Annonce
Håndbold

Otterup og Odense kæmper i sub-toppen

Håndbold, når det er bedst og mest sært. Otterup i kamp mod Køge for et par sæsoner siden - plus det løse. Der hives og slides af en sjællandsk forsvarer for at stoppe Otterups gulblusede kæmper. Det er Frederik Høyer, der svæver ud i det blå. Foto: Nils Svalebøg
De to fynske hold har fået en lovende start i 1 division og tester sig i den grad lørdag. Otterup skal til Skive og HC Odense spiller en aftendyst hos Skovbakken.

HÅNDBOLD: Nu ligger det ikke i den nordfynske opvækst, at man på den sproglige side lærer, hvad ordet sub-toppen betyder.

Det er et hollandsk - undskyld, nederlandsk begreb - der beskriver den noble gruppe af klubber, der som regel ligger lige under de absolutte tophold som Ajax, Feyenoord og PSV Eindhoven. Det er klubber som Utrecht, Twente og Groningen, der kan drømme om til tider at pirke lidt til placeringen under de øverste tre-fire stykker.

Otterups stærke håndboldsvende hører til den kategori i 1. division, og de blågule kraftkarle ligger efter ni runder med stolte 12 point - kun tre efter andenplacerede Skive, hvis handelsstand fortsat er i stand til at understøtte honorarerne til nogle stærke skytter og ditto bredbringede stregspillere af en vis klasse.

Men det er tilladt for Otterup at overraske, når turen lørdag går til Skive i et opgør mellem to hold, der i den grad kender hinanden. Træner Daniel Nielsen og hans kyndige slæng på bænken har flere gange i år - inklusive sidste sæson - vist, at man er karle for en hat, der til tider svinges med stor effekt.

Annonce

Tur til Skovbakken

HC Odenses herrer skal en tur til traditionsrige Skovbakken, der efter oprykningen igen er tilbage i det dygtige selskab, hvor man drømmer om en dag at indtage selve Ligaen. Og Skovbakken har fået en nydelig start.

Den kamp er en ægte aftenseance med kampsart klokken 18.00.

Sport Fyn vurderer koldsindigt, at det er i sådan en kamp, at HC Odense skal vise den spirende klasse, for Skovbakken har trods alt høstet syv point i de første syv runder, mens HD Ocense ligger på 10 point for ni point.

Kort konstateret - efter weekendens runde er alle grad i den grad mere skarp på, om enten Otterup eller HC Odense kan etablere sig i sub-toppen - eller endda bide toppen i både haser og hæle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce