Annonce
Håndbold

Overbevisende sejr til HC Odense

Mikkel Søby blev topscorer med seks mål for HC Odense i den sikre sejr ude over Roskilde. Foto: Michael Bager
HC Odenses træner Martin Hjortshøj glæder sig over en gennemført præstation i storsejren over bundholdet Roskilde.

Håndbold: HC Odense fik den anden sejr i træk i mændenes 1. division, da det søndag blev til en sikker sejr på 35-21 ude over bundholdet Roskilde. Dermed har HC Odense fire point efter de tre første kampe.

- Vi stod godt defensivt i vores 6-0-forsvar, og det fremprovokerede mange tekniske fejl i Roskildes bagkæde, siger HC Odenses træner, Martin Hjortshøj.

De to hold fulgtes ad til 10-10, men i de sidste 10 minutter af første halvleg trak HC Odense fra til pauseføring 16-12.

Den føring blev udbygget i anden halvleg, hvor HC Odense kom foran 27-19.

- Vi spillede knivskarpt i det første kvarter af anden halvleg, siger Martin Hjortshøj.

I kampens slutfase scorede HC Odense fem mål i træk til 32-19 og vandt til slut 35-21.

- Det var godt at se en gennemført og færdig præstation, hvor vi ikke kun spiller godt i 45 minutter, men vinder overbevisende, siger Martin Hjortshøj.

Topscorer for HC Odense var Mikkel Søby med seks mål. Lasse Rosendahl og Andreas Madsen scorede hver fem gange.

- Loke Brasen i målet havde mange redninger og fik gode arbejdsbetingelser foran et godt forsvar, siger Martin Hjortshøj.

HC Odense klarede i sidste sæson først frisag efter en stærk slutspurt og vundne playoff-kampe om at undgå nedrykning.

- Vi er på et højere niveau, end vi var for et år siden. I hele sidste sæson vandt vi kun én udekamp, den sidste kamp ude mod Skive, påpeger Martin Hjortshøj.

HC Odense spiller næste gang på søndag hjemme i Dalumhallerne mod HØJ Elite, der topper rækken med maksimumpoint efter sejre i de tre første kampe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Faaborg-Midtfyn

Gymnasielærer anholdt i London efter at have lænket sig til olietønde: Nu vil han arrangere klimadag

Annonce