Annonce
Indland

OUH-direktør forstår de unge lægers bekymringer

OUH-direktør Michael Dall forstår godt, at de nyuddannede læger er bekymrede, når de som helt nyuddannede træder ud i et sundhedsvæsen, hvor debatten om lægers ansvar og dokumentationskrav kører for fulde omdrejninger. Fredag holdt han festtale, da 155 nye læger aflagde lægeløfte. Foto: Vibeke Volder.

OUH-direktør Michael Dall forstår godt, at de nyuddannede læger efter Svendborgsagen træder ud i deres arbejdsliv med bekymring og usikkerhed. Der er behov for klarere vejledninger, siger direktøren.

I Svendborg-sagen placerer landsretten kravet om skriftlig dokumentation hos den yngre læge i forvagten. Kan du forstå, hvis der er nogle af de nye læger, som træder ud i sygehusvæsenet med en vis ængstelse?- Den bekymring forstår jeg godt. Svendborg-sagen har skabt en usikkerhed, som vi har brug for at få afklaret. Derfor er jeg helt enig i med vores læger i, at vi har brug for klarere vejledninger i, hvad der skal journalføres.

Hvordan kan I som sygehusledelse støtte de yngre læger og hjælpe dem til at kunne yde den bedst mulige gerning for patienterne?- Vi ledere har et ansvar for at tilrettelægge arbejdsforhold og prioritere opgaverne bedst muligt. Vi har sammen med vores læger og øvrigt autoriseret sundhedspersonale drøftet udfordringerne med at få hverdagen til at harmonere med lovgivningen, og vi har gjort Styrelsen for Patientsikkerhed opmærksom på, at der er brug for mere klare vejledninger på området.

Synes du, at ledelsen på OUH har været god nok til at støtte de yngre læger til at træffe beslutninger og tage ansvar?- Vi tager vores forpligtigelse som lærings- og uddannelsessted meget seriøst. Hvis man som yngre læge synes, at der er problemer med læringsmiljøet på en afdeling, opfordrer vi til, at de går i dialog med afdelingsledelsen og i sidste ende os som direktion, så vi sammen kan rette op på det.

Mener du, at de unge læger i dag står med et større ansvar og sværere arbejdsvilkår, end du og dine medstuderende gjorde, da i trådet ud i sundhedsvæsenet?- Det var udfordrende dengang og det er det fortsat. Som læger har vi et meget stort ansvar, men heldigvis indgår vi i stærke arbejdsfællesskaber, hvor erfarne læger støtter mindre erfarne læger.

Sygehusdirektør Michael Dall har afvist at stille op til interview omkring ovenstående spørgsmål, som i stedet er besvaret skriftligt. Derved har avisen Danmark ikke haft mulighed for at stille opklarende eller opfølgende spørgsmål.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Midtfynsk tatovør taler ud om årelangt seksuelt overgreb: - Det kan ske for alle

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ny affaldssortering møder kritik: Gartner kører nu 35 km i sin dieselbil for at komme af med hækaffald

Odense For abonnenter

Valgte uprøvet løsning: Odense Letbane ville spare millioner, men er endt i store problemer

OB

Engang udløste et hjemmenederlag mod Nordsjælland et blodbad i Ådalen: For elleve år siden faldt øksen

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Tag de nye restriktioner med godt humør

Morten Messerschmidt vil være formand i DF - med mindre Inger stiller op

Navne For abonnenter

Ung skuespillers dagbog op til sidste del af "Stormfulde højder": Jeg gi’r den syv stjerner, én til hver af mine medskuespillere

Navne For abonnenter

Scandinavian Star-katastrofen: Kristina Siig står i spidsen for den sidste undersøgelse

Assens For abonnenter

Par med tre små børn boede i nedbrændt hus: - Det er ganske forfærdeligt

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Nordfyn

Laila får julehjælp: - Det gør, at jeg kan give mine døtre en jul, der minder mere om klassekammeraternes

Fyn For abonnenter

Ny viceborgmester i Odense smækker røret på: Vred over spørgsmål om 112.000 kroner i honorar

Fyn

Hjælp til bilister i kø: Storebæltsbroen lukker to gange natten til søndag

Annonce