Annonce
Odense

Over 30 forslag: Kendt kok, børneven og hyperaktiv tusindkunstner er blandt forslagene til Årets Fynbo 2020

Kokken Klavs Styrbæk foreslås af mange som en god kandidat til at modtage Fyens Stiftstidendes hæderspris, Årets Fynbo 2020. Blandt andet for sit engagement med at udbrede kendskabet til fynske råvarer til mange forskellige, som her et hold unge fra VUC Fyn. Og altid på let forståelig vis og med et glimt i øjet. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Det vælter ind med forslag til, hvem der skal modtage Fyens Stiftstidendes hæderspris, Årets Fynbo 2020. Over 30 kandidater er bragt i forslag i løbet af den første uge.
Annonce

Der bliver mange navne at vælge imellem, når dommerkomiteen sætter sig sammen midt i december for at finde ud af, hvem der skal være Årets Fynbo 2020. Foreløbig er over 30 personer bragt i spil, og der er åbent for indstillinger næsten to uger endnu.

Især én person er bragt i forslag af mange, nemlig kokken Klavs Styrbæk.

- Klavs Styrbæk har et svimlende engagement, er fuld af nye ideer, og man kan ikke undgå at blive glad i hans selskab. Med et smittende humør og en generøs holdning til uegennyttigt at give andre af sin tid og sine gode ideer bliver der altid lyttet til Styrbæk, som taler sin sag på et syngende fynsk. Han er en fornem repræsentant for Fyn og det at være fynbo, lyder det i begrundelsen fra professor Ole G. Mouritsen, der beskæftiger sig med mad på et mere videnskabeligt niveau som professor i bio- og gastrofysik.

Sådan indstiller du Årets Fynbo

Årets Fynbo er en hæderspris, indstiftet af Fyens Stiftstidende, og vinderen kåres lørdag den 30. januar 2021.

Årets Fynbo er et menneske, der på positiv vis har gjort sig bemærket ved at yde en indsats til gavn for Fyn eller for den omgivende verden. Årets Fynbo skal have udvist et helt særligt initiativ eller et helt særligt engagement ud over det, man med rette kan forvente.

Indstilling af kandidater fra læserne modtages til og med fredag den 11. december.

En oversigt over samtlige kandidater bringes søndag den 13. december på både fyens.dk og i Fyens Stiftstidende. 

Du kan hver dag på fyens.dk og fyens.dk's Facebookside se en ny historie med læserforslag til kandidater.

Indstil din egen kandidat enten ved at bruge linket under artiklen eller ved at maile til aaretsfynbo@fyens.dk - husk en begrundelse for dit valg.

Klavs Styrbæks kvaliteter fremhæves af Patrick Pedersen på denne måde:

- Klavs Styrbæk er en super dygtig engageret kok, behagelig at snakke med og altid smilende, tager imod med åbne arme over for alle. Han er innovativ, beundringsværdig og er med til at sætte Fyn på verdenskortet.

Hans arbejde for at udbrede kendskabet til fynske råvarer nævnes også ligesom hans engagement for at nå ud til mange.

- Klavs elsker at inspirere og motivere andre på sin helt egen humoristiske måde, om det er skolebørn, kokkeelever eller gæster i egen restaurant gør ingen forskel, skriver Kim Nilsson.

En anden kendt kok, Claus Holm, Svendborg, er også bragt i forslag. Kim Barren skriver:

- Claus er passioneret. Claus er positiv. Claus er glad for livet. Claus tænker altid på sine medmennesker. Claus har overskud. Claus har været med til at sætte Fyn - især Sydfyn - på Danmarkskortet. Derfor er han selvskrevet som kandidat til Årets Fynbo.

Annonce

Har hjulpet under corona

Flere personer er foreslået for deres indsats under coronakrisen. For eksempel Sara Ekknud, tidligere kulturchef på Odeon og nu i spidsen for Red Barnet Odense - og Det Fynske Dyrskue.

- I 2020 lærte vi også at sige: Sara og udsatte børn. Hun har i år gået forrest i kampen som forkvinde for Red Barnet i Odense. Foreningen har sat den ene rekord efter den anden i årets løb. Alt sammen i et coronaår, hvor foreningen har været ude mange gange hos familierne og børnene, skriver Kirsten Nielsen fra Odense i sin begrundelse.

Også Rasmus Ullehus, forpagter af Lørups Vinstue på Sortebrødre Torv i Odense,

Sara Ekknud Windell er både direktør for dyrskuet i Odense og formand for Red Barnet Odense, og især i sin egenskab af det sidste har hun gjort en stor indsats i løbet af året. Derfor er hun kandidat til Årets Fynbo, mener Kirsten Nielsen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

er foreslået.

- Igennem hele forårets hårde lockdown insisterede Rasmus på at underholde med livemusik fra Lørups til stamgæsterne og alle andre, der ville lytte med via Facebook, påpeger Heine Christiansen i sin indstilling og fortsætter:

Martin Bager Wulff har også været stærkt engageret - og er det stadig -i at holde hjulene i gang trods coronaen. Han er lidt af en tusindkunstner, der er hyperaktiv og altid parat til at give en hjælpende hånd, som flere fremhæver.

Martin Bager Wulff, barnebarn af Ove Bager, Fyns Harmoniforvirring, har haft mange jern i ilden under hele coronakrisen, og han er lidt at en tusindkunstner, som kan få ting til at ske, fremhæves det af flere. Foto: Kurt Rasmussen.

- Under corona ofrede han al sin tid på at hjælpe nødstedte restauranter, blandt andet hvor jeg arbejder, og han lavede gratis førstehjælps guides til alle takeaway-steder. Derudover har han bidraget til højt humør og holdt den fynske fane højt med bilbingo på Odense Havn, koncerter på Grønttorvet og Lørups Samt værtsjob næsten overalt, bland andet med sine virtuelle bankoshows og quizzer, skriver Trine Gade i sin indstilling.

Annonce

Aktiv pensioneret lærer

I Agedrup har den nu pensionerede lærer Erik Schmidt et stort netværk og er kendt af gud og hvermand. Som redaktør af lokalbladet Agedrup Rundt har han gennem mere end 25 år - og 157 numre af bladet - formidlet stort og småt fra sit lokalområde. Det bør bringe ham i spil som Årets Fynbo, mener flere, bl.a. Ole H. Christiansen.

Der er også en del, der husker Erik Schmidt fra hans tid på Agedrup Skole, f.eks. den tidligere elev Morten Svendsen, der skriver:

- Han var min gamle dansklærer, som jeg havde fra 1. klasse og alle årene frem til 9. klasse tilbage i 1990'erne. Husker ham som en herlig og glimrende lærer. Den bedste lærer, der var på skolen, i min skoletid.

Erik Schmidt er kendt af stort set alle i Agedrup og omegn, bl.a. for sit arbejde gennem mere end 25 år som redaktør af det lokale beboerblad Agedrup Rundt. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Som lærer vandt Erik Schmidt i øvrigt en sag mod Odense Kommune, der havde givet ham en tjenstlig advarsel for at være negativ over for skoleledelsen. Det kom der en faglig sag ud af, som Erik Schmidt og hans fagforening vandt ved Østre Landsret i København.

Corona-aktiviteter fylder

Annonce

Husk en kort begrundelse

En hel del læsere skriver blot et navn som forslag uden at begrunde det nærmere, og så bliver det svært for dommerkomiteen. Så husk at begrunde kort, hvorfor den pågældende, der bringes i forslag, har gjort sig fortjent til hæderen Årets Fynbo 2020.

Det må gerne være lidt mere, end denne læser har begrundet forslaget af Lars Høgh med:

- Fordi Lars er Lars.

Andre navne, der er bragt i spil i løbet af ugen, er bl.a. Assens-borgmester Søren Steen Andersen, fotograf Rico Feldfoss og Aske Kiær Isaksen, der har gjort meget for at samle unge mennesker om e-sport, også under coronaen. Og så har han én stor kvalitet, som Jens Pedersen fremhæver:

- Han smiler altid.

Foreløbig er godt 30 navne foreslået, og vi vil gerne have mange flere. Enten på mail, aaretsfynbo@fyens.dk eller på formularen herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Vandsalamanderen er kun en del af problemet: Borgergruppe er klar til at fortsætte kamp mod motorbane

Annonce