Annonce
Fodbold

Otterup vandt sikkert i Kolding

Fodbold, Herre-DS Pulje 3, Kolding B-Otterup B&IK 1-4(0-3).

Otterup holder sig med en stensikker sejr på 4-1 i Kolding fortsat til i toppen af Danmarksserien. Stadig ubesejret, efterhånden med en hel del sejre, helt nøjagtigt seks af slagsen, og med ikke mindre end 33 scorede mål, presser nordfynboerne førerhundene fra Sfb-Oure FA hårdt på den enlige oprykningsplads.

I Kolding var der ikke spillet mere end et par minutter før Anders Johansen gik med frem og slog tonen an, da han gjorde det til 0-1. Det udbyggede Søren Lærche og Jonas Villemoes før pausen. Kort efter sideskiftet takkede Mads Andersen for pladsen i start-11’eren og gjorde det til 0-4 inden værterne, som har det meget hårdt i bunden, fik et trøstemål omkring den hele time.

-Det var en sikker og kontrolleret indsats. Vi var gode med kuglen og i defensiven sidder aftalerne efterhånden i skabet, lød det fra en rimeligt afslappet Otterup-træner, Chris Margaard.

-Før kampen slog jeg på, at vi, her tre runder før vinterpausen, ikke måtte virke metaltrætte. Og det sporede jeg overhovedet heller ikke, at vi var, sluttede Margaard tilfreds. (AR)

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce