Annonce
Nordfyn

Otterup Idrætscenter fylder 50 år: Nikolaj Jakobsen-foredrag, stor jubilæumsfest og meget mere

På billedet ses Aage Mehlbye, formand for repræsentantskabet og Svend Aage Rasmussen, medlem af halbestyrelsen. De står i den gamle hal i Otterup Idrætscenter, som fylder 50 år. Foto: Nils Svalebøg
Otterup Idrætscenter runder skarpt hjørne. 50 års fødselsdagen fejres over fem dage, og kulminerer med stor jubilæumsfest og foredrag med håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen.

Brødtekst

Annonce

Historisk aften

Ikke færre end 316 kvinder og mænd, den yngste otte og den ældste 84, lagde i alt cirka 14.000 timers frivilligt arbejde i opførelsen af Otteruphallen. Foto: Nils Svalebøg

Fejringen af Otterup Idrætcenters 50 års jubilæum skydes i gang onsdag den 2. oktober fra klokken 19.30 til cirka 22.00.

I den gamle hal holdes en historisk aften, hvor temaet vil kredse om "fra ide til idrætscenter".

Lokalhistorisk Forening i Otterup har sørget for en billedudstilling af hallernes historie.

Helge Brosbøl, den første forpagter af restauranten i Otteruphallerne, vil holde et indlæg. Vognmanden Alex Andersen kommer også og fortæller om dengang, hvor han blandt andet var med til at køre en hulens masse jord væk i forbindelse med byggeriet af Otteruphallerne.

Pilekoret i Otterup sørger for sang i løbet af aftenen. Senere på aftenen står den på besøg i det nye bowlingcenter, hvor der også serveres kaffe og kage. Fri entré til denne historiske aften.

Foredrag med Otterupdreng

I oktober 2018 blev udvidelsen af Otterup Hallerne indviet under det nye navn: Otterup Idrætscenter. En ny multihal til gymnastik, badminton og basketball var en del af udvidelsen. Foto: Nils Svalebøg

Troels Banggard, der er tilknyttet FCKs talentafdeling i en fuldtidsstilling som mental cheftræner for U17 til U19, holder torsdag den 3. oktober fra klokken 18.30 til 19.30 et gratis foredrag i det gamle motionscenter. Temaet er "mentaltræning - som værktøj for bedre resultater".

Otterupdrengen Troels Banggaard har en fortid i fodbold- og håndboldverdenen i GOG, FC Midtjylland og København Håndbold og har også arbejdet som lærer på efterskolerne ISI og Oure.

Efter foredraget er der vinsmagning samt pølse- og ostebord hos Ulrik Bieler, forpagter af Otterup Idrætcenters restaurant- og bowlingafdeling. En billet koster 150 kroner og bestilles hos Ulrik Bieler.

Fanzone før kamp

Fredag den 4. oktober står den i løbet af formiddagen på forskellige aktiviteter for 5. og 6. klasse fra Sletten Skole afd. Otterup og Otterup Realskole. Badminton, håndbold, gymnastik, motionscenteret og bowlingcenteret er til rådighed. En burger og en vand til hver elev bagefter.

Fredag klokken 19.30 spiller Otterups herrer i 1. division hjemmekamp mod HØJ. Før kampen laves en fanzone i den gamle hal, hvor håndklubben sørger for aktiviteter. Efter kampen fortsætter festen i fanzonen, og det vil være muligt at møde spillere osv.

Stor jubilæumsfest

Lørdag den 5. oktober er der aktiviteter fra klokken 10 til 15. Klokken 14.00 afholdes en officiel jubilæumsreception i den nye multihal. Alle er velkommen.

Fra klokken 18 og frem til 02 går det løs i den gamle hal, hvor den store jubilæumsfest finder sted.

En Lille Pose Støj, som spiller gamle Kim Larsen-sange, står for den musikalske underholdning. Musik under spisningen af Holmegaard Duo. DJ John, kendt fra Otterup Kræmmermarked, fyrer den også af i løbet af aftenen.

Der serveres en treretters menu, som Ulrik Bieler og kompagni står for. En billet koster 295 kroner og er uden drikkevarer. Billetter kan bestilles på www.otterup-ic.dk eller ved henvendelse til hallens kontor.

Håbet er, at 500 mennesker tilmelder sig.

Landstræner-foredrag

Søndag den 6. oktober laver foreningerne i Otterup Idrætscenter forskellige aktiviteter. Blandt andet er der Open Gym ved Otterup Gymnasterne fra klokken 10 til 14. Alle er velkommen.

Der serveres mad i form af buffet ved Bielers Sportscafé. Fællesspisningen vil være til en fornuftig pris.

Klokken 15.00 foredrag med Nikolaj Jacobsen, landstræner for håndboldherrerne og Morten Henriksen, sportschef i DHF. Gratis adgang. Du skal dog selv hente billetten i Bygma på Hjorslevvej 2 i Otterup.

Foredraget i den gamle hal varer i cirka en times tid, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål og få autografer.

Hallernes historie

I 1963 luftede OBIK's daværende formand Edvard Andersen tanken om at bygge en hal i Otterup. Bestyrelsen for Otterup Borger- og Håndværkerforening var straks med på ideen.

Et forberedende haludvalg skulle skabe folkelig opbakning i lokalområdet. Det udmøntede sig blandt andet i fem halfester, der skaffede penge til halbyggeriet. Disse halfester gav et overskud på cirka 175.000 kroner.

Med i halplanerne havde man en tretrinsraket. Idrætscenter, svømmehal og et overbygget isstadion. Svømmehal og isstadion blev dog aldrig til noget.

Man kunne støtte halprojektet ved at købe "mursten" stykvis, og de kostede to kroner per styk. Som bidragsyder havde man et samlekort, og når dette var fyldt, blev det indfriet med et medlemsbevis. 14 medlemsforeninger og 1082 bidragsydere støttede med 114.757 kroner.

Ikke færre end 316 kvinder og mænd, den yngste otte og den ældste 84, lagde i alt cirka 14.000 timers arbejde i forbindelse med byggeriet af hallen.

Den 4. oktober 1969 blev hallen i Otterup indviet. 1000 gæster og Nordfyns Privatorkester var klar til, at det daværende kronprinsessepar, Margrethe og Henrik kom forbi og indviede Otteruphallen samt idræts- og mødehal med tilhørende faciliteter. Pris: Cirka 1,9 millioner kroner.

I februar 2000 blev den første turneringskamp spillet i den nybyggede opvisningshal, hvor OHK's herrer i dag stadig har hjemmebane. I forbindelse med byggeriet af denne hal blev der også opført klublokaler til OHK samt foretaget ombygning af hal to til restaurant og bowlingcenter. Budgettet lød på omkring 14 millioner kroner, og kommunalbestyrelsen gav tilsagn om støtte.

Den 6. oktober 2018 blev udvidelsen af Otterup Hallerne indviet under det nye navn: Otterup Idrætscenter. En ny multihal til gymnastik, badminton og basketball stod blandt andet klar. 37,4 millioner kroner kostede udvidelsen og renoveringen. Kommunen støttede med cirka 35 millioner kroner.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce