Annonce
Håndbold

Otterup og Odense kæmper i sub-toppen

Håndbold, når det er bedst og mest sært. Otterup i kamp mod Køge for et par sæsoner siden - plus det løse. Der hives og slides af en sjællandsk forsvarer for at stoppe Otterups gulblusede kæmper. Det er Frederik Høyer, der svæver ud i det blå. Foto: Nils Svalebøg
De to fynske hold har fået en lovende start i 1 division og tester sig i den grad lørdag. Otterup skal til Skive og HC Odense spiller en aftendyst hos Skovbakken.

HÅNDBOLD: Nu ligger det ikke i den nordfynske opvækst, at man på den sproglige side lærer, hvad ordet sub-toppen betyder.

Det er et hollandsk - undskyld, nederlandsk begreb - der beskriver den noble gruppe af klubber, der som regel ligger lige under de absolutte tophold som Ajax, Feyenoord og PSV Eindhoven. Det er klubber som Utrecht, Twente og Groningen, der kan drømme om til tider at pirke lidt til placeringen under de øverste tre-fire stykker.

Otterups stærke håndboldsvende hører til den kategori i 1. division, og de blågule kraftkarle ligger efter ni runder med stolte 12 point - kun tre efter andenplacerede Skive, hvis handelsstand fortsat er i stand til at understøtte honorarerne til nogle stærke skytter og ditto bredbringede stregspillere af en vis klasse.

Men det er tilladt for Otterup at overraske, når turen lørdag går til Skive i et opgør mellem to hold, der i den grad kender hinanden. Træner Daniel Nielsen og hans kyndige slæng på bænken har flere gange i år - inklusive sidste sæson - vist, at man er karle for en hat, der til tider svinges med stor effekt.

Annonce

Tur til Skovbakken

HC Odenses herrer skal en tur til traditionsrige Skovbakken, der efter oprykningen igen er tilbage i det dygtige selskab, hvor man drømmer om en dag at indtage selve Ligaen. Og Skovbakken har fået en nydelig start.

Den kamp er en ægte aftenseance med kampsart klokken 18.00.

Sport Fyn vurderer koldsindigt, at det er i sådan en kamp, at HC Odense skal vise den spirende klasse, for Skovbakken har trods alt høstet syv point i de første syv runder, mens HD Ocense ligger på 10 point for ni point.

Kort konstateret - efter weekendens runde er alle grad i den grad mere skarp på, om enten Otterup eller HC Odense kan etablere sig i sub-toppen - eller endda bide toppen i både haser og hæle.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce