x
Annonce
Håndbold

Otterup kan havne i akut opryknings-fare

Eliteformand Henrik Nielsen i midten ved siden af bestyrelsesmedlem Finn Toftegaard (tv.) ved dommerbordet i Otterup-hallen, hvor mange gæstende hold har det svært. Foto: Michael Bager
- Det er utopi at tro, at vi har noget at gøre i håndbold-ligaen, siger eliteformand Henrik Nielsen.

HÅNDBOLD: Otterup er tårnhøj favorit søndag kl. 15 hjemme mod bundholdet Roskilde og i det hele taget kan Otterup komme i akut opryknings-fare, hvis de kommende fem kampe går, som præsten prædiker.

Roskilde hjemme, HØJ ude, HC Odense hjemme, Tønder ude og FIF ude er det kommende program og de hold ligger alle i den nederste ende af tabellen i 1. division.

- Vi er overhovedet ikke gearet til at rykke i ligaen. Organisatorisk kan vi godt klare det, men vi har på ingen måde økonomi til det. Hvis man skal blive hængende i bunden af ligaen kræver det et budget på tre-fire millioner, og det er utopi at tro på det. Vi aner ærlig talt ikke, hvad vi skal gøre, hvis det skete, siger eliteformand Henrik Nielsen til Sport Fyn.

Otterup kan ende som nummer to eller tre, som skal spille om oprykning og skulle nordfynboerne nå til en afgørende kamp mod et ligahold til sidst, så regner Henrik Nielsen med, at det er slut.

- Da tror jeg, at ligaholdet vil være bedre kørende, siger han, der som alle i Otterup er meget begejstret for trænerteamet Daniel Nielsen og og Jakob Felgreen.

- Det er egentlig utroligt, at vi ligger, som vi gør med de skader, vi har haft. Vi har en aftale med Daniel Nielsen både i denne sæson og den næste igen. Han har gjort det fantastisk, siger Henrik Nielsen.

- Vi lever af, at holdet er blevet spillet sammen de seneste år. Det er 100 procent kollektivet, der bærer Otterup frem. Vi vil meget gerne vinde kampene, men vi er ikke klar til at rykke op, siger han om holdet, der formentlig rykker op på liga-kvalifikations-pladserne inden længe.

Annonce

Odense skal på tavlen

Odense HC tager til Frederiksberg og spiller søndag kl. 14 mod FIF og har brug for point for at undgå senere at skulle spille mod nedrykning.

- Det bliver altafgørende, at vi scorer på flere åbne chancer end mod HØJ i Ølstykke. Der blev brændt for meget. FIF spiller i et højt tempo og lægger et hårdt tryk, når de angriber. Vi skal tage brodden af deres hurtige spil og de er også gode i presspillet. Det er et kollektiv uden de store skytter, mener Odense-træner Martin Hjortshøj.

Målmand Loke Brasen er stadig ude en måned endnu med en fingerskade. Samme skæbne lider venstrehånds-skytten Christoffer Werenberg, der måske skal vente længere med et comeback. Han blev opereret, fordi bruddet ikke var helet ordentligt i første omgang.

- Vi skal fokusere på at levere med de spillere, der til disposition, fastslår Martin Hjortshøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Nyt pressemøde om kontrolleret genåbning af Danmark - følg med direkte her

Annonce