Annonce
Odense

Nægtede at stoppe: Knallertkører blev jagtet af en stribe patruljevogne

Foto: Michael Bager
En ung mand bliver sigtet for 14-15 overtrædelser af færdselsloven, efter han forsøgte at stikke af på en ulovlig knallert gennem byens gader. Flere patruljevogne forsøgte at få ham stoppet.

En ung mand på en knallert uden nummerplade havde ingen lyst til at stoppe, da en færdselsbetjent onsdag bad ham om det på Østerbæksvej.

I stedet forsøgte manden at køre fra politiet, og det blev starten på en længere jagt gennem en lang række af byens gader.

Fyns Politi havde tilfældigvis flere ledige hænder lige på det tidspunkt, og i hvert fald fire patruljevogne deltog efterhånden i arbejdet med at få knallerten bragt til standsning, oplyser vagtchefen.

Til sidst var knallerten nået frem til broen over Odense Å på Kastanievej i Odense M, og her lykkedes det til sidst betjentene at få den stoppet på åstien.

Undervejs på sin lange flugt fra politiet fik knallertkøreren begået 14-15 færdselsovertrædelser, som han bliver sigtet for. Blandt andet bliver han sigtet for at køre over for rødt og for at køre på fortovet.

Han kan derfor se frem til en klækkelig bøde.

En blodprøve af manden skal derudover vise, om han var påvirket af narko.

Fyns Politi havde onsdag haft flere betjente i Vollsmose for at lave såkaldt tryghedsskabende arbejde i bydelen, og efter at have tilbragt en rolig dag med det, var flere patruljer klar til at hjælpe deres kollega med at få stoppet knallertkøreren, som derfor fik en større politistyrke i hælene, da han forsøgte at stikke af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce