Annonce
Indland

OVERBLIK: Corydon og McKinsey kender hinanden i forvejen

Som finansminister bestilte Bjarne Corydon flere konsulentopgaver hos sin nye arbejdsgiver, McKinsey.

Når socialdemokraten Bjarne Corydon 1. februar starter som global direktør for The McKinsey Center for Government, er det ikke første gang, politikeren og konsulentvirksomhedens veje mødes_

* Det magtfulde konsulenthus har de seneste mange år leveret analyser til den danske stat og fundet besparelser for millioner inden for blandt andet politiet, Skatteministeriet, Forsvaret og asylcentre.

* Fra september 2009 til september 2014 brugte Finansministeriet ifølge Finans.dk 89 millioner kroner på konsulentydelser, der mundede ud i en form for skriftlig produkt - som en analyse - fra McKinsey.

* McKinsey har blandt andet kontrolleret implementeringen af folkeskolereformen, analyseret statens arbejdsgiveradfærd og undersøgt strategien for Digitaliseringsstyrelsen.

* I februar sidste år bad Finansministeriet under Bjarne Corydon McKinsey om at udarbejde en rapport med anbefalinger til, hvordan borgernære velfærdsydelser som blandt andet ældrepleje, børnehaver og vuggestuer kan privatiseres.

* Et arbejde, der efterfølgende blev udskudt og derefter bestilt hos et andet konsulentfirma.

Kilder: Finans.dk og Politiken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce