Annonce
Odense

Oven på jul og nytår: Nu skal fedtet løbes af

Torben Simonsen, løbsleder i HCA-Marathon, vil mandag den 8. januar fortælle om Løb Med Avisen. Arkivfoto: Laust Jordal

Den 14. sæson med Løb med Avisen begynder først i det nye år, og det er et tilbud til alle om at komme i gang (igen) med at løbe.

Når nytårsfestlighederne ligger bag os og tømmermændene lægger beslag på en nytårsdag med nytårskoncert fra Wien, skihop fra Garmisch-Partenkirchen eller Far til fire-familiefilm er der god grund til at lægge en plan.

Ikke en plan som Olsen-banden, der nytårsdags eftermiddag går i krig, men en plan om en sundere livsstil og et forsøg på ikke alene at smide fedtet fra julen, men også komme i gang med at løbe.

Netop det er Løb Med Avisen med til, og mandag den 8. januar begynder den 14. sæson af træningsprojektet med informationsmøde på Hunderupskolen på Solfaldsvej i Odense, og mandag den 15. januar gælder det om at komme i løbeskoene på den første fælles træningstur.

Siden 2005 har tæt ved 10.500 været gennem Løb Med Avisen, som er et tilbud til både nybegyndere og let øvede løbere til at komme igang med at løbetræne på den rigtige måde. Nogle har været med tidligere, andre er nybegyndere, og uanset hvad er alle velkomne ud fra mottoet om, at "hurtigt eller langsomt - en kilometer er en kilometer".

Nogle har måske som mål at deltage i Eventyrløbet til foråret, andre måske i et halvmaratonløb. Dertil er der alle dem, som bare vil i gang med at løbe, men som synes, det er svært alene uden en træningsmakker. De møder til gengæld hundredvis af træningsmakkere, som venter på dem hver mandag aften. Her vil rutinerede tempoholdere sørge for at hjælpe alle sikkert rundt på ruterne, og få alle med hjem til Hunderupskolen igen.

Annonce

Løb Med Avisen

Det er 14. sæson med Løb Med Avisen.Informationsmøde finder sted mandag den 8. januar klokken 18 på skoletorvet på Hunderupskolen, Solfaldsvej i Odense.

Første fælles træningsaften er mandag den 15. januar, hvor der også begyndes klokken 18. Kom derfor i god tid og omklædt.

Løb Med Avisen kører frem til slutningen af maj.

Det koster 150 kroner at deltage.

Sådan ser det ud, når deltagerne i Løb Med Avisen er til fællestræning i de mørke vinteraftener. Arkivfoto: Kim Rune

Tempo og distance

Allerede mandag den 8. januar fortæller Torben Simonsen, løbsleder i H.C. Andersen Marathon, om projektet, og derefter er der fællestræning hver mandag aften til udgangen af maj. Mødestedet for alle fællestræningerne er skoletorvet på Hunderupskolen. Det er dog først mandag den 15. januar, at deltagerne skal komme omklædt i løbetøjet.

Træningen foregår i grupper med forskelligt tempo og distance, og der er forskellige træningsprogrammer til alle grupper. Ud over mandagens fællestræning er det nødvendigt med træning yderligere to gange om ugen på egen hånd.

Hen over vinteren og foråret vil alle blive tilbudt at deltage i foredrag om kost og ernæring, skader og skadesforebyggelse. Der har også mulighed for hver mandag at få målt fedtprocent og BMI ved Lene og Keld Makholm, og så er der gratis æbler fra Kvickly Dalum efter hver træningstur.

Bliv set i mørket

Ved informationsmødet og de efterfølgende træninger vil alle deltagere få en gratis refleksvest, så man kan blive set i den mørke tid, hvor træningen starter op.

Som deltager ved Løb med Avisen vil alle også få gode tilbud fra byens løbebutikker, der står klar med råd og vejledning om udstyr og specielt om de rigtige løbesko.

Løb Med Avisen arrangeres af løbeklubberne Fjordager Motion og OGF i samarbejde med Eventyrløbet og HCA-Marathon.

Det koster 150 kroner at deltage i Løb Med Avisen, og man tilmelder sig på www.løbmedavisen.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Uhyggen breder sig søndag

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce