Annonce
Middelfart

Over 2000 sejlede gratis med shuttle-båden Mira: - Det har været en succes på alle måder

I alle weekender i maj og juni har man kunne sejle gratis med turbåden Mira 3 rundt om Hindsgavlhalvøen. Søndag den 27. juni var sidste tur. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
I maj og juni inviterede Middelfart Handel sammen med Visitmiddelfart på sejlture rundt om Hindsgavlhalvøen. Det har været en stor succes med fuldt reserverede afgange.

Middelfart: De sidste to måneder har besøgende fra nær og fjern kunnet komme en gratis tur rundt om Hindsgavlhalvøen. Bag turene stod Visitmiddelfart og Middelfart Handel, og det var turbåden Mira 3, der lagde både dæk og mandskab til oplevelsen.

Sejlturene, der havde fire forskellige stop, var i forbindelse med 100-året for købet af Hindsgavl og var første skud på stammen i en række corona-genopstartsplaner.

- Vi vil rigtig gerne kickstarte sommersæsonen med en forsæson i maj og juni, hvor vi gerne vil have gæster og turister til Fyn, men tilbuddet er selvfølgelig også til borgerne, hvor mange kender Hindsgavl, men måske vil prøve at gå til området på nye måder, sagde turistchef Majbritt Chambers til avisen i april i forbindelse med lanceringen af Havnehop.

Annonce

Mira 3 sejlede første gratis shuttle-tur den 1. maj, og siden da er det gået over al forventning med fuldt reserverede afgang over hele linjen, fortæller turistchef Majbritt Chambers.

- Der er ingen tvivl om, at Havnehop (projektets navn red.) kom på et godt sted, hvor folk utrolig gerne ville ud og nyde oplevelser igen, siger hun og koder samtidig turenes succes sammen med den flotte omgivelser, som Lillebælt er kendt for.

- At sejle på Lillebælt og at se Middelfart fra vandet er en stor attraktion, fordi det er en helt særlig oplevelse.

Grundet den store efterspørgsel appellerede man til gæsterne om at huske at afmelde sig, hvis man ikke kunne komme alligevel, så andre kunne få billetterne, fortæller turistchef Majbritt Chambers (th), der her står sammen med ejer af Mira 3 Lina Jepsen (tv) og city manager Anders Baagland. Arkivfoto: Visitmiddelfart

Turbåden har siden maj været besøgt af borgere fra Middelfart og nabokommunerne, men også besøgende fra Sjælland og Jylland har lagt turen forbi Lillebælt, fortæller turistchefen.

I alt har over 2000 sejlet en tur med Mira 3 rundt om halvøen fra den 1. maj til 27. juni, hvor der var sidste tur. Og det gjaldt om at være hurtigt ude, hvis man skulle nå med.

- Der har været stor efterspørgsel på billetterne. Der har været udsolgt, og når der er blevet frigivet nye billetter, når nogen har været forhindret (i at komme med red.), så er der hurtigt nogen, der har snuppet dem, siger Majbritt Chambers og konkluderer om det samlede projekt:

- Det har været en succes på alle måder.

Pengene til projektet "Havnehop" kom fra kommunens corona-genopstartspulje, mens Kvickly i Middelfart og Middelfart Sparekasse ligeledes spædede til.

Årsag til idéudvikling

Den store succes med havnehop har givet stof til eftertanke hos Visitmiddelfart. Dagen efter den sidste shuttle-sejltur med Mira 3 mødtes turistchef Majbritt Chambers med de forskellige turbåde i Lillebælt til en snak om fremtidens muligheder.

- Vi har været samlet for at tale og evaluere den her succes med havnehop og se, om det gav anledning til forretningsudvikling med nye former for sejlture og oplevelser på vandet, siger hun og konkluderer, at det har det gjort.

Allerede nu kan hun mærke, at succesen har været anledning til både inspiration og eftertanke hos turbådene, men om der fremover vil komme mere havnehop, eller om der tænkes i helt nye baner, kan hun ikke løfte sløret for endnu. Det bliver heller ikke inden for de næste måneder.


Der er ingen tvivl om, at havnehop kom på et godt sted, hvor folk utrolig gerne ville ud og nyde oplevelser igen.

Majbritt Chambers


Højsæsonen er allerede skudt i gang, og derfor hedder programmet den næste tid nærmere evaluering og idéudvikling end handling og udførelse. Det bliver nok først til efteråret, hvor der er mere ro på, siger turistchefen, der ser det som meget positivt, at samtalen allerede er i gang.

- Det er altid dejligt at opleve, at de ting, man eksperimenterer med, er en succes og giver anledning til, at de (forskellige aktører red.) produktudvikler.

Hen over sommeren er der allerede nu efterspørgsel på turbådene, og der er især kommet liv i de internationale turister, der er begyndt at booke sig ind. Det er positivt, siger turistchefen.

Annonce
Fyn For abonnenter

Fynbus giver kontrollører bodycam: 'Fede luder - dine børn dør' - trusler er blevet en del af arbejdsdagen for Christina, der bare skal tjekke en busbillet

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Giftige svampe kostede Tikko livet: Nu melder dyrehospital om flere døde hundehvalpe

Erhverv For abonnenter

Fynbus-direktør: - Derfor sætter vi kamera på kontrollørerne

Faaborg-Midtfyn

Mangler 200 cykler: Nu må succesfuld cykelhandler skuffe sine kunder gang på gang

Erhverv

Claudia fik en god idé, mens hun ammede sin søn: Har fordoblet salget i år og drømmer om sin egen hudplejeserie

Assens

Byrådskandidat om budgetaftale: Anstændig hjemmepleje kan skabes for 200 kroner om året pr. borger

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Faaborg-Midtfyn

Bilist ødelagde hæk og endte i have

Fyn For abonnenter

Autist fængslet for fjerde gang for at krænke mindreårige - forening ønsker bedre indsats i fængslerne og retsvæsenet

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Fyn

Kendt Odense-advokat død efter kort tids sygdom

Erhverv For abonnenter

Finn og Peer startede for sig selv, da arbejdspladsen flyttede: Nu har de 26 ansatte

Middelfart

Konditor storhitter med både chokolade og bryggeri i baglokalet: - Vi satte de første 500 øl til salg, og på en uge var alt udsolgt

Annonce