Annonce
Middelfart

Otto fra Middelfart skal cykle med på Tour de France-ruten: Jeg skal være en del af løbet, jeg har set så mange gange - det er stort

Otto Jølving glæder sig til at cykle over Storebæltsbroen, som på dagen kommer til at være lukket for bilister. Foto: Stine Gjelstrup Hansen.
Den 15-årige cykelrytter fra Middelfart glæder sig især til at skulle cykle over Storebæltsbroen, som kommer til at være lukket for bilister i det tidsrum, hvor cykelløbet finder sted.

Middelfart: Når cykelrytterne i Tour de France triller ud på etapen fra Roskilde til Nyborg den 2. juli har 15-årige Otto Jølving fra Middelfart kørt de første 30 kilometer af ruten som optakt til det store løb en time forinden.

Otto Jølving, der i februar blev danmarksmester i 4000 meter holdforfølgelse for U17, er nemlig en af de i alt 10 ungdomsryttere, der er blevet udvalgt til at køre lige netop på den rute, inden det store cykelløb skydes i gang.

Det er ikke en konkurrence, der handler om at komme først eller sidst, men jeg forestiller mig da, at vi kommer til at give den lidt mere gas og spurte over målstregen.

Otto Jølving, cykelrytter

Her skal han og de ni andre ungdomsryttere være en del af den karavane, der hvert år kører forbi de mange mennesker ved start- og målstreg for at dele souvenirs ud. En udtagelse, som den unge mand slet ikke kendte til før for nylig.

Annonce

- Jeg kendte godt til karavanen, men jeg vidste ikke, det var muligt at blive en del af den, så det kom som en meget stor overraskelse, da jeg fik det at vide. Det bliver en vild oplevelse, lyder det fra Otto Jølving.

Giver den gas mod mål

Når de første 30 kilometer af ruten er kørt, bliver rytterne samlet op i biler for derefter at blive kørt til Storebæltsbroen, hvor de skal køre den sidste del af strækningen mod målet i Nyborg for derefter at stå på podiet, som rytterne indtager senere på dagen.

Og selvom Otto Jølving er en stor del af cykelverdenen til daglig, havde han aldrig forestillet sig, at han skulle få en rolle i det verdenskendte cykelløb.

- Jeg har været i Frankrig så mange gange for at se Tour de France, så det bliver rigtig stort at skulle køre forud for de rigtige ryttere. Og så får man jo også bare lov til at komme helt tæt på rytterne og opleve, at publikum hepper på en. Og jeg får lov til at køre på Storebæltsbroen helt uden biler - det bliver også en ret vild oplevelse.

Otto Jølving og de ni andre ryttere skal ikke konkurrere på strækningen mod Nyborg, men spørger man den 15-årige cykelrytter, tror han alligevel, der kommer til at være fart på cyklen, når de nærmer sig målstregen.

- Jeg kan ikke forestille mig, vi kommer til at trille over målstregen. Det er ikke en konkurrence, der handler om at komme først eller sidst, men jeg forestiller mig da, at vi kommer til at give den lidt mere gas og spurte over målstregen.


Annonce
Assens For abonnenter

Susanne knokler i frontlinjen for at hjælpe med MitId: - I en lang periode havde vi næsten ikke tid at spise

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Jens føler sig druknet af Odense Havn, når markerne står under vand: Så kom der også en ejendomsmægler forbi

Middelfart For abonnenter

Efter flere våde år på kartoffelmarkerne: Landmanden Michael har sat gang i planer om kæmpe solcellepark på Vestfyn

GOG

Følg med live, når afgørelsen falder: Hvem skal GOG møde i semifinalen?

Sport

For ét hold handlede Fyen Rundt særligt om frisk luft og frihed

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Odense

Sikke et pletskud - pludselig var de sjældne ugleunger lige foran Oles kamera: - Det er et meget specielt øjeblik

Odense For abonnenter

Tvangslukket vinbar fandt ud af at tjene penge under corona - men det gav et økonomisk smæk året efter

For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter kritik af overfyldte affaldsspande er der ændringer på vej: - Vi er nødt til at gøre noget

For abonnenter

Sommer på vej! Derfor bliver Vestkysten igen den store vinder

Nyborg

'Slagter' 22 høns: Der er grænser for kaglen

Odense For abonnenter

Etårige Anker bliver en af letbanens allerførste passagerer: Får unik oplevelse med ni andre læsere

Odense

Efterlyst 73-årig kvinde fundet omkommet

Annonce