Annonce
Odense

Oven på jul og nytår: Nu skal fedtet løbes af

Torben Simonsen, løbsleder i HCA-Marathon, vil mandag den 8. januar fortælle om Løb Med Avisen. Arkivfoto: Laust Jordal

Den 14. sæson med Løb med Avisen begynder først i det nye år, og det er et tilbud til alle om at komme i gang (igen) med at løbe.

Annonce

Når nytårsfestlighederne ligger bag os og tømmermændene lægger beslag på en nytårsdag med nytårskoncert fra Wien, skihop fra Garmisch-Partenkirchen eller Far til fire-familiefilm er der god grund til at lægge en plan.

Ikke en plan som Olsen-banden, der nytårsdags eftermiddag går i krig, men en plan om en sundere livsstil og et forsøg på ikke alene at smide fedtet fra julen, men også komme i gang med at løbe.

Netop det er Løb Med Avisen med til, og mandag den 8. januar begynder den 14. sæson af træningsprojektet med informationsmøde på Hunderupskolen på Solfaldsvej i Odense, og mandag den 15. januar gælder det om at komme i løbeskoene på den første fælles træningstur.

Siden 2005 har tæt ved 10.500 været gennem Løb Med Avisen, som er et tilbud til både nybegyndere og let øvede løbere til at komme igang med at løbetræne på den rigtige måde. Nogle har været med tidligere, andre er nybegyndere, og uanset hvad er alle velkomne ud fra mottoet om, at "hurtigt eller langsomt - en kilometer er en kilometer".

Nogle har måske som mål at deltage i Eventyrløbet til foråret, andre måske i et halvmaratonløb. Dertil er der alle dem, som bare vil i gang med at løbe, men som synes, det er svært alene uden en træningsmakker. De møder til gengæld hundredvis af træningsmakkere, som venter på dem hver mandag aften. Her vil rutinerede tempoholdere sørge for at hjælpe alle sikkert rundt på ruterne, og få alle med hjem til Hunderupskolen igen.

Løb Med Avisen

Det er 14. sæson med Løb Med Avisen.Informationsmøde finder sted mandag den 8. januar klokken 18 på skoletorvet på Hunderupskolen, Solfaldsvej i Odense.

Første fælles træningsaften er mandag den 15. januar, hvor der også begyndes klokken 18. Kom derfor i god tid og omklædt.

Løb Med Avisen kører frem til slutningen af maj.

Det koster 150 kroner at deltage.

Sådan ser det ud, når deltagerne i Løb Med Avisen er til fællestræning i de mørke vinteraftener. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce

Tempo og distance

Allerede mandag den 8. januar fortæller Torben Simonsen, løbsleder i H.C. Andersen Marathon, om projektet, og derefter er der fællestræning hver mandag aften til udgangen af maj. Mødestedet for alle fællestræningerne er skoletorvet på Hunderupskolen. Det er dog først mandag den 15. januar, at deltagerne skal komme omklædt i løbetøjet.

Træningen foregår i grupper med forskelligt tempo og distance, og der er forskellige træningsprogrammer til alle grupper. Ud over mandagens fællestræning er det nødvendigt med træning yderligere to gange om ugen på egen hånd.

Hen over vinteren og foråret vil alle blive tilbudt at deltage i foredrag om kost og ernæring, skader og skadesforebyggelse. Der har også mulighed for hver mandag at få målt fedtprocent og BMI ved Lene og Keld Makholm, og så er der gratis æbler fra Kvickly Dalum efter hver træningstur.

Annonce

Bliv set i mørket

Ved informationsmødet og de efterfølgende træninger vil alle deltagere få en gratis refleksvest, så man kan blive set i den mørke tid, hvor træningen starter op.

Som deltager ved Løb med Avisen vil alle også få gode tilbud fra byens løbebutikker, der står klar med råd og vejledning om udstyr og specielt om de rigtige løbesko.

Løb Med Avisen arrangeres af løbeklubberne Fjordager Motion og OGF i samarbejde med Eventyrløbet og HCA-Marathon.

Det koster 150 kroner at deltage i Løb Med Avisen, og man tilmelder sig på www.løbmedavisen.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce