Annonce
Håndbold

Otterup hjem fra Aarhus med snæver sejr

Otterups hurtige og snu Kristoffer Vestergaard, der her tidligere på måneden bryder igennem mod HC Midtjylland, var igen en profil for de blågule. Foto: Michael Bager
Bundholdet HEI Skæring bød på modstand til sidste pift, men gæsterne holder fast i toppen med 31-30-sejren. Kristoffer Vestergaard nettede ni gange.

HÅNDBOLD: Otterup holdt fast i kontakten til toppen med sejren i den nord-aarhusianske forstad, og så var det nok glemt på hjemvejen, at cifrene - en sejr på 31-30 - ikke på nogen måde var overbevisende mod et hold, som helt efter den evigt omtalte bog kæmper for at holde sig i rækken.

Men på bænken har HEI Skæring dog i Ryan Zinglersen en rutineret ulv på bænken, og hjemmeholdet kom flere gange godt igen mod nordfynboerne, som har markeret sig som outsider i topkampen i denne sæson.

Otterup havde godt styr på kampen fra start og førte 9-6, men hjemmeholdet fik reduceret til 11-13 ved pausen efter en halvleg med et lavt antal scoringer.

Det blev der i den grad ændret på efter pausen.

Otterup røg i spidsen med 19-14 og groft sagt levede gæsterne på det forsrping til sidste pift, men nogle udvisninger gav HEI Skæring chancen for at få kontakt, og de sidste to scoringer tilfaldt hjemmeholdet. Undervejs fik Otterups trænerstab stabiliseret udviklingen - blandt andet via en timeout i en trængselsperiode midtvejs i 2. halvleg.

Otterups dygtige venstrehånd Kristoffer Vestergaard blev topscorer med ni mål, mens Mads Kildelund nettede fem gange - ud over at få to udvisninger. Mats Gordon Krog og Christopher Huus blev hver noteret for fire mål.

Hos HEI Skæring blev Nicolai Schytt Nielsen topscorer med imponerende 10 mål.

HEI Skæring fik kun to udvisninger, mens Otterup høstede seks udvisninger. Ud over de to udvisninger til Kildelund var det Mats Krog, der et par gange fik tid til at køle ned.

Nu kan Otterup på søndag med en sejr hjemme klokken 15.00 over Roskilde, der kun har fire point, for alvor sætte tryk på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce