Annonce
Erhverv

Over halvdelen af Visa-betalinger uden for USA er trådløse

Maxim Zmeyev/Reuters
Kvartalsregnskab giver selskabet bag Visa-kortet en tredjedel større overskud end samme kvartal sidste år.

Den amerikanske kreditkortgigant Visa kan mærke, at en robust økonomi holder godt gang i kundernes købelyst.

I et kvartalsregnskab, som er offentliggjort tirsdag, melder Visa om 33 procent større overskud sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Således er overskuddet i selskabet vokset fra 2,33 milliarder dollar sidste år til 3,10 milliarder dollar i tredje kvartal 2019.

Af regnskabet fremgår det, at Visas korthavere uden for USA for alvor har taget den trådløse betalingsmetode til sig. Mere end 50 procent af alle betalinger, der finder sted i fysiske butikker uden for USA, foregår trådløst.

For to år siden var det mindre end 30 procent.

Amerikanerne tegner sig for knap hver tiende - omkring 8,8 procent - af alle transaktioner med Visa-kort.

Forbrugere og virksomheder brugte i det kvartal, der sluttede med udgangen af juni, i alt 2,23 billioner dollar på Visas netværk. Det er 8,7 procent mere end samme kvartal sidste år.

Og netop forbrugernes lyst til at svinge Visa-kortet er afgørende for forretningen. Hver gang en forbruger gennemfører et køb med et betalingskort fra Visa, bliver et mindre beløb i form af et gebyr sendt videre til selskabet.

Dermed påvirkes Visas overskud af, hvor mange forbrugere der vælger at betale med Visa-kort frem for kontanter eller betalingskort fra konkurrenterne American Express og Mastercard.

I tredje kvartal - fra april til juni - brugte forbrugere rundt om i verden Visas betalingskort hele 35,43 milliarder gange til at gennemføre køb.

Mens det blandt analytikere var forventet, at Visas omsætning i tredje kvartal ville udgøre 5,70 milliarder dollar, endte selskabet en del højere med en omsætning på 5,84 milliarder dollar.

Mens det på indtægtssiden har set lyst ud for Visa i tredje kvartal, har virksomheden valgt at gennemføre en række store køb.

Således har Visa ifølge nyhedsbureauet AP i løbet af de seneste tre måneder opkøbt fire virksomheder, der blandt andet tilbyder betalingsløsninger.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce