Annonce
Navne

OUH's ledende kræftoverlæge skifter til direktørjob i Sønderjylland

Odense Universitetshospitals ledende overlæge på Onkologisk Afdeling, Peter Sørensen, skal fra 1. juli være lægefaglig direktør på Sygehus Sønderjylland. Arkivfoto: Michael Bager.
Odense Universitetshospitals kræftafdeling skal have ny leder - den nuværende skifter om en måned jobbet ud med en direktørstilling på Sygehus Sønderjylland.
Annonce

Den 1. september går lægelig direktør på Odense Universitetshospital - Svendborg Sygehus Peder Jest på pension, og i april kunne Region Syddanmark fortælle, at hans afløser bliver Bjarne Dahler-Eriksen, der kommer fra et job som lægefaglig direktør på Sygehus Sønderjylland.

Det efterlod en ledig stilling på det jyske sygehus, der består af akutsygehuset i Aabenraa, specialsygehuset i Sønderborg og daghospitalet i Tønder.

Den stilling er nu blevet besat, og denne gang er det en læge fra OUH, som rykker til Sønderjylland. Det er ikke fremmed land for den nye lægefaglige direktør Peter Sørensen, for han er født og vokset op i Sønderjylland, og når han 1. juli tiltræder stillingen på Sygehus Sønderjylland, flytter han fast til Sønderjylland, hvor han har en bolig nær Årøsund.

Peter Sørensen, som har speciale i onkologi (kræftbehandling), har de seneste ni år været ledende overlæge på Onkologisk Afdeling på OUH. Før det var han blandt andet leder faglig og administrativ leder af strålebehandlingsafsnittet på Tawam Hospital i De Forenede Arabiske Emirater.

Regionsdirektør Jane Kraglund fremhæver i en pressemeddelelse Peter Sørensens mangeårige ledelseserfaring og kendskab til Region Syddanmarks værdier og kultur: - Han har arbejdet målrettet med værdibaseret ledelse og den syddanske forbedringsmodel og har opnået gode resultater som ledende overlæge på OUH, så jeg ser ham som den helt rette til stillingen. At han samtidig kender Sønderjylland både fra sin opvækst og sin uddannelse som læge er kun et plus, siger Jane Kraglund.

Sygehus Sønderjylland har cirka 3000 medarbejdere og cirka 45.800 indlagte patienter om året.

- Sygehus Sønderjylland er i en meget positiv udvikling på en lang række områder, både når det gælder behandlingskvalitet, medarbejdernes trivsel og rekruttering af dygtige medarbejdere. Derudover er hele forskningsområdet ved at blive styrket. Jeg glæder mig til at blive en del af den udvikling, siger Peter Sørensen. Foto: Region Syddanmark.
Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce