Annonce
Fyn

Over-syngedreng indstillet til Årets Fynbo

Organist og korleder ved Vor Frue Kirke i Assens, Finn Pedersen, bør blive Årets Fynbo 2019, mener den tidligere minister Britta Schall Holberg, der derfor har indstillet ham til Fyens Stiftstidendes hæderspris.

- Finn Pedersen har i årevis gjort et utroligt stykke arbejde som leder af Danmarks ældste drengekor. Syngedrengene i Assens har eksisteret siden 1856 og har i de sidste mange år været ledet af Finn Pedersen, der har lagt et utrætteligt arbejde i arbejdet med drengekoret, skriver hun i sin indstilling.

Syngedrengene består af et halvt hundrede sangere i alderen fra 10 til 25 år. Koret arbejder på et højt kunstnerisk niveau med et klassisk repertoire, og korets hovedopgave er at medvirke ved alle Vor Frue Kirkes højmesser og andre kirkelige handlinger.

- Men herudover givet koret en lang række koncerter, også i udlandet. Således går korets næste korrejse til Argentina, skriver Britta Schall Holberg, der mener, at koret er "til stor berigelse for alle musikglade mennesker i Assens Kommune":

- Noget andet er den meget store sociale og pædagogiske betydning, som Finn Pedersens arbejde med de unge drenge har. Finn Pedersen er en formidabel pædagog, og hans arbejde med drengene rækker langt ud over den musikalske træning, de modtager. Noget tredje er, at en række af de drenge, der er startet som syngedrenge i Assens, siden som voksne optræder musikalsk på den høje klinge i dansk musikliv, mener hun.

- Finn Pedersen er, ud over at være drengekorets leder og dirigent, selv en uforlignelig organist. Jeg håber i den grad, dommerkomiteen vil vælge Finn Pedersen til Årets Fynbo, skriver Schall Holberg.

Tidligere er blandt andre Glow-direktør Eva Pasgaard, rektor Henrik Vestergaard Stokholm og multikunstneren Jim Lyngvild blevet indstillet til prisen, der uddeles til januar.

Du kan indstille din egen kandidat til prisen ved at sende en mail med en motivation til aaretsfynbo@fyens.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Ungt ægtepar overtager kendt Bogense-spisested

Annonce