Annonce
Kerteminde

Over 200 nye ledige siden coronakrisen startede: Udvalgsformand håber på redningskrans fra regeringen

Formand for arbejdsmarkeds- erhvervs- og vækstudvalget, Jens Gantriis (V). Foto: Helle Nordström
Hvis det nuværende ledighedstal fortsætter uændret året ud, får Kerteminde Kommune en ekstra regning på mellem 17-18 millioner kroner.
Annonce

Kerteminde: Ledigheden fortsætter med at stige i Kerteminde Kommune under coronakrisen.

For 14 dage siden var der 170, der havde meldt sig arbejdsløse, siden Mette Frederiksen lukkede Danmark ned.

- Og lige nu er vi på den anden side af de 200, fortæller formand for arbejdsmarkeds- erhvervs- og vækstudvalget, Jens Gantriis (V) der har en forhåbning om, at genåbningen af Danmark forhåbentligt snart vil få tallene til at falde igen.

- Vi har interviewet alle dem, der har meldt sig ledige, og en stor del af dem har en forventning om, at de kan få deres job tilbage igen.

Hvis antallet af ledige stiger eller bare stabiliserer sig året ud, vil det nemlig få ganske alvorlige konsekvenser for kommunekassen.

- Hvis vi bliver ved at have så mange ledige, så får vi en ekstra regning på omkring 17-18 millioner kroner på årsbasis, vurderer Jens Gantriis.

Annonce

Hjælpepakke til kommunerne

Kerteminde Kommune har ikke en velpolstret pengekasse, hvor byrådet kan hente et to-cifret millionbeløb. Og det bliver mere end svært at finde pengene til de mange nye ledige indenfor kommunens budgetter.

- Hvis vi selv skulle finde pengene, så ville det betyde, at vi skulle lave en benhård prioritering. Og vi synes jo, at vi allerede har skåret ind til benet, så det kan godt blive svært at skære mere, forklarer Jens Gantriis, der håber, at regeringen - når tågen letter over corona-Danmark - vil smide en redningskrans ud til landets kommuner.

- Når man har lavet de her hjælpepakker til erhvervs- og foreningslivet, så tænker jeg, at vores borgmestre på et tidspunkt skal spørge regeringen: "Hvad så lige med os?".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Fødselarens fine gæst tog regn og blæst med humør - kronprinsessen fik hilst på broen til lands og til vands

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce