Annonce
Indland

OUH undskylder koks med patientjournaler

En natlig opdatering af det elektroniske patientjournalsystem på de syddanske sygehuse er gået galt. Nu skal opdateringen rulles tilbage, og mens det sker, kan journalerne ikke bruges. Arkivfoto.

Alle sygehuse i Region Syddanmark kører onsdag efter et nødberedskab. Det er blevet nødvendigt, fordi en planlagt opdatering af patientjournal-systemet i nat gik galt.

Annonce

Det er onsdag umuligt for læger og sygeplejersker at bruge patienternes elektroniske journaler som normalt på sygehusene i Region Syddanmark. Det oplyser Odense Universitetshospital.

Systemet skulle natten til onsdag opdateres, men noget er gået galt, og nu er teknikere i gang med at rulle opdateringen tilbage. Indtil det er sket, kan systemet ikke bruges.

– Vi er frygteligt kede af de gener og irritationer, som nedbruddet giver vores patienter. Vores personale gør alt, hvad de kan for at løse situationen så godt som muligt lige nu, og så må vi bagefter undersøge, hvad vi kan gøre for at forebygge, at noget lignende gentager sig, siger administrerende direktør på Odense Universitetshospital Niels Nørgaard Pedersen.

Sygehusenes nødberedskab gør det dog muligt at bruge et andet journalsystem. Her er oplysninger om patienterne opdateret 30 dage tilbage og frem til midnat tirsdag aften.

Fejlen i opdateringen af journalsystemet vil derfor især kunne mærkes af patienter, der er indkaldt til kontrol. De skal indtil videre møde op som planlagt, med mindre de har fået anden besked, oplyser OUH.

OPDATERES.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce