Annonce
Nordfyn

Otterups scooterkørere har fundet deres frirum: - Det er mega hyggeligt

Frederik Maegaard (th) hjælper en kammerat med at få repareret hans scooter. Foto: Henrik Larsen
15-årige Philip Bertelsen er en af de unge scooter- og knallertkørere fra Otterup og omegn, der hver uge mødes i det nyopettede scooterværksted.

Otterup: - Vi hjælper hinanden og har det mega hyggeligt. Det er lige sådan et sted, jeg har haft brug for. Jeg har aldrig været så god til at tage kontakt og snakke med andre. Det gør jeg her. Det er mega hyggeligt.

15-årige Philip Bertelsen er i gang med at klargøre sin Puch Maxi. Det er torsdag aften i Otterup Scooterværksted. Var værkstedet ikke blevet oprettet i november, havde han nok stået hjemme i garagen i stedet for. Han nyder fællesskabet med de 15 andre drenge, som er mødt op.

Understøttet af Nordfyns Ungdomsskole og flere frivillige opstod værkstedet i forlængelse af, at der i efteråret var debat omkring, at byens scooterkørere kørte for stærkt og larmede for meget. Klaus Madsen var med til at få ideen og er i dag en af de frivillige kræfter. Han husker, hvordan at han selv som dreng kørte rundt i Otterup på knallert.

- Der har altid været knallertkørere. Det nye er nok kun, at Facebook er kommet, så nogle folk på den måde får mulighed for at brokke sig, siger han.

Der har altid været knallertkørere. Det nye er nok kun, at Facebook er kommet, så nogle folk på den måde får mulighed for at brokke sig.

Klaus Madsen, frivillig i scooterværkstedet og med en fortid som ung knallertkører i Otterup.

Annonce

Et frirum

Han understreger, at han ikke har overblik om byens scooterkørere, og han og de andre frivillige har heller ingen intention om at få det. Dem, der har lyst, er velkomne. Man skriver sit navn på en seddel, og det er så det.

Forældre er velkomne, men kun hvis den unge selv giver lov. Værkstedet skal ses som et frirum. Et sted, hvor drengene mødes om deres fælles interesse for scootere og knallerter. Som minimum medvirker de voksne til, at alle forlader værkstedet med orden på lys og bremser.

- Vi hjælper dem, som har brug for det. Vi er mange frivillige, og de fleste af os har en håndværksmæssig uddannelse, fortæller Klaus Madsen, der selv er uddannet automekaniker.

Skulle der være én enkelt eller to af de unge, som møder op med tunet køretøj, bliver der måske bemærket, men ikke påtalt.

- Vi skal ikke lege politi. Gjorde vi det, ville de bare holde sig væk.

Klaus Madsen er imponeret over den ånd, som allerede er skabt i værkstedet.

- Drengene er fornuftige, søde og flinke og rigtig gode til at hjælpe hinanden. Selv nyder vi også at komme her som frivillige, og det, tror jeg, også at drengene kan mærke.

Annonce

Puch Maxi for 1000 kroner

15-årige Alexander Dan Kristensen har købt en gammel Puch Maxi for 1000 kroner. Han har skilt den ad, og forrige torsdag hjalp vennerne Andreas Bengtson og Christian Hansen ham med at slibe stellet. Christian Hansen er selv kørende på en scooter, han har købt brugt for 4300 kroner. Han bor cirka syv kilometer uden for Otterup, og derfor er det bare nemmere i en travl hverdag at bevæge sig rundt på scooter end på cykel.

- Jeg har også en cykel og vil gerne have motion. Så når det bliver varmere, begynder jeg at cykle på den igen.

De tre genkender ikke billedet af scooterkørere som uansvarlige trafikanter og betoner, at det faktisk er tilladt at køre scooter på de fleste af byens cykelstier. Selvfølgelig inden for den maksimale fartgrænse på 30 kilometer i timen og med den nødvendige hensyntagen til andre trafikanter.

Philip Bertelsen sætter en ære i at køre Puch Maxi, og helst skal der være så mange orginale dele på køretøjet som muligt. Forgaflen, han fik i julegave, er en undtagelse. Foto: Henrik Larsen
Annonce

Plads til flere

Scooterværkstedet har åbent hver torsdag fra klokken 19.00 til 22.00. Sidste torsdag var der pizza fra et gavmildt lokalt pizzeria, og op mod jul blev drengene forkælet med hotdog. Sædvanligvis tropper mellem 10-16 drenge op, og der er plads til flere i alderen 13-18 år, også gerne piger.

Den eneste, man skal gøre, er at møde op. Uanset, om har en scooter i forvejen eller bare er nysgerrig efter at stifte bekendtskab med det tohjulede transportmiddel, inden man eventuelt selv anskaffer sig ét.

Fra venstre Andreas Bengtson, Christian Hansen og Alexander Dan Kristensen i færd med at slibe det stel fra en Puch Maxi, Alexander Dan Kristensen har købt for 1000 kroner. Foto: Henrik Larsen
Frederik Maegaard har lært af reparere scootere af kammerater og er nu så god, at han selv kan hjælpe andre og lære fra sig. Foto: Henrik Larsen
Philip Bertelsen går ikke på kompromis med udstyret. Til en rigtig Puch Maxi hører en ølkasse. Foto: Henrik Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce