Annonce
Fyn

OUH måtte sikres efter dødsulykke: Nu vil Dansk Folkeparti kunne straffe uromagere

Fyns Politi måtte fredag aften og lørdag nat etablere en såkaldt skalsikring af OUH, da en stor gruppe pårørende og bekendte ville ind på sygehuset, efter den voldsomme dødsulykke på Østerbro, der kostede to unge mænd livet. Dette billede stammer fra en skalsikring i 2019. Arkivfoto: Bjarke Vestesen
Hvis man skaber uro ved et sygehus og utryghed hos personalet, skal man kunne straffes med et års fængsel. Det mener man i Dansk Folkeparti, der reagerer, efter at politiet måtte møde massivt op ved OUH efter dødsulykken på Østerbro i sidste uge.
Annonce

Odense: Den voldsomme dødsulykke på Østerbro i Odense får nu også et politisk efterspil.

Ulykken, der kostede to unge mænd livet, skabte efterfølgende uro ved OUH, da omkring 50-60 pårørende og bekendte mødte frem og ville ind på sygehuset.

Fyns Politi måtte derfor møde massivt frem til sygehuset, der blev skalsikret, så de mange mennesker ikke kunne komme ind på sygehuset.


Vi foreslår konkret, at det skal kunne straffes med et års fængsel, hvis man som gruppe optræder truende over for sygehuspersonale eller personalet på andre offentlige institutioner.

Peter Skaarup (DF), gruppeformand og retsordfører


- Skandaløst, mener gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup.

- Jeg ser det som fuldstændigt skandaløst, at politiet er nødt til at være så massivt til stede for at sikre et sygehus, hvor personalet i forvejen løber stærkt og forsøger at passe deres arbejde. I mine øjne er det et udtryk for en mangel på respekt mod vores offentligt ansatte, siger Peter Skaarup.

Annonce

Kræver svar fra minister

Peter Skaarup peger på, at Dansk Folkeparti vil stille forslag om en lov, der skal straffe større grupper mennesker, der skaber uro og utryghed ved sygehuse eller andre offentlige institutioner.

- Vi foreslår konkret, at det skal kunne straffes med et års fængsel, hvis man som gruppe optræder truende over for sygehuspersonale eller personalet på andre offentlige institutioner. Der skal simpelthen falde en markant og hård straf, hvis man begynder at true personalet og sådan nogle ting. Ellers sker det jo bare igen og igen, siger Peter Skaarup, der desuden kræver, at justitsminister Nick Hækkerup (S) forholder sig til sagen.

Han har derfor bedt ministeren om at svare på to spørgsmål. Dels har han bedt om en redegørelse for, hvor mange gange politiet er blevet kaldt til et sygehus i Danmark på baggrund af anmeldelser om uroskabende adfærd eller chikaner mod personalet. Og dels har han bedt om en redegørelse for, hvordan regeringen vil sikre personalet på sygehusene i forbindelse med uro.

- Der er brug for, at Nick Hækkerup kommer i arbejdstøjet, siger Peter Skaarup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Landsret idømmer byrådsmedlem 60 dages betinget fængsel for facebook-opslag: - Jeg kan næsten ikke stave til, hvor sindssygt, jeg synes, det er

Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce