Annonce
Middelfart

Over 300 elever sendes hjem: Medarbejder testet positiv for corona på Ejby Skole

En medarbejder på Ejby Skole er blevet testet positiv for corona. Som resultat lukker skolen fra onsdag. Foto: Mads Dalegaard
Fra onsdag er Ejby Skole lukket, efter en medarbejder på skolen er testet positiv for corona. Foreløbigt er skolen lukket indtil mandag.

Ejby: Allerede fra i dag onsdag lukker Ejby Skole, efter en medarbejder er blevet testet positiv for corona, og flere medarbejdere derudover har symptomer.

Det bekræfter sundhedschef i Middelfart Kommune, Jeanette Rokbøl.

Som resultat sendes alle elever og medarbejdere nu hjem, indtil der er skabt overblik over situationen og dem, der har symptomer, oplyser sundhedschefen.

Annonce

- Lige nu er smitten begrænset, men der er risiko for, at den har spredt sig til flere eller kan sprede sig, skriver hun i en pressemeddelelse, der yderligere oplyser, at flere nære kontakter allerede nu er identificeret.

Kommunen samarbejder tæt med Styrelsen for Patientsikkerhed, som Jeanette Rokbøl blandt andre har holdt møde med onsdag formiddag. Foreløbig har Styrelsen for Patientsikkerhed påbudt skolen at holde lukket indtil mandag, oplyser hun i pressemeddelelsen.

- Sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed følger vi udviklingen tæt og tilpasser tiltagene efter behov, skriver sundhedschefen.

Forældre på Ejby Skole fik tirsdag aften direkte besked om lukningen fra skolen. Både skolen og SFO'en vil dog tilbyde nødpasning til dem, der ikke har mulighed for at have deres børn hjemme.

Det er kun skolen og ikke andre aktiviteter, der er underlagt et påbud om lukning.

Det er for nu kun skolen - og ikke andre aktiviteter på skolen grund - der er underlagt et påbud.

Testbil i Ejby torsdag

Kommunen anbefaler nu, at alle elever og medarbejdere bliver testet.

For at gøre det så nemt som muligt har kommunen anmodet om at få en mobil testenhed fra regionen til Ejby torsdag. Testbilen, der udfører PCR-test uden tidsbestilling, men mod fremvisning af sundhedskort, vil holde på Ejby Skole fra klokken 9 til klokken 17.


Vi opfordrer alle elever, ansatte og familiemedlemmer til at møde op og blive PCR-testet.

Jeanette Rokbøl


Fra klokken 9 til 13 vil testningen være forbeholdt elever og personale på Ejby Skole. Efterfølgende åbnes der for, at alle kan blive testet. Dog skal børn under 15 år ledsages af en voksen eller være i besiddelse af samtykke fra forældre.

- Vi opfordrer alle elever, ansatte og familiemedlemmer til at møde op og blive PCR-testet, så vi hurtigst muligt kan få gennemført smitteopsporing, og så vi kan få genåbnet skolen, så snart det er sundhedsmæssigt forsvarligt, skriver Jeanette Rokbøl i pressemeddelelsen.

Selvom skolen er lukket, vil borgere fra seks år og opefter fortsat kunne blive kviktestet mandag og onsdag på Ejby Skole. Det er nemlig kun skolen, og ikke andre aktiviteter på skolens grund, der er blevet påbudt at lukke af Styrelsen for Patientsikkerhed.

Trods nedlukningen af Ejby Skole glæder det sundhedschef, Jeanette Rokbøl, at smitten generelt i kommunen ikke er bekymrende, og at nedlukningen derfor heller ikke omfatter andre dele af Middelfart Kommune.

- Det, vi kan sige, er, at den generelle smitte i Middelfart måske er let stigende, men at der ikke er nogen sogne, der som sådan er lukningstruede. Det synes jeg er positivt, siger hun.

- Det er på et forsigtighedsprincip, at vi går ind og samarbejder med styrelsen og lukker skolen for at være helt sikker på, at vi kan tage noget i opløbet.

Onsdag morgen var ni personer i kommunen smittet inden for de seneste syv dag, hvilket svarer til en incidens på 23,2.

Onsdag eftermiddag er der fortsat kun ét konstateret smittetilfælde på skolen.

Annonce
Fyn For abonnenter

Fynbus giver kontrollører bodycam: 'Fede luder - dine børn dør' - trusler er blevet en del af arbejdsdagen for Christina, der bare skal tjekke en busbillet

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Giftige svampe kostede Tikko livet: Nu melder dyrehospital om flere døde hundehvalpe

Middelfart For abonnenter

Landsbyboere nørkler med ambitiøs butiksdrøm: - Derfor vil jeg ikke dømme den ude endnu

Assens

13-årig snittet i ryggen med foldekniv ved ungdomshus: - Vi skal have forebygget de her ting, så de ikke sker igen

Erhverv For abonnenter

Efter næsten 300 millioner: Fynsk erhvervsmand stopper som formand for stor robotvirksomhed

Faaborg-Midtfyn

Mangler 200 cykler: Nu må succesfuld cykelhandler skuffe sine kunder gang på gang

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Debat

Dygtige folk prøvede at hjælpe - men det kunne desværre ikke få dem til at ændre mening

Erhverv

Claudia fik en god idé, mens hun ammede sin søn: Har fordoblet salget i år og drømmer om sin egen hudplejeserie

Fyn

Udbredelse af farlig bakterie kortlagt på kommuneniveau: Fyn er hårdt ramt

Navne For abonnenter

Dødsfald: Børnebørnene kunne fjerne rygsmerterne - ellers var Jan til OB, heavy metal og Barcelona

Nordfyn For abonnenter

Nordfyn blandt de værst ramte kommuner: Men få enkle ting kan eliminere risikoen for at blive smittet med legionella-bakterier

Fyn

Kendt Odense-advokat død efter kort tids sygdom

Annonce