Annonce
Sydfyn

Oure møder de danske mestre i fodbold: Største kamp i skolens historie

Brøndbys regerende danske mestre i kvindefodbold tørner onsdag sammen med Oure Fodbold Akademis kvindehold i pokalturneringen. Foto: Johan Gadegaard/scanpix.
Oure Fodbold Akademis kvindehold møder onsdag aften de danske mestre fra Brøndby IF i landspokalturneringen. Og det bliver lidt af en mundfuld, erkender træner Peter Bonde, der kalder kampen for den største i skolernes historie.

Oure: Det var ikke muligt for Oure Fodbold Akademis kvindehold at trække en dygtigere modstander end den, holdet står overfor onsdag aften i landspokalturneingen.

Her kommer de regerende danske mestre fra Brøndby IF på besøg, og det er et ganske frygtindgydende mandskab, meddeler Oure-træner Peter Bonde.

- Det er det bedste kvindehold i Danmark. De har vist tabt en kamp på skrivebordet, men det er vist også det, og de fører den bedste række. Og så har de fire landsholdsspillere, som vi lige har siddet og set i fjernsynet for et par uger siden, lyder det fra træneren.

Derfor venter der Oure FA's kvinder, der til daglig ligger i Albaniserien, en oplevelse lidt ud over det sædvanlige.

- Det er det, som alle hold, der deltager i pokalturneringen, drømmer at få. At møde den store modstander. Det er lidt ligesom, at SfB's herrer trak Brøndby. Forskellen mellem os og Brøndbys kvinder er bare endnu større. Det er den ultimative oplevelse, som pigerne skal ud at opleve, siger Peter Bonde.

- Det er fantastisk for hele skolen, der kan stimle sammen om kampen. Bjørn Holm (pædagogisk og faglig ansvarlig for Oure Fodbold Akademi, red.) er nok ikke helt enig, men jeg tillader mig at sige, at det må uden tvivl være den største fodboldkamp i skolens historie, tilføjer træneren.

Annonce

Øve forsvar

Der er naturligt nok niveauforskel på de to hold, der støder sammen i Oure med kampstart 17.15, og Peter Bonde erkender da også, at chancerne for en sensation ikke er de største.

- De er meget små. Selvfølgelig er de da det. Men vi må sætte os nogle små mål i løbet af kampen - både individuelt og som hold, siger han og forklarer, at kampen gerne skulle give spillerne blod på tanden til at ville mere med fodbolden i fremtiden.

- Kunne man gå ud og lave en fin præstation individuelt, kan det være, at det animerede den enkelte spiller til at skrue op for ambitionsniveauet på sigt. Og det er jo intentionen med det, vi gør på skolen. At vi får skudt pigefodboldspillerne af sted ud i verden og spille god fodbold, efter de bliver studenter.

Og hvad bliver taktikken så til opgøret?

- Vi har ingen busser, vi kan parkere foran målet, så vi bliver nok nødt til at spille, som vi normalt gør. Vi må nok acceptere, at vi kommer til at øve os lidt mere i at forsvare, og målmanden kommer til at øve sig lidt mere i at redde bolde end normalt. Men ellers forsøger vi at gøre tingene, som vi plejer.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce