Annonce
Indland

Otte ud af ti vil ikke undvære kød på tallerkenen

Simon Læssøe/Ritzau Scanpix
Undersøgelse viser, at danskerne sværger til kød på tallerknen, men gerne kombineret med grøntsager.

Selv om salget af kød falder, så vil de fleste danskere nødigt helt undvære kød på tallerkenen.

Det viser en undersøgelse, som Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet har foretaget.

500 personer er blevet spurgt om deres præferencer i forhold til et aftensmåltid bestående af forskellige typer pastaretter. Nogle med kød, nogle med grønt og nogle med begge dele.

Otte ud af ti danskere svarer, at de ikke vil undvære kødet på tallerkenen.

- Der er en lille del, der foretrækker rent vegetarisk, og en lille del, som foretrækker rent kød.

- Men langt den største del - otte ud af ti - vil gerne have både kød og grønt, siger lektor Tove Christensen, der er en af forskerne bag undersøgelsen.

- Det er interessant, for det viser, at der ikke er ret mange, der helt vil undvære kød.

- Men der er rigtig mange, som gerne vil skære ned på deres kødforbrug.

- Så hvis man skal fange den store midtergruppe, er det bedre at liste lidt mere grønt ind i kødretterne end at prøve på at argumentere for, at man skal gå den rene vegetarvej, siger Tove Christensen.

Derfor kan der ifølge forskeren være god fornuftig i at putte flere gulerødder i frikadellerne eller en ekstra tomat i pastasalaten.

Dagbladet Børsen skrev for nylig, at danskerne har skåret ned på kødforbruget.

Forbruget af fersk kød er ifølge en analyse fra dagligvarekæden Coop faldet med fem procent fra 2015 til 2018 opgjort i kroner per kunde.

Samtidig er salget af vegi-varer - altså plantefars, linsebøf og lignende fødevarer, der ikke indeholder kød - tredoblet fra 2012 til 2019.

Antallet af danskere, der betragter sig selv som såkaldte flexitarer eller deltidsvegetarer, er nu 23 procent - altså næsten hver fjerde.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce