Annonce
Kerteminde

OV96 har meldt sig ud af Volleyball Danmark: - 50/50 om Danmarks bedste stævne kommer tilbage til Kerteminde

Det var på Nordstranden i Kerteminde, at der for 20. gang skulle være afholdt beachvolleystævne. Nu er det tvivlsomt, om det nogensinde kommer til at ske. Arkivfoto: John Fredy
Volleyballklubben OV96 har meldt sig ud af Volleyball Danmark. Det sker som følge af den kontrovers mellem parterne, der resulterede i, at det populære beachvolleystævne i Kerteminde flyttede til Vedbæk på Sjælland i sommer. Efter udmeldelsen er det tvivlsomt, om stævnet overhovedet kommer til Kerteminde igen.

Kerteminde: Beachvolleystævnet kunne have haft 20-års jubilæum i solskinnet på Nordstranden i sommer.

I stedet blev det til en aflysning grundet en kontrovers mellem Volleyball Danmark og volleyklubben OV96, der var medarrangør af stævnet. Den kontrovers har nu fået OV96 til at forlade Volleyball Danmark, og det betyder, at stævnets fremtid i Kerteminde er usikker, siger formand for OV96, Ole Buhl.

- Det bliver svært at finde en erstatning for os, som det jo kræver. Det ligger midt i sommerferien, og der skal bruges en del sekretærer med forstand på sporten. Man kan ikke hyre hvem som helst. Jeg vurderer, at det er 50/50, om stævnet kommer tilbage til Kerteminde.

OV96 var den ene af to arrangører. Den anden arrangør - søsterklubben OBVK - er stadig med i Volleyball Danmark, og hvis de kan finde en erstatning, er der en chance for, at stævnet kan vende tilbage til byen.

- Vi har stået for den praktiske afvikling, fordi vi ikke har spillet selv, men OBVK har jo aktive spillere til stævnet, så de skal finde en, der kan overtage vores rolle. Jeg ved, de er meget opsatte på at få det til at køre, siger Ole Buhl.

Annonce

Har mistet tilliden til forbundet

Uenigheden, der har fået OV96 til at melde sig ud af Volleyball Danmark, stammer fra i sommer. Volleyball Danmark beskyldte OV96 for at have kontaktet forbundets sponsor - sodavandsgiganten Pepsi. Men det passer ikke, sagde Ole Buhl til avisen i sommer.

- Volleyball Danmark har beskyldt mig for at henvende mig direkte til deres sponsor, Pepsi. Men det forholder sig lige nøjagtig omvendt. Da jeg kontaktede Royal Unibrew, som jeg plejer for at tjekke op på, at der er styr på trøjer til alle officials, får de Pepsi til at kontakte mig, og vi bliver tilbudt trøjer i god tid. Men det vil forbundet simpelthen ikke tro på, og nu er der opstået dyb mistillid mellem os, lød det dengang.

Efterfølgende fik OV96 ingen undskyldning, og beachvolleystævnet blev flyttet fra Kerteminde til Vedbæk. Parterne skulle derfor holde møder for at råde bod på miseren. Men de møder har aldrig fundet sted, og nu er OV96 løbet tør for tålmodighed.

- Vi har mistet tilliden til vores forbund. Vi har ikke holdt nogen møder, og der er grænser for, hvor længe vi kan vente. Så nu er det slut for os, siger Ole Buhl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce