Annonce
Odense

Otte navne til Tinderbox 2019: Flere amerikanske stjernenavne til Odense

Tinderbox 2019 præsenterer flere store amerikanske navne, som ikke har optrådt i Danmark siden 2014. Blandt andre kultsangerinden Lana Del Rey og rapperen A$AP Rocky.

Onsdag blev sløret løftet for det første navn til Tinderbox 2019 i kraft af den svenske EDM-gruppe Swedish House Mafia. Nu følger offentliggørelsen af yderligere otte navne, hvor man alt efter smag kan fremhæve den amerikanske popsanger Lana Del Rey, rapperne A$AP Rocky og Macklemore eller de bindegale Boston-keltere i Dropkick Murphys.

Tinderbox konstaterer, at der er flere amerikanske megastjerner i puljen.

- Ikoniske Lana Del Rey er klart et hovednavn. Siden 2012 har hun udsendt fire albummer med sensuel dragende pop, der trækker på en blanding af drømmende noir-pop og triphop.

- Den millionsælgende sanger har hittet med "Video Games", "Young and Beautiful", "Summertime Sadness" og "Lust for Life" og har varslet nyt album i 2019. Den fascinerende amerikaner har ikke gæstet Danmark siden 2014, hvor hun fik flotte anmeldelser for sin koncert på Northside.

- Det bliver et kærkomment gensyn, når hun går på scenen foran sine mange fans på Tinderbox, siger talsmand for Tinderbox, John Fogde.

Han mener ikke, at festivalen i sin femårige levetid har startet ud med at offentliggøre en så stærk buket af navne.

- Det var noget af et scoop at kunne sætte et verdensnavn som Swedish House Mafia på plakaten i går, og vi er også enormt begejstrede over, at Lana Del Rey og A$AP Rocky har takket ja til at spille på Tinderbox. Det er kæmpestore navne at kunne sætte på vores plakat, og så er vi kun lige begyndt. Der er masser at glæde sig til, siger John Fogde.

Rapperen A$AP Rocky har ligesom Lana Del Rey ikke givet koncert i Danmark siden 2014, hvor han var aktuel med albummet "Long.Live.A$AP" og singlerne "Fuckin' Problems" og "Wild for the Night".

Siden har han hittet sammen med Selena Gomez på "Good for You" og med G-Easy på "No Limit" udover egne sange "Everyday", "ASAP Forever" (feat. Rod Stewart, Miguel og Mark Ronson) og "Praise the Lord (Da Shine)".

- Den stilsikre amerikaner er en tornado på en scene, så man kan med garanti se frem til endnu en magtdemonstration, når han vender tilbage til Danmark, siger John Fogde.

Annonce
Talsmand John Fogde glæder sig over, at flere store amerikanske navne har valgt Tinderbox til deres første danske koncert i fem år. Foto: Simon Staun

Masser af hiphop

Talsmanden forventer også, der bliver fart over feltet og hits på stribe, når amerikanske Macklemore griber mikrofonen på Tinderbox og kaster sig over hitsene "Thrift Shop" og "Can't Hold Us" - to sange med tilsammen mere end en milliard streaminger på Spotify.

Rapperen fra Seattle blev i øvrigt kaldt "Mirakelmageren Macklemore", senest han gæstede Danmark.

Sidste internationale navn i denne omgang er Boston-bandet Dropkick Murphys, der sparker gang i alt og alle med deres energiske blanding af punk og folkemusik.

- De sættes på plakaten i samme ombæring som tre af de stærkeste navne på den danske hiphop-scene: L.O.C., Suspekt og Benal. Suspekt har tidligere væltet Tusindårsskoven med enorm succes, men det er første besøg på Tinderbox både for superduoen bag "Uh Babe" og "Nu her" og landets mest succesfulde rapper gennem tiden, L.O.C., der til den tid vil være aktuel med sit længeventede album "Det Danske Mareridt - Drømmen den er Vores", siger John Fogde.

Sidst, men ikke mindst, bliver der også budt velkommen til den elektroniske kunstner Lydmor, der for tiden rider på en bølge af succes efter udgivelsen af albummet "I Told You I'd Tell Them Our Story".

Tinderbox 2019 afvikles i Tusindårsskoven i Odense 27.-29. juni 2019. Billetter kan købes via Tinderbox.dk fra fredag 30. november kl. 10.00.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce