Annonce
Nordfyn

Otterup Produktionshøjskole hjælper småbørnsfamilier i nød: - Dét, de laver, er jo enestående flot

Elever fra Otterup Produktionsskole syr tøj og laver diverse sager for den frivillige organisation Home-Start på Storms Pakhus i Odense. Foto: Michael Bager
Elever fra Otterup Produktionshøjskole laver tøj og brugskunst til genbrugsbutik i Storms Pakhus i Odense. Salget går til den frivillige organisation Home-Start, der hjælper småbørnsfamilier i nød.

Otterup: I en ombygget container bagerst i Storms Pakhus i Odense finder man hver første tirsdag i måneden elever fra Otterup Produktionshøjskole. Ved siden af andre kreative værksteder kombinerer de undervisning med frivilligt arbejde ved at producere brugskunst og tøj til små børn.

Elevernes underviser, Hanne Bohl, som er med til at støtte og hjælpe eleverne med deres produktion, er begejstret.

- Det går simpelthen så meget op i en højere enhed, at få de unge til at arbejde med det her, siger hun.

Samarbejdet begyndte kort før årsskiftet og blev iværksat at den frivillige organisation Home-Start. Organisationen, der tilbyder alskens hjælp til småbørnsfamilier i nød, har en genbrugsbutik i Storms Pakhus. Her får eleverne lov at prøve kræfter med alt fra kurvefletning til hækling af lyskæder, som kan købes af gæsterne. Produkterne bliver solgt ved containeren, og salget går til til Home-Starts frivillige arbejde.

Den første tirsdag i marts sad der tre elever i containeren og producerede brugskunst, Freja Wissendorff, Natascha Møller og Freja Balsby. For dem betyder det meget, at dét de producerer, kommer nødstedte børnefamilier til gavn.

- Man føler sig som et bedre menneske ved at lave noget, som andre kan få brug for, sagde Freja Balsby, mens Natascha Møller tilføjede:

- Ja, tænk hvis et barn har stor taknemmelighed for at få det, jeg har lavet.

Annonce

Fordel for alle

Home-Start er en organisation, hvor frivillige tilbyder støtte, venskab og praktisk hjælp til familier med børn under skolealderen.

I slutningen af 2018 indgik de et samarbejde med Otterup Produktionshøjskole.

Eleverne på skolen tilbyder deres ekspertise på at lave smukke og brugbare ting, som kan sælges i genbrugsbutikken. Salget går til Home-Starts frivillige arbejde, der blandt andet træder til, når småbørnsfamilier har brug for en hjælpende hånd.

Eleverne sidder i Home-Starts container i Storms Pakhus første tirsdag i måneden i aftentimerne, hvor man kan komme forbi og købe eller se, hvad der bliver fremstillet.

Projektet er en fordel for begge parter, da det både gavner eleverne fagligt og giver et bedre salg i genbrugsbutikken.

Samarbejdet er på ubestemt tid.

Brugskunst og undervisning

Hanne Bohl forsøger så vidt muligt at implementere almindelig undervisning i værkstedet. Der er både danskundervisning og matematik, når eleverne skal læse en hækleanvisning. Det handler om at sætte hjernen i gear, forklarede hun.

Jeannette Schellenberg og Lone Møller, der er frivillige i Home-Start og i sin tid var med til at starte organisationen i Danmark, er også svært begejstret for hjælpen.

- Dét, de laver, er jo enestående flot, og vi kan mærke, at folk er interesserede i det, de laver, sagde Jeannette Schellenberg mens Lone Møller tilføjede:

- De laver smukke ting, som vi frivillige ikke kan lave.

For eleverne og deres lærer handler det om at donere deres ekspertise til et formål, der gavner begge parter. Derfor er der heller ikke nogen slut-dato på samarbejdet. De håber at fortsætte længe endnu.

På sigt vil Hanne Bohl også gerne tilbyde aktiviteter til børn og forældre, der kommer på besøg - som for eksempel ansigtsmaling og måske kigge efter nogle børn, mens forældrene spiser eller klarer de daglige gøremål.

Inden de to frivillige damer forlod Storms Pakhus for at overlade butikken til produktionsholdet, tilføjede de en kommentar til pigerne:

- Det er fantastisk, det I laver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce