Annonce
Indland

OVERBLIK: Fem dage med flygtningekrise i Danmark

Torsdag blev dagen hvor politi og myndigheder opgav at holde på de mange flygtninge, der vil til Sverige.

Annonce

Det har været fem hektiske døgn, siden Danmark for alvor blev trukket ind i den europæiske flygtningekrise. Det skete, da de første af indtil videre 3200 migranter og flygtninge søndag kom via tog og færger fra Tyskland.

Her er status for situationen i Danmark efter dag nummer fem:

* 3200 flygtninge og migranter er kommet til Danmark siden søndag. Heraf har 668 personer søgt asyl her i landet.

* 686 personer har fra og med søndag søgt asyl i Malmø i Sverige.

* Torsdag giver politiet frit lejde til flygtninge, der ikke ønsker at søge asyl i Danmark og vil rejse videre til blandt andet Sverige. Regeringen bakker op om beslutningen.

* Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg forklarer på et pressemøde, at politiet ikke kan tilbageholde udlændinge, medmindre de søger asyl. Ifølge reglerne kan politiet kun tilbageholde dem i op til tre gange 24 timer, så skal de løslades.

* Statsminister Lars Løkke Rasmussen roser politiets indsats, og undrer sig samtidig over, at så mange mennesker ikke ønsker asyl i Danmark.

* Den svenske statsminister Stefan Löfven kritiserer torsdag, at Danmark ikke længere registrerer de mange flygtninge og migranter, som er ankommet til landet.

* Københavns Hovedbanegård bliver dagen igennem transitstation for flygtninge og migranter på vej til det øvrige Skandinavien. Samtidig lægger banegården perroner og ankomsthal til en omfattende og lettere kaotisk uddeling af fornødenheder.

* Politiet lader flygtninge fra Padborg og Rødbyhavn rejse videre efter at have tilbageholdt over 500 flygtninge siden søndag.

* Politi, frivillige og hjælpeorganisationer lukker ned for indsatsen ved skolen og sportshallen i Rødbyhavn. DSB lader de mange flygtninge og migranter rejse gratis med togene.

* Hos modtagelsescentret i Padborg siger politiet, at indsatsen her "stort set" er færdig.

* Auderød Asylcenter i Nordsjælland genåbner torsdag for en periode på to til tre måneder.

* I Ebeltoft genåbner et asylcenter onsdag for at supplere Center Sandholm og Center Avnstrup.

* Statsminister Lars Løkke Rasmussen fastholder, at Danmark ikke vil deltage i en fælles europæisk fordeling af flygtninge og migranter.

* Politiet spærrer onsdag den sønderjyske motorvej E45 i begge retninger syd for Kliplev, fordi en større gruppe flygtninge har forladt deres opholdssted og nu vandrer på motorvejen.

Kilder: TT, Røde Kors, Halsnæs Kommune

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce