Annonce
Håndbold

Overbevisende sejr til HC Odense

Mikkel Søby blev topscorer med seks mål for HC Odense i den sikre sejr ude over Roskilde. Foto: Michael Bager
HC Odenses træner Martin Hjortshøj glæder sig over en gennemført præstation i storsejren over bundholdet Roskilde.

Håndbold: HC Odense fik den anden sejr i træk i mændenes 1. division, da det søndag blev til en sikker sejr på 35-21 ude over bundholdet Roskilde. Dermed har HC Odense fire point efter de tre første kampe.

- Vi stod godt defensivt i vores 6-0-forsvar, og det fremprovokerede mange tekniske fejl i Roskildes bagkæde, siger HC Odenses træner, Martin Hjortshøj.

De to hold fulgtes ad til 10-10, men i de sidste 10 minutter af første halvleg trak HC Odense fra til pauseføring 16-12.

Den føring blev udbygget i anden halvleg, hvor HC Odense kom foran 27-19.

- Vi spillede knivskarpt i det første kvarter af anden halvleg, siger Martin Hjortshøj.

I kampens slutfase scorede HC Odense fem mål i træk til 32-19 og vandt til slut 35-21.

- Det var godt at se en gennemført og færdig præstation, hvor vi ikke kun spiller godt i 45 minutter, men vinder overbevisende, siger Martin Hjortshøj.

Topscorer for HC Odense var Mikkel Søby med seks mål. Lasse Rosendahl og Andreas Madsen scorede hver fem gange.

- Loke Brasen i målet havde mange redninger og fik gode arbejdsbetingelser foran et godt forsvar, siger Martin Hjortshøj.

HC Odense klarede i sidste sæson først frisag efter en stærk slutspurt og vundne playoff-kampe om at undgå nedrykning.

- Vi er på et højere niveau, end vi var for et år siden. I hele sidste sæson vandt vi kun én udekamp, den sidste kamp ude mod Skive, påpeger Martin Hjortshøj.

HC Odense spiller næste gang på søndag hjemme i Dalumhallerne mod HØJ Elite, der topper rækken med maksimumpoint efter sejre i de tre første kampe.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce