Annonce
Indland

OVERBLIK: Fire af fem mænd dømt i sag om bestikkelse

Retten i Viborg har onsdag sat punktum i en sag om mulig bestikkelse, bedrageri og mandatsvig.
Annonce

Retten i Viborg har siden 10. september behandlet en omfattende sag om mulig bestikkelse og bedrageri med forbindelse til Forsvarets Ejendomsstyrelse.

Fem mænd var på anklagebænken, og anklagerne gik blandt andet på bestikkelse, bedrageri og mandatsvig af særlig grov karakter.

Fire af de fem er blevet dømt, mens én er frifundet.

Her kan du læse om sagens hovedpersoner:

* En 51-årig mand fra Aarhus har fået to et halvt års fængsel. Han var ansat i virksomheden Kemp & Lauritzen. Han var anklaget for at yde bestikkelse til to tidligere ansatte i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

* Den 51-årige var desuden anklaget for mandatsvig af særlig grov karakter for 836.000 kroner over for sin nu tidligere arbejdsgiver.

* Han har i retten erkendt sig delvist skyldig og sagt, at han handlede efter ordre fra sin chef.

* En 35-årig mand fra Viborg-egnen får to års fængsel. Han var ansat i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, hvor han havde ansvar for blandt andet at godkende tilbud og fakturaer fra håndværkere og entreprenører.

* Han var anklaget for at have modtaget bestikkelse til en værdi af 1,7 millioner kroner i form af en tilbygning og en renovering af et hus. Blandt andet blev der bygget en ny stue samt sove- og badeværelse.

* Manden har nægtet sig skyldig og siger, at renoveringen blev betalt med kontanter, som til dels stammede fra sort arbejde, og som han opbevarede i rockwoollag på loftet.

* En 45-årig mand fra Herning-egnen får tre måneders betinget fængsel. Han var ansat i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og havde ansvar for blandt andet at godkende tilbud og fakturaer fra håndværkere og entreprenører.

* Han var anklaget for at have modtaget bestikkelse i form af smedejernslåger og bøgehækplanter til en samlet værdi af 35.250 kroner.

* Manden har nægtet sig skyldig.

* En tømrermester fra Østjylland frifindes. Han var anklaget for medvirken til bestikkelse og medvirken til mandatsvig af særlig grov karakter for et samlet beløb på 775.000 kroner.

* En murermester fra Østjylland idømmes et års fængsel, heraf tre måneder ubetinget.

Han var anklaget for medvirken til bestikkelse og medvirken til mandatsvig af særlig grov karakter for sammenlagt 689.375 kroner.

* De to håndværkere har begge nægtet sig skyldige.

Kilder: Anklageskriftet, Retten i Viborg, Ritzau.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce