Annonce
Håndbold

Otterup og Odense kæmper i sub-toppen

Håndbold, når det er bedst og mest sært. Otterup i kamp mod Køge for et par sæsoner siden - plus det løse. Der hives og slides af en sjællandsk forsvarer for at stoppe Otterups gulblusede kæmper. Det er Frederik Høyer, der svæver ud i det blå. Foto: Nils Svalebøg
De to fynske hold har fået en lovende start i 1 division og tester sig i den grad lørdag. Otterup skal til Skive og HC Odense spiller en aftendyst hos Skovbakken.

HÅNDBOLD: Nu ligger det ikke i den nordfynske opvækst, at man på den sproglige side lærer, hvad ordet sub-toppen betyder.

Det er et hollandsk - undskyld, nederlandsk begreb - der beskriver den noble gruppe af klubber, der som regel ligger lige under de absolutte tophold som Ajax, Feyenoord og PSV Eindhoven. Det er klubber som Utrecht, Twente og Groningen, der kan drømme om til tider at pirke lidt til placeringen under de øverste tre-fire stykker.

Otterups stærke håndboldsvende hører til den kategori i 1. division, og de blågule kraftkarle ligger efter ni runder med stolte 12 point - kun tre efter andenplacerede Skive, hvis handelsstand fortsat er i stand til at understøtte honorarerne til nogle stærke skytter og ditto bredbringede stregspillere af en vis klasse.

Men det er tilladt for Otterup at overraske, når turen lørdag går til Skive i et opgør mellem to hold, der i den grad kender hinanden. Træner Daniel Nielsen og hans kyndige slæng på bænken har flere gange i år - inklusive sidste sæson - vist, at man er karle for en hat, der til tider svinges med stor effekt.

Annonce

Tur til Skovbakken

HC Odenses herrer skal en tur til traditionsrige Skovbakken, der efter oprykningen igen er tilbage i det dygtige selskab, hvor man drømmer om en dag at indtage selve Ligaen. Og Skovbakken har fået en nydelig start.

Den kamp er en ægte aftenseance med kampsart klokken 18.00.

Sport Fyn vurderer koldsindigt, at det er i sådan en kamp, at HC Odense skal vise den spirende klasse, for Skovbakken har trods alt høstet syv point i de første syv runder, mens HD Ocense ligger på 10 point for ni point.

Kort konstateret - efter weekendens runde er alle grad i den grad mere skarp på, om enten Otterup eller HC Odense kan etablere sig i sub-toppen - eller endda bide toppen i både haser og hæle.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce