

Annonce