Annonce
Søsiden

Oure-elever og sejlklub-frivillige: Elektronik og skarpe øjne på alle solosejlerne

Silverrudders kontrol- og sikkerhedscenter i Svendborg Amatør Sejklubs hus. På vagt her er Emil Jepsen (tv), Kirstine Tvilling, Jeppe Bjørk, Kenneth Schjøtt og Nikolaj Jensen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
Silverrudders kontrol-og sikkerhedscenter holder døgnvagt i klubhus ved Svendborgsund
Annonce

SVENDBORG: Underetagen i Svendborg Amatør Sejlklubs hus fungerer i Silverrudder-dagene som døgnåbent kontrol- og sikkerhedscenter.

Skiftehold af frivillige fra sejlklubben og fra Oure Højskoles proskipper-hold følger Fyn rundt-sejlerne via TracTrac-systemet.

De små TracTrac-sendere er monteret på solosejlernes redningsveste og afgiver løbende positioner fra start til mål.

- Vi beder om, at I monterer senderen på redningsvesten og ikke på båden. Så vil en person være lettere at finde i tilfælde af et overbordfald, lød anbefalingen fra skippermødets vært, Philip Cossen, i torsdags.


Hvis vi kan se, at en båd ligger stille eller agerer unormalt, forsøger vi at tage kontakt til skipper.

Nicolai Jensen, Silverrudders kontrol- og sikkerhedscenter


Tilbage til kontrol- og sikkerhedscentret ved Svendborgsund.

I Silverrudder-sejladsens bestemmelser står, at centret skal underrettes, hvis fx en sejler vælger at gå ud af sejladsen, vil kaste anker i længere tid eller af sikkerhedsårsager må starte motor.

- Hvis vi kan se, at en båd ligger stille eller agerer unormalt, forsøger vi at tage kontakt til skipper. Og når vi får meldinger ind fra sejlerne, tager vi stilling til, hvad der er det rigtige at aktivere i den aktuelle situation, forklarer en af de frivillige, Nicolai Jensen.

Centret arbejder sammen med bl. a. marinehjemmeværnet, Dansk Søredningsselskabs lokale afdelinger og Søværnskommandoens maritime operationscenter, JRCC.

Philip Cossen, Silverrudder: - Sejlerne skal montere  TracTrac-enheden på redningsvesten - ikke på båden. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor støtter nye mundbindskrav: - Men vi ved ikke helt, hvor meget det hjælper

Danmark

Krav, undtagelser og straf: Her er alt, du bør vide om reglerne om mundbind

Fyn

Der er mundbind nok: Dagligvarebutikker i Odense er klar til nye restriktioner

Annonce