Annonce
Bulldogs

Ottende nederlag i træk: Trænerfyring uden effekt hos Odense Bulldogs

Odense Bulldogs' topscorer, Henry Hardarson, kunne som sine holdkammerater ikke score i kampen mod Frederikshavn, der vandt 4-0 i Odense. Foto: Michael Bager
Det fynske bundhold har stadigvæk svært ved at score, og dagen efter fyringen af træner Pelle Svensson tabte Bulldogs for ottende gang i træk, da Frederikshavn vandt let i Odense.

Ishockey: Trænerfyringen af Pelle Svensson gav ikke den ønskede chokeffekt hos Odense Bulldogs, der stadigvæk leder efter vejen til målet.

Frederikshavn White Hawks vandt fredagens opgør i Odense med 4-0, og Bulldogs har nu en stime på otte nederlag i træk. Det fynske bundhold er fortsat isoleret på sidstepladsen med blot 12 point for 20 kampe. Der er 12 point op til nummer otte Herning, der tabte 5-4 i Vojens til Sønderjyske.

Den midlertidige trænerduo Mads True og Søren Jacobsen, der var forfremmet fra assistenter til chefer for en aften, kunne fra boksen se det velkendte Bulldogs-problem: Manglende evne til at score på chancerne.

Frederikshavn kom bedst fra start, og efter tre minutter var Dane Fox i tre omgange tæt på at passere Evan Cowley. Men den amerikanske Bulldogs-målmand fik kastet sin lange krop og afværget den pænt store chance.

Efter 12 minutters spil fik Alexander Bumagin i et rapt fremstød smidt pucken i mål hos en prisgivet Bulldogs-keeper.

Bulldogs havde et par habile muligheder i de sidste fem minutter af perioden. Brock Beukeboom afsluttede fra tæt hold, og Vojtech Komarek tog en lang dribletur fra midten og rundt bag om målet, men den sidste finish manglede over for den velspillende Tadeas Galansky, der tidligere har vogtet buret for Bulldogs.

Topscorer Henry Hardarson, der tre minutter før tid fik første periodes eneste udvisning, havde også et nærgående forsøg, da han var kommet tilbage på isen.

Annonce

Odense Bulldogs-Frederikshavn White Hawks 0-4 (0-1, 0-1, 0-2)

Ishockeyligaen

Mål: 0-1 Alexander Bumagin (12.18). Assist: Dane Fox og Christopher Frederiksen.

0-2 Dane Fox (22.57). Assist: Alexander Bumagin.

0-3 Dane Fox (47.49). Assist: Alexander Bumagin.

0-4 Christopher Frederiksen (57.11). Assist: Alexander Bumagin.

Udvisninger: Odense Bulldogs: 5 x 2 min. Frederikshavn White Hawks: 1 x 2 min.

Bedste spillere: Odense Bulldogs: Henry Hardarson. Frederikshavn White Hawks: Dane Fox.

Dommere: Michael Nielsen og Jonas Reimer.

Tilskuere: 1057.

Næste kamp: Tirsdag 26. november kl. 19.00: Odense Bulldogs-Rungsted Seier Capital.

Pucktab straffet

Tre minutter inde i anden periode blev et Bulldogs-pucktab i offensiv zone straffet prompte. Frederikshavn-spillerne igangsatte et kontra-angreb, som blev eksekveret iskoldt af Dane Fox til 2-0.

Riley Bourbonnais sendte midt i perioden pucken lige over Galanskys mål, efter at amerikaneren havde rundet en Frederikshavn-forsvarer.

Halvandet minut før tid i anden periode fik Asger Petersen en tominutters-udvisning for interference, og da han slog sin stav så kraftigt mod banden inde i straffeboksen, fik han yderligere to minutter for dårlig opførsel.

Altså fire minutters spil i undertal for Bulldogs i slutningen af anden og starten af tredje periode.

Udvisningerne kostede kræfter til at kreere noget brugbart i offensiven.

Da Frederikshavn fik holdets første udvisning med 12 minutter igen af kampen, gik der kun 10 sekunder, før Frederikshavn havde scoret - med en mand mindre på isen. Dane Fox smuttede igennem og scorede sit andet mål i kampen til 3-0.

Julemanden stod og svingede med den rød-hvid-blå fane blandt de jublende Frederikshavn-fans, men det var Bulldogs-spillerne, der delte gaver ud på isen.

Tre minutter før tid fik Christopher Frederiksen plads foran mål og sendte pucken ind til 4-0.

Der bliver noget at arbejde med for den nye træner Marc Lefebvre, der har sin første kamp på tirsdag hjemme mod mestrene fra Rungsted. Det kan kun gå fremad for Bulldogs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];