Annonce
Indland

OUH-direktør forstår de unge lægers bekymringer

OUH-direktør Michael Dall forstår godt, at de nyuddannede læger er bekymrede, når de som helt nyuddannede træder ud i et sundhedsvæsen, hvor debatten om lægers ansvar og dokumentationskrav kører for fulde omdrejninger. Fredag holdt han festtale, da 155 nye læger aflagde lægeløfte. Foto: Vibeke Volder.

OUH-direktør Michael Dall forstår godt, at de nyuddannede læger efter Svendborgsagen træder ud i deres arbejdsliv med bekymring og usikkerhed. Der er behov for klarere vejledninger, siger direktøren.

I Svendborg-sagen placerer landsretten kravet om skriftlig dokumentation hos den yngre læge i forvagten. Kan du forstå, hvis der er nogle af de nye læger, som træder ud i sygehusvæsenet med en vis ængstelse?- Den bekymring forstår jeg godt. Svendborg-sagen har skabt en usikkerhed, som vi har brug for at få afklaret. Derfor er jeg helt enig i med vores læger i, at vi har brug for klarere vejledninger i, hvad der skal journalføres.

Hvordan kan I som sygehusledelse støtte de yngre læger og hjælpe dem til at kunne yde den bedst mulige gerning for patienterne?- Vi ledere har et ansvar for at tilrettelægge arbejdsforhold og prioritere opgaverne bedst muligt. Vi har sammen med vores læger og øvrigt autoriseret sundhedspersonale drøftet udfordringerne med at få hverdagen til at harmonere med lovgivningen, og vi har gjort Styrelsen for Patientsikkerhed opmærksom på, at der er brug for mere klare vejledninger på området.

Synes du, at ledelsen på OUH har været god nok til at støtte de yngre læger til at træffe beslutninger og tage ansvar?- Vi tager vores forpligtigelse som lærings- og uddannelsessted meget seriøst. Hvis man som yngre læge synes, at der er problemer med læringsmiljøet på en afdeling, opfordrer vi til, at de går i dialog med afdelingsledelsen og i sidste ende os som direktion, så vi sammen kan rette op på det.

Mener du, at de unge læger i dag står med et større ansvar og sværere arbejdsvilkår, end du og dine medstuderende gjorde, da i trådet ud i sundhedsvæsenet?- Det var udfordrende dengang og det er det fortsat. Som læger har vi et meget stort ansvar, men heldigvis indgår vi i stærke arbejdsfællesskaber, hvor erfarne læger støtter mindre erfarne læger.

Sygehusdirektør Michael Dall har afvist at stille op til interview omkring ovenstående spørgsmål, som i stedet er besvaret skriftligt. Derved har avisen Danmark ikke haft mulighed for at stille opklarende eller opfølgende spørgsmål.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Se video: Hundredvis af fans trodsede regnen for at møde populær youtuber i Slikræven

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Odense

Millioner til forstærket indsats mod udledninger fra gartnerierne

Navne For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Sport For abonnenter

Det sorte får i bassinet: Jeanette Ottesen gør i ny bog boet op efter en succesfuld, men drænende svømmekarriere

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lotte mistede sin blot 12 dage gamle søn: Vi havde jo alt stående klar til, at vi skulle have en baby med hjem og leve i en boble

Erhverv For abonnenter

Nyt kæmpe erhvervsbyggeri ved motorvejen ligger indenfor kirkebyggelinjen: - Når vi står på kirkegården, kan vi kigge henover taget

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Odense

Kender du en solstråle? Kommune søger unge til at hygge om de ældre på plejehjem

Annonce