Annonce
Odense

Ovenboen måtte evakueres: Brand i frisørsalon på Skibhusvej

Sent fredag aften var der brand i en frisørsalon på Skibhusvej i Odense. Beboeren på 1. sal blev evakueret. Ingen kom noget til.

ODENSE: Der var brand i frisørsalonen Hair of Style på Skibhusvej i Odense fredag aften.

Beredskab Fyn fik en anmeldelse om brand klokken 22.49 fredag aften fra et par forbipasserende, der havde set sort røg fra frisørsalonen.

- Da vi ankom, sendte vi røgdykkere ind for at søge efter personer, men der var ingen i frisørsalonen, fortæller indsatsleder hos Beredskab Fyn, Søren Brodersen.

Det var der til gengæld på etagen over frisørsalonen, og her blev en beboer evakueret.

- Der var en person i lejligheden ovenover, og ham fik ud af lejligheden. Han skal formentlig genhuses på grund af lugten fra branden, siger Søren Brodersen.

Det brændte i et hjørne i salonen, og brandvæsenet fik hurtigt slukket ilden og fik luftet ud i bygningen, fortæller indsatslederen, der dog ikke vil gætte på, hvordan branden opstod. Årsagen til branden er fortsat ukendt.

- Vi fik slukket branden og fik røgen ud af bygningen, og så kontaktede vi skadeservice, der ordnede døren, som var gået i stykker i forbindelse med slukningsarbjedet, siger indsatslederen.

Politi og ambulance var også tilkaldt fredag aften i tilfælde af tilskadekomne personer. Det blev dog ikke nødvendigt. I forbindelse med slukningsarbejdet var vejen afspærret. Kort efter midnat var branden slukket.

Ejeren af salonen er informeret.

Annonce
Det brændte i et hjørne i en frisørsalon på Skibhusvej fredag aften. Brandfolk fra Beredskab Fyn fik slukket branden og evakueret en beboer på 1. sal. Foto: Local Eyes
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce