Annonce
Fyn

Otterup mod GOG: Pokalkamp under strikse coronarestriktioner

Frederik Clausen, anfører for GOG, er sikker på, at han og holdkammeraterne ikke vil undervurdere Otterup HK, onsdag aften. Foto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix
Der må være i alt 467 personer i hallen i Otterup, når der onsdag aften spilles pokal- og lokalopgør mellem Otterup HK og GOG.
Annonce

HÅNDBOLD: Henrik Nielsen, formand for elitebestyrelsen i Otterup HK, havde håbet, at hallen i Otterup kunne være blevet fyldt til godt op mod kapaciteten på cirka 1300 tilskuere til sæsonens første rigtige håndboldbrag på Fyn - pokal- og lokalopgøret mellem Otterup HK og GOG, onsdag aften.

Men sådan bliver det ikke.

På grund af coronarestriktionerne må der således maksimalt opholde sig 467 personer i hallen, og det er alt inklusive - altså med spillere, ledere, officials, tilskuere, sponsorer og presse.

- Det er selvfølgelig lidt ærgerligt, men jeg tror stadig på, at vi får en hal fyldt med rigtig god stemning, fastslår Henrik Nielsen.

Pokalkampen er storebror mod lillebror - storebror GOG fra ligaen mod lillebror Otterup HK fra 1. division. Men Otterup er altså ikke mere lillebror, end at holdet havde en fremragende sidste sæson. Nordfynboerne lå således nummer seks i 1. division, da coronaen lukkede for sæsonen med tre kampe tilbage, og rent faktisk lignede Otterup et hold, der sagtens kunne være røget i kvalifikationskampe til ligaen.

Annonce

Ikke siden 7. marts

Der er den ekstra krølle på sagen om storebror/lillebror, at GOG rent faktisk flere gange har haft store problemer i starten af pokalturneringen mod lavere rangerende hold - dog primært fra 2. division. Og netop det med 2. division er en vigtig pointe ifølge Frederik Clausen, anfører hos GOG, der siger:

- Vi ved, at Otterup er et hold langt over 2. divisions-niveau, og vi ved, at vi kan tabe sådan en kamp - endog på Otterups hjemmebane - hvis vi ikke er der 100 procent. Og det vil vi være. Det er en kamp vi skal vinde, for Final 4 (pokalslutspillet i marts, red.) er også et stort mål for os i den kommende sæson.


Det bliver helt vildt fedt atter at skulle spille en kamp, hvor der er noget på spil

Frederik Clausen, anfører i GOG


GOG har ikke spillet en betydende kamp siden mødet i ligaen med KIF Kolding, 7. marts. Den tidlige forårskamp blev den sidste, inden coronaen lukkede tophåndbolden ned.

- Det bliver helt vildt fedt atter at skulle spille en kamp, hvor der er noget på spil, fastslår Frederik Clausen.

Annonce

Otterup uden Vestergaard

Også i Otterup glæder man sig til lokalopgøret.

- Spillerne er opsatte, og det er tidligt på sæsonen, så alt kan ske. Det er et godt tidspunkt for os for kampen, konstaterer Henrik Nielsen.

Oddsene på Otterup-sejr er dog faldet markant, efter at det i sidste uge blev kendt, at holdets absolutte profil, Kristoffer Vestergaard - sidste års topscorer på holdet med 138 mål i 23 kampe - er rykket til ligaklubben KIF Kolding. Henrik Nielsen siger:

- Det er selvfølgelig ærgerligt, når man ser på pokalkampen, men det er flot for Kristoffer . Og også flot for vor klub, at vi leverer en spiller til ligaen.

2. Divisionskamp mellem Faaborg ØH og SUS Nyborg. Foto: Sugi Thiru

Til gengæld bliver det spændende at se, hvordan de tre nye hos hjemmeholdet - Jacob Fladegaard, hårdtskydende back fra Faaborg ØH i 2. division, Søren Sell med en fortid i Fredericia HK samt det unge talent Søren Sell er faldet til på holdet.

Otterup spillede i weekenden to træningskampe, som Henrik Nielsen beskriver som "so, so" med tilføjelsen:

- Men holdet er i gang.

GOG tabte i torsdags en tæt testkamp til ligakollegerne fra Skjern Håndbold. De gule kæmper stadig med at finde deres stærkeste opstillinger efter langtidsskaden til Emil Buhl Lærke.

- Chokket i truppen har lagt sig. Den slags alvorlige skader er desværre en del af vores sport, og der er kun en vej: Videre, fastslår Frederik Clausen.

Ifølge Henrik Nielsen vil der kun være 20-30 billetter til salg "på døren" til pokalopgøret, som begynder kl. 20.00.

Tab på flere hundrede millioner

 • Tab på flere hundrede millioner kroner.
 • Sådan lyder de dystre forudsigelser fra Danmarks Idrætsforbund, hvis ikke håndbold- og ishockeyklubber får lov at samle flere end 500 personer til kampe i den kommende sæson på grund af coronarestriktioner.
 • Det skriver DIF i en pressemeddelelse.
 • Baseret på tal fra Divisionsforeningen i Håndbold skriver DIF, at mændenes bedste liga kan gå glip af 182 millioner kroner i indtægter. For kvindernes liga er tallet 112 millioner kroner.
 • I alt vil de to bedste rækker hos henholdsvis mændene og kvinderne gå glip af 340 millioner kroner.
 • Ifølge Dansk Ishockey Union vil herrernes bedste liga miste 111 millioner kroner i indtægter.
 • Onsdag samles politikerne til forhandlinger, og DIF-direktør Morten Mølholm Hansen håber på kompensation til klubberne.
 • - Lige meget, hvordan man vender og drejer det, så får den seneste udvikling store økonomiske konsekvenser for idrætten. Derfor er de politiske forhandlinger om kompensation ultravigtige, siger han i meddelelsen.
 • - Jeg er dog fortrøstningsfuld, for jeg har et indtryk af, at politikerne deler vores ønske om, at der også er et godt dansk idrætsliv på den anden side af coronakrisen – både for eliten og for bredden.
 • Mændenes bedste håndboldliga begynder 1. september, mens kvindernes liga begynder 22. august.
 • Isligaen er sat til at begynde 18. september.
2. Divisionskamp mellem Faaborg ØH og SUS Nyborg. Foto: Sugi Thiru
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Roya og Kefa kæmper imod social kontrol: - Vi skal gøre kvinderne stærke nok til at afvise imamerne

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Odense

Ekspert i islamisk jura og imamer: - Magten ligger ikke hos de islamiske autoriteter og de religiøse råd

Annonce