Annonce
Kultur

Otto Brandenburg er død

Stemmen bag "Susanne, Birgitte og Hanne" og "To lys på et bord" er slukket. Otto Brandenburgs lange karriere omfattede også stærke præstationer på filmlærredet.

Den folkekære sanger og skuespiller er død efter længere tids sygdom i en alder af 72 år.

"Og lidt for Susanne, Birgitte og Hanne... " "To lys på et bord, tre forløsende ord".

Teksterne og melodierne er sikret evig liv, og den karakteristiske stemme bag dem vil aldrig blive glemt. Men Otto Brandenburg, der sang disse evergreens, er ikke mere.

Den folkekære sanger og skuespiller er død efter længere tids sygdom i en alder af 72 år.

Hans lange karriere var ujævn, men bød på en lang række uforglemmelige højdepunkter. Nogle af dem er foreviget på film og tv, andre genoplives jævnligt, når radiostationerne nok engang lufter nogle af hans store succeser.

Otto Brandenburg var i 1955 med til at danne Four Jacks, men han fik sit helt store gennembrud, da han satsede på en solokarriere.

"Baggårdspumaen", som hans kælenavn lød, ydede også fine præstationer på filmlærredet.

Han modtog en Bodil for sine roller i "Hør, var der ikke en, som lo" og "Gummi Tarzan".

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce