Annonce
Nordfyn

Otterup: Julehandlen berøres ikke af byfornyelse

Der er taget hul på det store anlægsarbejde i det centrale Otterup, der er del af et større fornyelse- og byomdannelsesprojekt. Men arbejdet holder inde den 1. december. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Der er godt gang i fornyelse- og byomdannelsesprojektet i Otterup bymidte. Men i den travle julemåned skal de handlende nok få fred.

Otterup: Anlægsarbejdet på Jernbanegade, der er en del af et større fornyelse- og byomdannelsesprojekt i Otterup, er godt i gang. Den første del af arbejdet vedrører hovedsagligt forsyningsselskaberne, og første spadestik blev taget den 3. oktober. Anlægsarbejderne vil allerede holde inde med arbejdet den 1. december - ikke fordi at arbejdet forventes færdiglavet allerede om tre uger, men "af hensyn til de handlende". Dermed er julegave-shopperiet altså sikret ro og fred.

Anlægsarbejdet vil blive genoptaget, så snart vinteren tillader det, oplyser Louise Rasmussen, chef for drift i Nordfyns Kommune.

Til fornyelse og byomdannelse af Otterup bymidte er der afsat 8.448.000 kroner.

Annonce

Ombygning af kryds

Også trafikalt er der udsigt til forandringer i Otterup. Her venter nemlig en ombygning af krydset Søndergade/Bryggerivej, der står til at skulle koste 4.700.000 kroner. Omlægningen, der også indebærer opsætning af lysregulering, forventes at stå færdig i 2020.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce